שלום לכולם

amiti33

New member
שלום לכולם

קצת הקדמה- התחלתי לקרוא על הנושא של כל התסמינים שישנם לגביי התופעה של הטוראט מעין דחף של סקרנות מגיל צעיר אני יודע שישנם אצלי כל מיני תיקים אבל לא כלכך מאוזכרים כאן ורציתי לדעת אם ישנה שייכות לתסמונת למשל יוצא לי לפעמים לשים לב שפתאום אני לא נושם או שמתי לב ששכחתי לנשום או בזמן הכתיבה יוצא לי לפספס מילים למרות שאני כאילו כתבתי אותם הם הופיעו אצלי בראש ולא נכתבו או לדלג על מילים כאילו לא היו קיימות במאמר לא לסיים מטלות מאז אני זוכר את עצמי הייתי נחשב או נקרא לעצלן שלא מזיז את התחת לפעמים מוצא את עצמי בפריז או בחברת אנשים מעין התעלמות מוחלטת למרות שלא כך אני רוצה שלא נדבר על בית ספר או לימודים שם בכלל הייתי נחשב למפגר מאז אני לא מסוגל לשבת שניה לנסות ללמוד אני יכול לקרוא שורה אחת מאה פעם ולא ייכנס לראש למרות שבמבחנים שעשיתי בכל מיני מכונים יצא המון מעל הממוצע ומאש החליטו שאני עצלן ולא רוצה ללמוד לעומת זאת בצבא היה לי מזל עם מפקד שאיכשהו ניסה לגשת בצורה שונה הייתי במקום שיש מלא לימודים ברמה דיי גבוהה ולא הייתי מסוגל להבין כלום התחיל ללמד אותי בעל פה ונבחנתי בעלפה וראו איזה פלא לא ירדתי מה 95 שזה הדהים אותי ונתן לי רצון לעוד יכול להיות מצב שקיים גם אצל אנשים בוגרים?ואם כן יש דרך לטפל או לאבחן? תודה מראש ויום טוב

amiti33

New member
מצב כזה ממש פוגע בחיים ומציק

יש לפעמים מצב פיסי שבו אני תולש שערות אמנם לא מהראש אלא מהחזה ולפעמים מהבית שכי או ממש לקצוץ ציפורניים עד כאב האם ישנו קשר מסויים?

הלנה

New member
שלום עמיתי וברוך הבא

אני אמא לילד עם טוראט... על פי נסיוני וסיפורים ששמעתי נראה לי שאולי מדובר בסוג של טורדנות כפייתית (OCD) שיש גם לחלק מהלוקים בטוראט אבל הם צריכים להיות מלווים בטיקים כדי שזה יהיה טוראט. לפי התאור שלך אולי גם יש בעית של קשב וריכוז. אבל, כמובן שזאת רק ההתרשמות שלי, אני לא רופאה ולא מאבחנת...

ברוך הבא ../images/Emo24.gif לפורוםamiti33

בינתיים מה שציינת יותר מזכיר באמת את נושא הטורדנות הכפייתית(OCD), וכן בעיית קשב וריכוז (ADD).... לגבי תלישת שיער - זה נקרא "טריכוטילומניה".

למעלה