שלום לכולם,

• פותח הנושא merde
  • פורסם בתאריך

merde

New member
שלום לכולם,

השאלה שלי היא פשוטה: האם אפשר לשדרג כרטיס מסך במחשבים נישאים? המחשב שלי הוא: Acer Notebook - AMD Turion 64 1.6 GHZ. וכרטיס המסך שלי הוא של SiS, 128 מגה.

Ixion

New member
בדר"כ לא,

ובמקרה הספציפי שלך - בכלל לא. זהו כרטיס מובנה שאפשר להניח ש"נתקעת" איתו. רק לחופן דגמים ספציפיים מאוד ניתן לשדרג כרטיסי מסך. זהו אחד הבעיות של מחשבים ניידים - מרבית החומרה לא ניתנת לשדרוג.

merde

New member
אאוץ'

הממ.. במידה וזה המצב, אין כרטיס מסך חיצוני או משהו שכזה שניתן להשתמש בו?

Ixion

New member
דווקא יש,

אבל ממה שהבנתי המחיר שלו שווה ערך לקטנוע סוזוקי חדש.

merde

New member
בדיוק חשבתי לקנוע קטנוע, האמת.

המחשב מעולה, למען האמת, ועם מס' שיפורים מהדגם המקורי - ולכן חבל לי על כרטיס המסך. הנחתי, מכיוון שמדובר ב128 מגה, שהכרטיס יסחוב. לצערי הוא בקושי מחזיק משחקים חדשים (כדוגמת MOST WANTED, על אף שהדרישה שלו היא 32 MB). יתכן שמדובר בסיבה אחרת?

Ixion

New member
כרטיסי SIS הם שווי ערך

לGMA של אינטל (אולי אפילו קצת יותר טובים). בכל אופן - המשחק לא עובד לך בכלל? או שהוא עובד ממש אבל ממש על הפנים? ומה עם שאר המפרט של המחשב שלך?

merde

New member
ובכן,

המשחק עובד, אבל על הפנים. רק על רזולוציה נמוכה וגם אז לא במהירות הכי סבירה. הממ.. כמו שאמרתי, AMD TURION 64 ML-30 PROCESSOR (1MB L2 CACHE - 1.6 GHZ( כרטיס מסך SIS 128 MB וג'יגה ראם. אלו בעיקרון הפרטים הרלוונטים, אבל, מעבר לזה: 15.4 אינץ' מסך רחב, 60 ג'יגה הארד דיסק, צורב DVD, אלחוטי ושאר ירקות.

Ixion

New member
הבעיה היא לא ספציפית המעבד

אלא מכלול הרכיבים. המעבד איטי ויחסית מיושן, כרטיס המסך כבר קבענו כבסיסי, והדיסק קשיח הוא (מן הסתם) רץ על 5400 או 4200 סל"ד. אני מקווה שיש לך שם 512 ,DDR לפחות. אין פתרון פשוט לבעיה הזאת. פשוט משחקים זה לא הקטע של המחשב הזה.

merde

New member
1028 DDR

המחשב עצמו מעולה, באמת. כשזה נוגע לביצועים, יציבות המערכת, משקל המחשב, מהירות הפעלה, חיי הבטריה, התחממות המחשב וכן הלאה, וזה היה במחיר שאי אפשר לוותר עליו - 4000 ש"ח. לצערי, עם משחקים - משחקים חדשים לפחות - הוא פשוט לא מסתדר - אבל, על אף שזה לא ATHELON, הנחתי שהמעבד הזה יכול להתמודד עם המשחקים בקלות יחסית.

למעלה