שלום לכולם

שלום לכולם

אני צריך להגיש עבודה על לד זפלין ולקחת שיר ולנתח אותו. החלטתי כמובן לקחת את stairway to heaven ולדבר על הייחודייות שלו ועל זה שהוא מורכב כמו יצירה עם קטעים שחוזרים על עצמם כמה פעמים וכל זה . בנוסף לקחת את dazed and confised ולדבר על השימוש בקשת של כינור. למישהו יש עצות נוספות?

הו אני מת על פניות כאלה...

אוקי, נתחיל עם מה שמיוחד בלהקה. נגיד לזכותה שהיא זו שפתחה את עידן הרוק הכבד והיא זו שבזכותה כל הלהקות החאורת כגון Metallica, Guns N' Roses ואפילו Queen חייבות להסיר בפניה את הכובע... דבר נוסף זה הכימיה בין חברי הלהקה. כל אחד מהם היה מקצוען מוחלט בתחום וכשהם חברו זה לזה הם היו שילוב מנצח, ולכן אחרי מות ג'ון בונהם, המתופף, הם לא המשיכו.. רוברט פלאנט, הסולן, היה זמר במהות המילה, עם קול ייחודי שלא היה לאף אחד לפניו ואחריו. זה בכללי... ובנוגע ל- Stairway to Heaven : השיר הזה הוא השיר הכי נשמע ברדיו בהיסטוריה, זו נקודה חשובה. המיתוס סובר שבבית החמישי בשיר, ככשומעים אותו מהסוף להתחלה, יש פולחן סגידה לשטן (אתה מוזמן לנסות, זה נכון). ובכללי המבנה שלו שמתחיל רגוע ומתפתח לאט לאט עד שהוא מתפוצץ עם סולו הגיטרה של ג'ימי פייג' והצרחות של רוברט פלאנט. זה כנראה מה שעשה את השיר כל כך מפורסם.

תודה

בקשר לסטרווי טו הוון שמעתי אותו הפוך והבנתי פה ושם מילים אבל אם לא היה לי כתוב את הטקסט של זה בטח לא הייתי מבין כלום. סתם בנאדם משועמם עלה על זה וזה סתם בטעות

FuryUri

New member
זה לא...

אומנם הרבה מאוד קשור לראש. אבלתקשיבו לבית האמור כמו שצריך... תקחו מולכם את המילים... תראו שהמון המון המון אותיות וחצאי מילים נבלעות. כמו שלא הייתם יודעים את המילים בהפוך אם לא היה כתוב לידכם ככה אתם חושבים שהמילים נכונות, המח שומע משהו דומה נורא ומשנה את זה קצת. זה לא נראה לי נעשה בטעות. חוץ מזה,כשזה נשמע הפוך זה נשמע טוב מדי. אומנם זה לא בדיוק ובהחלט חלק מזה בראש... אבל לעומת הרבה שירים שאם שומעים הפוך זה לא הכי דומה והרבה הראש עושה ב STH זה יותר מדי דומה וקרוב... לא נראה לי שזה נעשה בטעות...

כשיש שיר שמשמיעים אותו רגיל

זה נשמע כמו ג'יבריש ואז משמעים הפוך זה נשמע ממש טוב- empty spaces של פינק פלויד אז ברור שזה בכוונה אבל בסטרויי גם רגיל זה נשמע טוב אז נראה לי שזה יצא בטעות

AeroTom

New member
איתמר הביא פה נקודות טובות

בהחלט מסכים שכל אחד בלהקה היה מוזיקאי סופר-כשרוני ומיוחד במינו. אם זה ג'ימי והגיטרות והכלי מיטר האחרים בהם ניגן. אם זה ג'ון בונהאם המתופף הכ"כ ענק (תרתי משמע), אם זה ג'ון פול-ג'ונס על הקלידים והבאס וכמובן רוברט והקול שלו (בנוסף לנגינה על מפוחית). זפלין מבחינתי הייתה סופר-גרופ, רק בלי פירוש המונח של ההגדרה עם מזויקאים שונים ומוכרים מלהקות שונות. הם פשוט היו טובים כ"כ ומוכשרים כ"כ בכל אספקט ובכל צד בלהקה. אתה יכול להזכיר בעבודה גם את הקסם והעובדה שזפלין הייתה להקת לייב. וכך גם הם הציגו את עצמם ונכנסו לתודעה באמריקה בתחילת הדרך. דרך ההופעות המדהימות שלהם. היה להם כוח עצום על הבמה וזה היה אחד הדברים הכי מזוהים איתם. אתה יכול להזכיר שבקריירה של 12 שנה הם הוציאו כ"כ הרבה אלבומים קסומים ביחס לזמן הזה, שעוד השפיעו על המון אמנים אחריהם עד היום ועל המוזיקה בכלל. שיהיה בהצלחה עם העבודה ועל כל שאלה על הלהקה אתה מוזמן להגיע לפה. יש פה מספיק אנשים ומעריצים של הלהקה שישמחו לעזור ולנדב מידע.

למעלה