שלום לכולם

מממ4

New member
שלום לכולם

אבקש את עזרתכם, למי שיודע (או שיודע איפה לבדוק...) אני רוצה לדעת פרטים לגבי העיר BERESZASZ, לפי הידוע לי היא על הגבול בין הונגריה לאוקראינה, אך לא ידוע לי למי שייכת כיום ומתי בעבר התחלפו השלטונות (או שהעיר מחולקת). ועוד בקשה, אם יש כאן מישהו שקיבל אזרחות הונגרית בעבר, אשמח לקבל פרטים על התהליך (סבא שלי נולד ב-BEREGSZASZ בשנת 1930). תודה, רותם

עב

New member
שלום רותם

בגוגל יש הרבה חומר! כתבת את שם העיר בשתי ורסיות. מצאתי לפי BEREGSZASZ. על תולדות העיר והאזור ראי בקישור זה. העיר השתייכה להונגריה עד סוף מלחמת העולם הראשונה, אח"כ השתייכה לצ'כוסלובקיה (כך שסבא שלך נולד כאזרח הרפובליקה הראשונה של צ'כוסלובקיה), בתקופת מלחמת העולם השניה השתייך השטח להונגריה ואחרי המלחמה לאוקראינה. מסובך? נכון. אם תסתכלי במפה המצורפת תראי את המיקום של העיר באוקראינה לא רחוק מהגבול ההונגרי. העיר לא מחולקת. בכל הקשור לתהליך קבלת אזרחות פני לשגרירות הונגריה בתל אביב, הם מקור המידע המוסמך ביותר. כמקור לא מוסמך אוכל לומר לך שהאזרחות ניתנת למי שהוריו נולדו בתחומי הונגריה בת ימנו כך שסבא שלך לא מזכה אותך באזרחות הונגרית. נו, מילא...

מממ4

New member
תודה רבה!!

קודם כל אני בן. שנית, השאלה לגבי אזרחות הונגרית הייתה כשחשבתי שהעיר הייתה שייכת להונגריה בשנת 1930, ולאור הנתונים הנ"ל אני עכשיו צריך לברר לגבי אזרחות צ'כית...

עמי60

New member
מעניין מה הייתה חושבת חנה סנש על

צעיר ישראלי המשתוקק לקבל אזרחות הונגרית .

עב

New member
בעידן של שמות זהים לבנים ולבנות

קשה לי לזהות. בפעם הבאה אסתכל בכרטיס האישי. קח בחשבון שאף אחד לא אוהב זרים/יהודים שנתפסים כגוזלי עבודה מהמקומיים.

ספרן

New member
גם אני התעניינתי

גם אבי נולד בצ'כסלובקיה באותו איזור - הנקרא קארפטורוס. זה בעצם היה החלק הסלובקי של הרפובליקה הצ'כוסלובקית. הסיכוי לקבל בגלל זה היום אזרחות צ'כית שואף לאפס.

למעלה