שלום לכולם!!!

ליאבי 2

New member
שלום לכולם!!!

אני חדשה פה ומאוד אוהבת לבשל . כמובן לא ברמה שלכן... בקיצור אני רוצה לעשות שבוע הבא חנוכת בית+מסיבת הפתעה לבעלי המוזמנים הם מרוקאים ואני אשכנזיה כך שאני צריכה מזה להרשים אותם אשמח אם למישהי כאן יש איזה רעיון או משהו כדי להנעים את זמנם.. ואם יש כאן למישהי מתכונים קלים קלים.. יצא קצת ארוך אבל תודה לכל מי שתעזור ליאבי.

Rebeccan

New member
ברוכה הבאה לפורום

א - אין מה לדאוג, כולם מתחילים ממשהו קטן ולומדים ומשתפרים כל הזמן. ב - כמה אנשים יהיו במסיבה? האם מדובר על ארוחת ערב או רק אירוח בסגנון קפה ועוגה ? כשנדע אז נציע לך מתכונים מתאימים ג - יש הרבה רעיונות לדברים "קלים להכנה" שעושים רושם מרשים מאוד
ד - בינתיים קראי במאמרים - יש הצעות ורעיונות שאולי תרצי לאמץ. ברוכה הבאה לפורום הביתי שלנו פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

ליאבי 2

New member
הי

יהיו בערך 15 איש ואני לא יודעת באיזה סיגנון לעשות.. קפה ועוגה? או אולי ממש ארוחה מה אתן חושבות? מה שכן חלבי בטוח שלא..

ברוכה הבאה ליאבי2 כנסי

אני מציעה ככה: 1. מרוקאים מאוד אוהבים(רובם כבל אופן) דגיםאת יכולה לעשות חריימה או לאפות אותם בגריל. 2. את יכולה לעשות מרקים שטעמם פיקנטי. 3. עוגה טובה תמיד טוב שיש. אם תרצי מתכונים תגידי. בהצלחה עטרת.

Rebeccan

New member
הרושם הכי חשוב כאן

אם החלטת על ארוחה - תבני אותה סביב 2-3 מנות עיקריות - בשר, עוף, דגים תוספות - מהן 2 פחמימות (אורז, תפוח אדמה אפוי וכדומה) ועוד 2 תוספות שהן "ירק" - בטטה אפויה, גיבצ', אפונה או שעועית לזה תוסיפי סלטים שונים - למשל:
גזר מרוקאי
סלט סלק מתובל
סלט חסה + אגוזים
סלט חצילים - מטוגנים בתחמיץ או קלויים עם טחינה למשל
סלט פלפלים קלויים או אחר
סלט כרוב וגזר מה שכן, אם את ממש חוששת, עדיף להתחיל בהכנות ובנסיונות - יש לך עוד 2-3 ימים, תתנסי בהכנה של הסלטים (מתכונים - חפשי בפורום, או שיביאו לך כבר
) ושל התבשילים שאת לא מנוסה בהם - כן ללכת על מתכונים קלים ומוצלחים ולא על מתכונים שצריך זמן ומיומנות להכנתם. להוסיף גם שתיה מעניינת - למשל לימונענע עם פרוסות לימון, או משקה אחר שמוסיפים לו גרגרי רימון ועוד. שחקי עם הדמיון עוגה או קינוח - אפשר חלק מהדברים להכין מראש ולהקפיא או לשמור בקירור.
את השולחן רצוי לקשט בצורה נאה - להתאים בין צבע המפה וצבע המפיות והצלחות, להוסיף פרחים או קישוטים אחרים לשולחן. יש בפורום גם רעיונות לקישוט שולחנות לאירוח
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

yifatushc

New member
ליאבי, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif ו...

לגבי שאלתך, אני אישית לא הייתי מכינה ממש ארוחה כבדה ופותחת שולחן לסעודה של ממש, אלא יותר הולכת על סגנון של אירוח קליל: סלטים שונים, מאפי בורקס ממולאים בבשר, סיגרים, לחמניות / ג'בטות תוצרת בית, וכו... משהו בסגנון בופה. כמובן קינוחים (עוגת שוקולד, עוגיות, עוגת פירות מוס... אם שומרי כשרות אז כמובן פרווה) ושתיה חמה. אם תכווני על איזה סגנון החלטת, נוכל אולי גם לעזור עם מתכונים. יפעת

pirge

New member
כנ"ל, נראה לי דברים קלים בסגנון

המזנון. קנישים,פשטידות,סלטים,לחמים ומתוקים. מזל טוב על הבית החדש. תהנו.

למעלה