שלום לכולם

נעמי 17

New member
שלום לכולם

הגעתי לכאן לא במקרה, חיפשתי בגוגל את המילה "דו קיום" וזה המקום הראשון שהגעתי אלו
יש לי שאלה עבור חברה טובה, אני מקווה שתוכלו לעזור או להפנות אותי למקום שיוכל : ידידתי היהודיה חיה בארה"ב, מתחתנת שם עם בחור מרוקאי מוסלמי, הם רוצים להגיע בקיץ לישראל, ולערוך חתונה בגוון יהודי < חופה , טבעת , ברכות> ביקשה ממני לברר לה , מי יהיה מוכן לערוך את הטקס המרגש? למי עלי לפנות? ברור שלא לרבנות, אבל האם אתם מכירים עורך טקסים אלטנרטיבים? רב פלורליסטי? האם יש אירגון בארץ שיעזור לזוג הצעיר? אשמח לתגובות

סלוניק

New member
שלום נעמי.

ישנם ארגונים שונים אשר עורכים טקסים אלטרנטיביים בישראל. על אף שישנה בעיה חוקתית בהכרה בנישואים אזרחיים שמתקיימים בארץ, אני משער שבמקרה של ידידתך הדברים יהיו שונים היות והיא ממילא מתגוררת בחו"ל ואינה מחפשת הכרה ישראלית. על כל פנים אני מפנה אותך לאתר "משפחה חדשה", הארגון הגדול ביותר לקידום זכויות המשפחה אשר עורך בין היתר גם טקסים אלטרנטיביים למעוניינים ויוכל לספק לך את כל המידע שתצטרכי.

סלוניק

New member
שימי לב כי תחת הקטגוריה "פעילויות"

ישנו קישור לטקסי נישואים אזרחיים שעורך הארגון.

נעמי 17

New member
תודה לכולם

פניתי למשפחה חדשה, מחכה לתשובה מהם. נכון ידידתי אינה מחפשת נישואין אזרחיים היא הרי מתחתנת בארה"ב, ובמרוקו במקביל כך שישראל תכיר בנישואין הללו. היא פשוט מחפשת דרך לקיים כאן טקס, בעל צויוןיהודי, שבו תוכל להביא לידי ביטוי את היהדות הפרטית שלה ולהכיר לבן זוגה את הטקס היהודי. תודה על העזרה , אני שולחת לה לינקים לפורום פה. תודה רבה!!

nikkey

New member
נשמע לי מאד הזוי. אם לידידתך

לא אכפת להינשא למוסלמי,למה כל-כך חשוב לקיים טקס בעל צביון יהודי?

נעמי 17

New member
אני שמחה שזה נשמע הזוי

החיים הם הזויים. מה זאת אומרת לא אכפת לה להינשא למוסלמי היא בוחרת את זה......? היא מאוהבת.... וכן בהודעה המקורית שלי כתוב,יתחתנו אזרחית בארהב. ודרך אגב גם חתונה מסורתית במרוקו. היא רוצה להכיר לו ולחוות בעצמה טקס יהודי. זה חשוב לה, ואני מחפשת עבורה, משהוא/מישהיא לאו דווקא רב שיערוך את הטקס, ברור שמדינת ישראל לא תכיר בזה, זה עבורם בלבד.

nikkey

New member
בוודאי שהיא בחרה

להנשא למוסלמי ואף אחד לא כפה וכופה את זה עליה. גם להתאהב זה סוג של בחירה. לא חושבת? כנראה שהיא תצטרך למצוא שחק שימלא תפקיד של רב אם העניין כ"כ חשוב לה,כך אולי היא תצליח לחוות חתונה יהודית.

nikkey

New member
למה הם לא מתחתנים בארה"ב?

אני בטוחה ששם הם ימצאו רב או איש דת מוסלמי שיסכים להשיא אותם. בארץ הם לא ימצאו רב שיסכים לכך ,אלא אם כן הם יתחתנו בנישואים אזרחים,ואז הם יכולים לעשות את זה גם בארה"ב.

sela v

New member
יש בארץ גם אנשים פתוחים

למשל רבנים רפורמים, שאולי יסכימו לארגן משהו כזה.

nikkey

New member
רבנים רפורמים לא יסכימו. נכון,

הם עושים הנחות הילכתיות,אבל נישואי תערובת אינם מקובלים עליהם. יש גבול לכל תעלול. לא חושב?

סלוניק

New member
גם בארץ אפשר.

למרות שבד"כ הפנייה אליהם לא נעשית מטעמים שכאלה אלא סתם מתוך רצון של זוגות יהודיים להנשא בטקס אזרחי, התנועה ליהדות מתקדמת עורכת טקסים אלטרנטיביים גם לזוגות מעורבים.

nikkey

New member
אבל הם מחפשים רב ולא

משהו אחר,ורב הם לא ימצאו גם רפורמי .

nikkey

New member
אהה בהנתי. האם הם

עורכים טקסי נישואים בין זוגות שאחד מהם מוסלמי\נוצרי והשני יהודי,וזוגות לסבים\הומואים?

סלוניק

New member
לגבי זוגות חד מיניים,

אני בספק גדול אך אני מאמין שזוגות מעורבים כן יכולים להנשא.

למעלה