שלום לכולם

artemisia

New member
שלום לכולם

אני חדשה בפורום ואני רוצה להעלות סוגייה שמטרידה ומייאשת אותי. יש לי חבר ערבי ואנחנו יוצאים יחד כבר שנה. הוא בן 27 וסיים לפני שנה מגמת הנדסת מכונות בטכניון. והוא פשוט לא יכול למצוא עבודה בתחום שהוא למד. זה מייאש אותי כי אני רואה כמה הוא סובל מזה וזה גם יוצר הרבה דאגות ומתחים בזוגיות שלנו. הוא גם פוטר מכמה מקומות עבודה שהן לא בתחום שלו. הסוגייה של איך למצוא עבודה במדינה הזו מטרידה את כולנו ערבים ויהודים.. אך אני יודעת שהאפלייה הזאת שקיימת כלפי המגזר הערבי שוברת את ליבי, רק לראות בחור כה מוכשר שרוצה כל כך לעבוד בתחום שהוא למד לא יכול לתרום את הידע שלו רק בגלל שהוא שייך למיעוט פה במדינה. כמובן שהוא שולח פקסים, ושולח קורות חיים לכוח אדם. אך בשבילם הוא סתם שם של מיעוט שאין טעם בכלל להתעמק במה הוא מסוגל לתת, הרי הכי פשוט...זה לנתק את הטלפון ולהגיד "אני עסוק" תשלח פקס(למה פקס?!, הרי פרסמת מס' טלפון שלך בעיתון דרושים).. סליחה על האורך, פשוט אני אומרת פה דברים שאני לא יכולה להגיד לו בפנים (ואני יודעת שהוא יודע את זה לבד, ואני יודעת שאתם יודעים את זה גם,,) אבל מה אפשר לעשות? אין אפשר למצוא עבודה? מול האפלייה? איך אתם מתמודדים? אני אשמח למצוא פתרונות ושיהיה לכם ערב טוב

ערב רב

New member
סלחי לי, את קופצת למסקנות

אם לחבר שלך היה חבר יהודי שסיים יחד איתו את התואר באותו הציון והם היו שולחים ביחד קורות חיים זהות לכל חברה ותמיד היה שוני ביחס אליהם רק בגלל שהוא ערבי, אז יכולת לטעון שהסיבה לכך שהוא אינו מוצא עבודה היא ערביותו. לצערנו, במציאות היום ישנם רבבות אקדמאים יהודים, לרבות מהנדסים, מחוסרי עבודה. אז רצוי שלא לקפוץ סתם למסקנות בלי הוכחה נאותה.

motyka

New member
המצב ידוע

יש הרבה מקומות עבודה "חסומים", ולא דווקא בגלל שיקולים בטחוניים.

ארטי, יש קשיים בלמצוא עבודה לכולם

אבל אני חושבת שבעזרת שיווק עצמי טוב אפשר לפתור את העניין. ההתחלה תמיד קשה, אבל בעזרת עבודה קשה והתמדה אפשר להגיע. (לי אישית היה גם קשה למצוא עבודה מתאימה, ועד אז עבדתי בכל עבודה כולל נקיון). אין מה לעשות. בהצלחה לך ולחבר שלך.

nikkey

New member
איך מתמודדים?

1. מופיעים בכל אמצעי המדיה,ומתחילים לדבר. 2.המצב בארץ מפלה לרעה:אתיופים,מזרחיים,ערבים. כולם ביחד צריכים להפגין מול הממשלה,ולנסות לדרוש צדק חברתי. 3. עוזבים את הארץ כמו ישראלים רבים שאינם מוצאים עבודה בתחום ההתמחות שלהם. אגב: בכל העולם קיימת תופעה של חיפוש עבודה מחוץ למולדת ,כשהמדינה אינה יכולה להעסיק אותו מכל מיני סבות:צודקות או שאינן צודקות. למה את חושבת שערביי ישראל שונים מכל אחד? בכולופן מאחלת לחברך למצוא עבודה בימים הקרובים.כרגע מדובר על החלטת ממשלה לאפליה מתקנת.

אישלום

New member
הבטחות ערב בחירות...

הסיכוי שמזרחיים, אתויפיים וערבים יאבקו יחד נגד אפליה הוא אפסי. חלק גדול מהמזרחיים נותן את קולו באופן קבוע למי שיוצר מציאות מפלה נגדו, והוא מוסת נגד הערבים והאתיופים גם יחד. גם אצל האתיופים לא תמצא רבים הפעילים בארגונים הפועלים למען דו-קיום. ובאשר להבטחה על אפלייה מתקנת... נו באמת, יש מישהו שבאמת מאמין להבטחות הניתנות ערב בחירות?

ערב רב

New member
אני מבין שקשה לך להפנים זאת

אבל המזרחים הם האוכלוסייה הציונית ביותר במדינה, כלומר הם נאבקים קודם כל נגד האפליה האנטישמית באשר היא, ובפרט זו הערבית במזה"ת, לכן מן הסתם הם לא יוכלו להאבק יחד עם אלו הפועלים לפגוע בהם.

אישלום

New member
אילו יותר מזרחיים היו מפנימים את

העובדה שיש מי שמורח אותם במחמאות מפוקפקות נוסח "אתם האוכלוסייה ציונית ביותר במדינה..." ואחר כך מנצל אותם ללא בושה, כי אז היו מבינים שאויב הוא גם מי שעושים קריירה על גבה של "האוכלוסייה הציונית ביותר במדינה...". אגב, פיתחת מכשיר שמזהה כמות גנים מזרחיים ביחס לציונות? ההגדרה שלך את המזרחיים כאוסלוסייה הציונית ביותר... טוב, אולי אם תקרא את זה עוד תבין לבד, פשוט חבל על המילים...

nikkey

New member
היום יותר ויותר

מזרחיים אינם ניתנים "למריחה". כך שהייתי מצפה ממך לראות בהם אוכלוסיה חכמה ולא מטומטמת.

אישלום

New member
אנשים הם חכמים או מטומטמים בלי קשר

לגנים שלהם. ולכן אין לי כוונה לראות ב'אוכלוסייה המזרחית'אוכלוסייה חכמה, כפי שלא ראיתי אותם בעבר כאוכלוסייה מטומטמת. באשר למריחה - כעובדה בעיירות הפיתוח יש רוב ליוצאי עדות המזרח, והם שנתנו במידה רבה את קולם לרוב ממשלות ישראל שהמשיכו בקיפוח מתמשך של עיירות הפיתוח על אוכלוסיותיהן, שכאמור יש בהן רוב ליוצאי עדות המזרח.

nikkey

New member
אתה מאמין שמפלגות

אחרות היו משנות את המצב הקיים? אני לא.

אישלום

New member
לא רק שאני מאמין בכך, אני

בטוח בזה! לא כל כך עניין של אמונה, כמו עניין של השקפת עולם. מי שאומר 'כולם אותו דבר, אף אחד לא ישנה כלום' חותם על המצב הקיים ומוותר על הניסיון לשנות. לפני לא כל כך הרבה זמן, נניח חמש שנים בערך, לא היה סיכוי שאנשים כמו שרון גו'ניור ומדאם בלומנטל יידונו למאסר בפועל. והנה זה קרה. מסתבר שאם למישהו אכפת אפשר לעשות דברים ולשנות דברים. ואולי מי יודע, יתברר פתאום שלא כולם מושחתים, ושאפשר להפריד בין מושחתים יותר למושחתים פחות ובעיקר בין מושחתים וכאלה שאינם מושחתים. ואז, שזה בעצם כבר היום, אפשר יהיה להגיע למערכת פוליטית נקייה יותר, ודרך מערכות פוליטיות נקיות יותר אפשר גם לשנות מדיניות של אפליה וקיפוח. כמו שאמרתי, עניין של השקפת עולם.

nikkey

New member
מכיר את מונח "הזמן?"

יופי. הזמן הוא שינצח בסופו של דבר,ולא מפלגה זו או אחרת. מקווה שירדת לסוף דעתי.

אישלום

New member
לא ידעתי שאני משתתף בחידון...

מכיר את הסיפור על ספיר, מי שהיה שר האוצר? השר הנכבד השתתף בחנוכת חווה חקלאית בנגב. כנהוג במקומותינו הוזמן הרב הראשי לברך על המוגמר בין שאר דבריו אמר הרב "...בעזרת השם הקמתם כאן חווה חקלאית לתפארת". אמר לו השר "היית צריך לראות את המקום כשהשם עבד לבד...". הוא הדין עם הזמן - אם תחכה שהזמן יעשה את העבודה... מי יודע אם תזכה לראות אותה מתבצעת. מה לעשות, הזמן זקוק לעזרתינו. ואני מתכוון עזרתם של כל אזרחי ישראל הישרים.

nikkey

New member
כאן טמון שורש הבעיה.חוסר

אחדות כדי לשנות מצב חולני. הבטחה לאפליה מתקנת ניתנה לפני שלוש שנים.

מקווה לטוב בשבילו

זה מצער לראות שאנחנו בכזו תקופה שאנשים נבחרים לפי המוצא או איך שהם נראים במקום לפי הכישורים שלהם. וואלה זה מייאש, אבל אין מה לעשות שיפתור את הבעיה הוקוס-פוקוס, כמו שניקיי אמרה זה דורש מחאה כלל חברתית וניעור המנטליות הכללית אבל עד אז אני מציע לחבר שלך שלא יכנע ושימשיך לחפש כי מחאה לא מביאה תלוש משכורת בסוף חודש(אלא אם כן אתה בכיין שכיר של המפלגות הגדולות).

למעלה