שלום לכולם,

saritoosh22

New member
שלום לכולם,

שמי שרית ואני אמא לילד בן שלוש וחודש, זה זמן מה שאני חושדת שהוא סובל מהפרעות קשב ADHD. קראתי קצת בפורום וגיליתי שיש לו כל מיני התנהגויות שמתאימות להפרעה, לאט לאט אני גם מגלה שכנראה אני סובלת מאותה בעיה ולא סתם הייתי ילדה שובבה ויש לי בעיות ריכוז למינהן. אנחנו חיים בארה"ב וכשפניתי לרופא שלו וביקשתי שישלח אותנו לאיבחון, הרופא טען שזה גיל מוקדם מידיי, בקריאה בשאלות הנפוצות אני מבינה שאפשר לבצע איבחון גם בגילאים צעירים יותר. העניין הוא שאני מרגישה דיי בחושך, כי אני ממש לא יודעת איך לנהוג בילד. בשבוע האחרון שיניתי גישה כלפיו ואני מקדישה לו פי 4 תשומת לב, גם אם זה אומר שהוא כל היום צמוד אליי ואני מנוטרלת, המון מגע וחיבוקים והרבה חיזוקים חיוביים, היום אחרי 5 ימים שהיה צמוד אליי הוא לקח לעצמו 3 שעות ששיחק עם עצמו וחוץ מזה, נשאר צמוד אליי. בגן למשל, הוא ילד שמאוד משתף פעולה נושך מידיי פעם אבל למעט מקרה אחד או שניים (5-6 נשיכות ביום), לא היו אירועים חריגים בגן, הגננות טוענות שהוא לא מתפרע ייתר על המידה ולמרות שהוא אף פעם לא יושב במעגל יותר משתי דקות, הוא לא מפריע למהלך התקין של הכיתה, הן מציינות שהילד מאוד חכם ומאוד מפותח לגילו. הוא אכן ילד מאוד מבריק וחד, דובר 3 שפות, אחת מהן הוא רכש דרך צפיה בטלויזיה ובנוסף הוא לימד את עצמו את שפת הסימנים שוב דרך צפיה בתוכנית טלויזיה, הוא יודע לפתור תרגילי חיבור וחיסור ומכיר את כל ה ABC וביחד עם זה הוא לא יושב יותר משתי דקות ולא משנה מה הפעילות, למעט טלויזיה ומחשב. אני מחפשת חומר וספרות בעיברית שיוכלו לעזור לי ללמוד על ההפרעה ועל תסמיניה והכי חשוב ספרי הדרכה להורים. לכל הפניה ועזרה אודה.

05 מיכל

New member
ברוכה הבאה שרית!

הרופא שלכם צודק, בשלב הזה לא מקובל לאבחן הפרעות קשב מלבד אולי מקרים קיצוניים ביותר. יתר על כן, יש גם ערבוב של סימפטומים בין מחוננות לבין הפרעות קשב, וייתכן שזה רלבנטי לבנך המוכשר באופן קיצוני כל כך. (מה הפלא שאין לו סבלנות לשבת במעגל? הוא קלט כבר לפני שנה את כל מה שהן מלמדות שם!) מה שכן מקובל הוא לפנות למכון להתפתחות הילד, או לרופא התפתחותי, ולטפל בכל סימפטום בנפרד. הפתרון שלך בינתיים אמנם מעורר הערצה, אבל הוא מוגזם במה שהוא תובע ממך, ואת עלולה להישבר בהמשך, ולכן לא נראה לי נכון להסתמך עליו לאורך זמן. אם לילדך יש הפרעת קשב תצטרכי הרבה כוחות גם בהמשך, ואת חייבת לשמור על עצמך משחיקה. בנוסף, הוא עלול ללמד את בנך להיות תובעני מאוד ביחס אלייך. ילדים עם הפרעת קשב זקוקים שיציבו להם גבולות מאוד ברורים. לוקח להם הרבה יותר זמן מילדים אחרים להפנים גבולות, והם סובלים יותר מאחרים כשאין כאלה. בקיצור, מה שאת כן צריכה זה רופא או מכון התפתחותי וכן הדרכת הורים. אני מצרפת קישור למדור אחד בספריית הקישורים שלנו, וממליצה לך להסתכל בצד שמאל של אותו עמוד ברשימת הקטגוריות האחרות. יש שם כמה וכמה שיעניינו אותך. מצרפת גם קישור למאמר על שילוב של מחוננות עם הפרעת קשב.

ברוכה הבאה../images/Emo70.gifומאחר ומיכל אמרה כבר

הכל, מחזקת וממליצה באמת מאוד, לקרוא בספריה שלנו את החומר הרב שאגור שם ויעזור לך לרוב. נשמע שילדך מוכשר עד מאוד,
בהמשך

למעלה