שלום לכולם

שלום לכולם

קודם כל אציג את עצמי- שמי אורן, בן 25 , קורא פאסיבי בפורום כבר כמה חודשים ולומד ממנו המון. המקצועיות והרהיטות של חברי הפורום, ובמיוחד של בני העשרה, ראויות לשמש דוגמא גם בפורומים אחרים, המשיכו כך ! ולעניננו- המון זמן אני מנסה לשנות את העובדה שבנתב"ג ניתן להשתמש רק במסלול 30. קראתי כל שרשור שנכתב בנושא , ניסיתי לערוך את ה- AFCAD בכל האפשרויות הקיימות, שיחקתי עם כיווני הרוח, כולל רוח גבית של 36 קשר, וכלום- רק מסלול 30. אודה למי שיוכל לעזור לי בעניין.

Eliranvfs

New member
שלום וברוך הבא,

אפשר להמליץ לך דבר אחד- תתחיל להכנס לטיסות עם פיקוח אנושי ולא וירטואלי. אתה כבר יודע את כל האפשרויות והרשתות שקיימות ונותר רק לבחור איפה להנות. שיהיה בהצלחה, לכל שאלה ובעיה אתה מוזמן לפנות( המסנגר בחתימה)

piper cub

New member
שלום,

ברוך הבא לפורום
לגבי המסלול, אני מנסה לגלות גם כן איפה ניתן "להפשיר" לשימוש את יתר המסלולים של נתב"ג, וכשאגלה אפרסם (AFCAD או אחרת). לגבי מסלול 30, אתה יודע שבשעות שונות בסימולטור לפעמים הוא נותן את 12 ולפעמים את 30 , נכון? אם לא ניסית, תנסה להפעיל את הטיסה בשעות הבוקר לעומת שעות הצוהורים לעומת הערב. אצלי שמתי לב שכל פעם זה משתנה. בהצלחה

piper cub

New member
סיכום תוצאות עד כאן

טוב, אם בסה"כ רצית לנחות/להמריא על 12, אני מקווה שניסית לשנות את השעה ושזה עבד. אם בכל זאת התכוונת להשמיש את המסלולים האחרים של נתב"ג לנחיתה/המראה, להלן תוצאות המחקר של סוף השבוע האחרון: * קודם כל, מקריאה ברחבי האינטרנט מסתבר שיש לFS בעיה עם מסלולים נחצים. ה-ATC לא מאפשר זאת, אלא אם כן הזוית ביניהן קטנה מ-8 מעלות (קשור לתכנות של ה-ATC לפי מה שקראתי). לכן, אם אתה יוצר מסלול נוסף, כדאי שהוא יהיה עד 7.9 מעלות מהמסלול הנוכחי. * פתרון אפשרי לבעיה הנ"ל הוא ליצור מסלולים "פיקטיביים" בצורת כוכב, כך שהראשון נחתך עם המסלול העיקרי והאחרון חותך את המסלול שאתה רוצה. * הסבר על איך עושים מסלולי "כוכב" ניתן למצוא כאן. * כדי לפתור את הבעיה יש צורך בתוכנת AFCAD (אם אין לך ניתן להוריד אותה מ-AVSIM.COM). * גם כאן מצאתי התייחסות ל-AFCAD ולבעיה הנ"ל. * המלצה אישית, אם לא התעסקת מעולם עם ה-AFCAD, תלמד אותה קצת לפני שאתה ניגש לעשות את המסלולים בצורת הכוכב. * לא לשכוח, תמיד-תמיד-תמיד לעשות גיבוי לפני שאתה עושה משהו ב-AFCAD. אני ממשיך לנסות כל מיני דברים, כמו לשנות את נתיבי ה-TAXI ועוד. עד כאן להפעם. אם יהיו חידושים אני אפרסם. בברכת שמיים נקיים
.

avitamim

New member
אתה רציני....כל הכבוד.

אז אם כבר הזכרת, איך משנים את ההסעה? תודה.

piper cub

New member
עדיין עובד על זה.

כשיהיו תוצאות חיוביות אני כמובן אפרסם
.

אני מעריך

את ההשקעה , אבל זה נראה לי מסובך מדי כל ענייין המסלולים הפיקטיביים. כנראה שאני אמשיך לעשות מה שעשיתי עד היום- לכבות את הרמקולים ולהתעלם מה-ATC

piper cub

New member
../images/Emo51.gif על הקישור

אני עדיין מנסה להשמיש את 8/26. אולי אם אוסיף לו ILS הוא יהפוך להיות אופציה. בינתיים ניסיתי כל מיני חלופות, וניסויים על LLKS, כדוגמא. למי שמעניין, להלן תוצאות הניסויים: * הניסויים בוצעו עם AFCAD ונבדקו ע"ג FS2004 בלבד. ניתן להוסיף מסלול נחיתה. אם הוא מאונך למסלול הקיים, ה-ATC מתעלם ממנו. סייג - אם המסלול בעל תנאים יותר טובים, כגון רחב יותר או ארוך יותר (או כמובן יש לו עזרי ניווט - אבל זה היה ברור מראש ולא נבדק), אזי המסלול החדש, המאונך, יבחר. לעומת זאת, אם המסלול מקביל לקיים (או בסטייה עד 7.9 מעלות, כולל-- אבל לא חותכים זה את זה) אזי ניתן לסמן אותו כ-4R ואת המקורי כ-4L (במקרה של LLKS) וה-ATC נותן בחירה בין שניהם. מכאן, ולאחר קריאת המאמר של מלומדי LLEM, יתכן ואם אוסיף ל8/26 ILS או אוריד את ה-ILS מ12/30, יהיה הדבר אפשרי. לא הזדמן לי עדיין לבחון את האפשרות הזאת. כן ניסיתי לעשות מסלולי כוכב, כפי שתוארה הטכניקה בקישור שהבאתי, ובינתיים, לצערי, ללא הצלחה. יתכן וזה קשור ל-ILS כמו שכתב LLEM. אין ספק שזה יהיה יום טוב, היום שבו אני אצליח לגרום ל-ATC לאפשר לי לבחור מאיזה מסלול אני רוצה להמריא, ובאיזה אני רוצה לנחות בנתב"ג (ולא הוא). רעיונות/הצעות נוספים יקבלו בברכה
.

piper cub

New member
לידיעתכם,

בינתיים ניסיתי הוספת ILS ל26/8 אך זה לא משנה את ההנחייה של הפקח (ATC). אין לי רעיונות חדשים בינתיים איך לפתור את הבעיה )-:. [למישהו יש?].

למעלה