שלום לכולם

inlightment

New member
שלום לכולם

לא יוצא לי הרבה להיות בפורום אבל אני רשום... וכשיוצא אני נהנה לקרוא פה את כל מה שכולם רושמים טוב אז ככה יש לי התערבות עם חבר אז מישהו מכם יודע אולי מה המנעד של רוברט פלאנט? ואם הוא למד פיתוח קול או מוסיקה ?

Aeroguy

New member
אני לא יודע, אבל...

...אני משער שהמנעד שלו לא רחב במיוחד. אין לו טווח ענק, אבל יש לו בהחלט קול מאוד מאוד מיוחד.

AeroTom

New member
הוא לא למד פיתוח קול וכדומה

המנעד אני לא יודע ואין לי מושג אם מישהו בדק את זה פעם...אבל אני יודע שהוא לא למד פיתוח קול. זה הכל מעצמו.

Mena Rea

New member
תשמע

לא יודע מה לומר לך על המנעד שלו, לא בטוח שאני (או אתה) יודעים בדיוק למה הכוונה, לפעמים נראה לי שזה עוד אחד מחרטוטי השופטים בכוכב נולד, כדי להראות שהם מבינים. מה שכן, מבחינתי הוא הווקליסט הכי גדול בהסטוריה של הרוק. לא פשוט להחזיק הופעה שלמה בטונים כאלה, עוד יותר קשה להופיע ביום שאחרי זה.

AeroTom

New member
לא יודע בקשר לחרטוטי כוכב נולד

בחיים לא צפיתי בזה ואני ממש לא מהתומכים בדברים האלה גם (אבל זה כבר לשרשור אחר). אבל "מנעד", פירושו לפי המילון זה: "הטווח הצלילי (מן הנמוך ביותר ועד לגבוה ביותר) של כלי או של קול אדם". מנעד של אדם ממוצע נע בין אוקטבה וחצי ל-2 אוקטובות. אבל זמרים וכדומה יכולים לחרוג מזה. לא ידוע לי מה המנעד של רוברט ולאן הוא מגיע, אבל אף אחד לא אמר שהוא לא סולן גדול. ההפך - השאלה אני משער הגיעה כדי לראות שבטח רוברט חרג מן המנעד הממוצע של האדם בשל קולו האדיר.

MusicA

New member
אני לא בא להמעיט חס ושלום בערכו

של רוברט, אבל "הטונים האלה" הם הקול הטבעי שלו, זה לא כמו שאתה או אני ננסה לשיר כמוהו, כי אנחנו פשוט נצרח, אבל בשבילו זה נורמלי לגמרי, הוא פותח את הפה לשיר וזה מה שיוצא. לא יודע אם אתה מכיר את CREEDENCE אבל כששומעים אותם זה נשמע כאילו הזמר שלהם לא שר שבוע אחרי השיר כי הלך לו הגרון, כמובן שזה לא ככה וזה פשוט הקול שלו כשהוא שר, כמו הקול שלך ושלי כשאנחנו שרים (רק שלנו אין קול טוב). עדיין, אין לי מושג איך הם הופיעו כלכך הרבה.

זו בדיוק אותה בעיה עם הרבה אנשים...

התיאוריה שלי היא כזו שכל אחד יכול להיות זמר אבל לכל אחד מתאים כיוון מסוים. אחד עם קול צלול כמו של פיטר גבריאל לעולם לא יוכל לשיר "Soul" כמו של רוג'ר דאלטריי או צרחות כמו של רוברט יקירינו, כי לכל אחד יש את הסגנון שמתאים לו ואנשים לא מודעים לזה, הם פונים לכיוונים שלא מתאימים להם בכלל ומתבזבזים. אני לא אומר שכל אחד יכול לשיר כמו שצריך, יש כאלה עם קול נוראי, אבל אני מדבר באופן כללי... שכל אחד ימצא את הכיוון שלכם פשוט..

AeroTom

New member
אני אף פעם לא דגלתי בקול גדול

סולן נהדר לא חייב קול אדיר. זה הכל בביצוע והאנרגיה. לרובטר אומנם יש קול משובח ביותר, אבל למשל לקית' ראלף מה-Yardbirds לא היה קול משהו, אבל הוא הפך לסולן נהדר בזכות ההופעות שלו על הבמה והאופי. והוא גם היה נגן מפוחית נהדר. אבל לרוברט תמיד היה גם את הקול וגם את הביצוע והאנרגיות. מה שנהדר שהבן-אדם עדיין מופיע נהדר היום ומחזיק הופעות כמו גדול בגילו הלא כ"כ צעיר, ועוד אחרי כל מה שעבר בתקופת זפלין.

למעלה