שלום לכולם

saras11

New member
שלום לכולם

יש לי נושא חדש שרציתי להתייעץ עם חברי הפורום . בעבר כתבתי לכם על ילדה שאני מלמדת שהינה בעלת הפרעת קשב וריכוז אותה ילדה נוטלת ריטאלין בבוקר ואינה מוכנה לקחת עוד אחד אחה"צ למרות שבעבר הייתה לוקחת. השאלה הראשונה היא כזו : בשיחה שלי עם האם היא אמרה שהייתה מאוד רוצה שהילדה תיקח כדור גם אחה"צ אולם היא לא מתכוונת להכריח אותה ולכן היא הייתה מאוד שמחה שאני ! אשכנע את הילדה .לא עניתי לאם על כך אולם אין בכוונתי לשכנע את הילדה לקחת כדור מאחר ואיני חושבת שזה תפקידי . אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא . השאלה השניה קשורה לאחת המורות החדשות בצוות שלי שאינה מסתדרת עם ילדה זו ולמעשה יש לי הרגשה שהן פיתחו "אנטי" אחת כלפי השניה . יש לציין שהמורה מודעת לבעיה של הילדה אולם היום היא אמרה לי שהיא לא רוצה ללמד אותה . מבחינתי זו לא אופציה ועל המורה ללמוד להסתגל לילדה ולפתח שיטת עבודה איתה אשמח אם תתנו לי טיפים או הצעות כיצד להבהיר זאת למורה ולילדה גם יחד . ושוב תודה שאתם קיימים

zivadina

New member
תלמידה עם הפרעת קשב ומורה שלא רוצה

שלום רב שרה. קודם כל, בושה וחרפה לאמא שעושה מה שנוח לה ומתחמקת מהפעלת סמכות על הילדה, ועוד זורקת את המשימה עלייך. מי שמפסיד כאן היא הילדה. גם היא לומדת שהיא יכולה להחליט על התרופות שלה בניגוד לדעת אמה, וגם היא לא מרוכזת בלימודי אחה"צ. לדעתי, את יכולה לנסות לשכנע את הילדה, אבל אינך חייבת, כי זה באמת איננו תפקידך. בקשר למורה שפיתחה "אנטי": לא ברור לי מה התפקיד שלך בצוות, ומה התפקיד של המורה הזאת. באופן כללי, הוראה זאת עבודה שלא עושים לפי חיבה לילד זה או אחר. מצד שני, אם לא מחויב המציאות שהמורה הזאת תלמד את התלמידה הזאת, כדאי למצוא מורה חלופית שכן תאפשר לתלמידה ללמוד בכייף. לילדה אפשר להבהיר, שזה קשה מאוד ללמד אותה כאשר היא איננה בהשפעת ריטלין: זה גורם לה לא ללמוד היטב וגורם למורות להתקשות ללמד אותה, ובטוח גם גורם לתלמידים לא ליהנות מחברתה. באשר לאמצעי הלמידה, נראה לי שכבר נתתי לך עצות: שעור פעיל, מרתק, וכאשר הלימוד מחייבת למידה פאסיבית, לעשות הפסקות רענון קצרות לחילוץ העצמות והמוח.

saras11

New member
מדובר במרכז למידה

במתנ"ס בשעות אחה"צ אני הרכזת האחראית על המורות ועל משמעת הילדים כמו גם על הקשר בין המרכז להורים ולהנהלת ביה"ס . מתוקף תפקידי הסברתי לאותה מורה שעליה ללמד את כל תלמידי המרכז ולא רק את אלו המוצאים חן בעיניה מאחר ולכל ילד יש בעיה כזו או אחרת ועל המורה למצוא את הדרך להתמודד . מה שעשיתי הוא לזמן את המורה לשיחה והבאתי לה מאמרים מתוך הפורום בנוגע לכיצד ללמד ילד בעל הפרעות קשב וריכוז ואני מקווה לראות תוצאות . (אין לי אפשרות להצמיד את הילדה למורה אחר מפאת חוסר כוח אדם) בנוגע לאותה אם . שמחתי לקבל פידבק חיובי ממכן על כך שזה לא תפקידי כי מאוד התלבטתי . ובהחלט אנזסה ליישם את העצה . תודה אעדכן בהמשך ..

zivadina

New member
../images/Emo140.gifיישר כוחך, שרה!

הלוואי וכל האנשים שמלמדים את ילדינו יהיו אכפתיים כמותך. אנחנו נשמח לתמוך ולייעץ בכל מה שנוכל.

אבן החן

New member
אמא לא צריכה להכריח את הילדה

אני חולקת עלייך. לדעתי זו לא בושה. אמא לא יכולה להכריח את ילדתה לקחת ריטאלין! אגב עד לא מזמן בני סירב לקחת ריטאלין והסתבר שבגלל שהמינון כבר לא התאים לו הכדור פשוט עשה לו רע לכן צריך לבדוק למה הילדה לא רוצה לקחת. ולגבי המורה שמסרבת לעבוד - זאת בושה וחרפה אבל חוצמזה כנראה שלמורה חסרים הכלים המתאימים לעבודה עם ילדה כזו וצריך לתת לה אותם

zivadina

New member
לדעתי ההורים צריכים להחליט על תרופה

ולא לתת לילד להחליט. הם מחויבים להחליט, וגם מחויבים להסביר לילד בגובה העיניים מהי הסיבה להחלטה שלהם: למשל, להסביר לילדה שהיא לוקחת ריטלין כדי לשלוט בהתנהגותה וברכוז שלה, לתת לה דוגמאות להתנהגות הבעייתית שלה שנובעת מהפרעת הקשב התורשתית שלה, ולתת לה דוגמאות לאיך שההתנהגות שלה משתפרת בהשפעת הריטלין. לא סתם החוק נותן בידי ההורים את ההחלטות החשובות לגבי ילדיהם עד גיל 18.

אבן החן

New member
נכון. אני מסכימה. אני רק אומרת שאם

הילדה מתנגדת אולי יש סיבה - אולי התרופה גורמת לה הרגשה רעה ואולי צריך לשנות מינון או משהו.

saras11

New member
כדי להבהיר אסביר

שהילדה נוטלת כדור אחד בכל בוקר והוא עוזר לה אולם היא החליטה שאינה רוצתה עוד אחד אחה"צ אחרי תקופה בה כן לקחה את הכדור . על פי היכרותי עם הילדה החלטה זו התבצעה מתוך תחושה של בושה או משהו מסוג זה (אולי היא לא רוצה לקחת את התרופה ליד ילדים אחרים) נושא זה של בושה הוא משהו שאני עובדת עליו איתה . אולם מעבר לזה ילדה זו למדה כי היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה בבית ואימה כמעט ולא מסרבת לה . כך שמה שזיווה דינה אמרה נראה לי נכון . יחד עם זאת אבדוק גם את האפשרויות שהעלת אבן חן . כל זה מביא אותי לשאלה אחרת - הילדה אומנם מפריעה אבל בימים מסוימים בגישה מסוימת, כשהיא באה עם "מצב רוח"..(הרבה "אם") כן ניתן ללמד אותה לכן זה מעורר בי ספקות באשר להאם כדאי בכלל להפעיל לחץ בנושא הכדור הנוסף .

zivadina

New member
השאלה כמה אפשר לסמוך על מצבי רוח

הרי הרעיון הוא להשיג ביצוע יציב פחות או יותר. אי אפשר להיות תלויים במצב הרוח שלה. (אגב, גם עם ריטלין יש מצבי רוח, אבל פחות).

למעלה