שלום לכולם

שלום לכולם

שמי דור ואני בן 19 וכרגע בצבא. התחלתי לגמגמם מכיתה ז' בלי שום סיבה. בהתחלה לא ידעתי שאני מגמגם מכיוון שלא דיברתי עם אף אחד והייתי סגור בתוך עצמי. רק בתיכון הבנתי זאת ולא ידעתי איך להתמודד עם זה. לקחו אותי למלא פסיכולוגים וקלינאי תקשורת אך גם זה לא עזר לי. רציתי לשרת ביחידה קרבית אך בגלל הגמגום לא איפשרו לי. עד היום אני לא מבין למה?! דווקא תיכננתי לי עתיד בצבא בתור לוחם ואפשר להגיד שרק בגלל הגמגום הכל נהרס לי ואני פוחד שזה מה שיהרוס לי את עתידי לאחר הצבא. אשמח לתגובות.

שלום דור,

שמע, באמת מרגיז שהצבא לא מתחשב באדם שבאמת רוצה לשרת בקרבי ודוחה אותו, בעוד שאנשים אחרים שלא רוצים מכריחים אותם ואז הם עושים בעיות. ממש מטומטם. אבל מצד שני אני גם איפהשהוא מבין אותם, שלפעמים הרי במצבי אש דיווח חד וחלק בקשר הוא חיים ומוות.אני מקשר זאת לרמת הגמגום( אני חושב שברמת גמגום גבוהה ואפילו בינונית, דיבור במצב לחץ תחת אש חיה יכול לסכן אותך ואת כל הצוות). לא ציינת את רמת הגמגום שלך. אני עדיין בצד שלך, לא חייבים לשים אותך בתפקיד קשר (למרות שתמיד יכול להיות מצב בו תיקח אתה את הנטל, לעולם אי אפשר לדעת). בנוסף, אל תיקח את קשה. אולי תיכננת עתיד כלוחם, אבל החיים פתחו לך עוד אפשריות. אולי זאת לטובה?. לגבי האזרחות, אל תחשוב יותר מדי. החשש מהעתיד יהרוס לך גם את ההוה וגם את העתיד. האזרחות לא קלה, אבל כשתגיע לשם תראה שגם שם יש חיים. עכשיו תעשה חיים בצבא, תלמד את החיים, וזה יכין אותך קצת יותר טוב לאחר כך.

רומאו22

New member
שבוע טוב דור..

אתה יודע אני באמת לא מבין למה הצבא דחה אותך לקרבי בגלגל הגמגום אני מגמגם ושירתתי בקרבי (אפילו יותר מ3 שנים לצערי) וראיתי 'הרבה' חיילים מגמגמים ששירתו בקרבי, אבל תאמין לי הכל לטובה, הכל מלמעלה. בקשר לעתיד אל תקח דוגמא מהצבא, אחרי הצבא אין דבר שאתה לא תוכל להשיג אם תירצה. ואגב ראש השועלים, מעטים המקרים ונדיריייים מאוד שגמגום יכול להשפיע בצבא שיהיה מצב בין חיים למוות ויותר נדיר שדווקא לחייל מגמגם יהיה את התפקיד לדווח על אש חייה בזמן אמת. לפעמים הצבא אוהב מאוד אוהב לפעול בראש קטן ולא להתייחס לדברים ספציפיים.

בכיף, אמרת...אמרת

אני לא הכרתי אף אחד מגמגם ששירת בקרבי אבל אם אתה אומר אני בטוח שיש. בנוסף, אם יקרה מצב כמו שתיארתי אז זה לא יהיה נעים, אבל הסיכוי לכך הוא באמת נמוך וגם אני בטוח שהצבא דחה אותו כמו שאמרת משיקולי הקטנת ראש. נ.ב. עכשיו חזרתי ממסיבת תחפושות ממש מגניבה,אני חצי מסטול ולא רוצה לישון, ולמרות שהיה ממש שמח, הערב היה דוגמא שלמרות שלפעמים אני משדר שהכל בסדר והולך חלק, אני חייב לעבוד על המחשבה שלי. ממחר משנים תוכנית. הבטחה לעצמי. רשמתי לעצמי כדי להפוך את זה לחובה.גם צריך לקום מוקדם, לעזאזל.

shoshyyy

New member
איזה תוכנית אתה רוצה לשנות ?

איזה הרגלי חשיבה הפריעו לך כשהיית במסיבה ?

barba

New member
הגימגום והצבא

שבוע טוב לכולם יש אפשרות לדבר עם אמיר בר שלום הכתב הצבאי והביטחוני של ערוץ 11 בטלביזיה הישראלית האים חילים מגמגמים יסכימו להפגש איתנו ולנסות לשנות את היחס של הצבא לאנשים המגמגמים ממתין לתשובה כדי שאני אתקשר אליו פגשתי בהרצאה על האינטיפדה במסגרת השתלמות של העבודה שלי ובסוף ההרצאה ניגשתי אליו והצגתי את עצמי כאדם מגמגם וממיסדי אמבי ובקשתי ממנו שנעשה צעד לשנות את היחס של הצבא לאדם המגמגם

תגובה

אני חיילת בצבא ואני מגמגמת ולא קל להיות בצבא ... כי אני לא יוצאת לקצונה רק בגלל שאני מגמגמת

למעלה