שלום לכולם.

שלום לכולם.

אני עוקבת אחרי הפורום הנחמד שלכם כבר זמן מה, מבלי להתערב. אבל עכשיו הוא הופך להיות רלוונטי לגבי מאחר ואנחנו שוקלים הצעה ל RELOCATION בנורווגיה (אוסלו). אנחנו ממש טירונים בתחום הזה. יש לנו תינוק קטן וחמוד, בן תשעה חודשים ומיליון שאלות ותהיות. איך עושים? מה עושים? איך מתארגנים עם תינוק (טיפת-חלב וכל השאר, בחו"ל), האם כדאי לנו לשכור שם דירה מרוהטת או להעביר את הריהוט שלנו מכאן? האם כדאי לנו בכלל להתחיל עם כל הבלאגן הזה ... (על זה כנראה נצטרך לענות בעצמנו)... אני יודעת שלא תוכלו לענות על הכל אבל אשמח לקבל כמה טיפים ותגובות מאנשים שהיו / נמצאים כבר בסרט הזה - בעיקר מהורים או מכאלה שנמצאים בסקנידינביה - ובכלל ... תודה ולילה טוב!

MARMELAD

New member
היי אמא של ניר...

אני דווקא מהישראלים שבישראל אבל הצגת את עצמך בכזו צורה נחמדה שהייתי חייב לאמר - בהצלחה... וברוכה הבאה.

inbale

New member
ברוכה הבאה

ממ ש לא יפה מצידי ובלי שום כוונה רעה כלפי הפורום המקסים הזה אבל אני יכולה להפנות אותך לפורום הורים ב YNET ששם יש די הרבה אמהות לילדים שחיות בארצות שונות. נדמה לי אפילו שיש לנו מישהי שם מנרווגיה אני לא בטוחה...

Gefen

New member
נתחיל בברוכה הבאה... ../images/Emo20.gif

נמשיך בזה שאשמח לדעת את שמך (או כינוייך)..מלבד ה"אמא של.." וניגש לעניין - אני אמנם בארה"ב אבל יש לי שניים קטנים...אחד בן שנה שנולד פה והשני את רוב חייו בילה פה.. לא אוכל לעזור לך בעיצות מעשיות לגבי אוסלו... אבל כן אוכל לענות על כל שאלה אחרת - גם אנחנו ב-relocation מטעם העבודה של בעלי...אשמח לענות על כל שאלה בנוגע להורות.. גידול ילדים רחוק מהארץ...הגעגועים ...הכדאיות..וכד´ תוכלי לפנות אליי למייל..או לפה..איך שנוח והעיקר...לא לפחד כלל..(:) כי זה באמת שינוי מרענן עם המון יתרונות... גפן

marsala

New member
לאמא של ניר ../images/Emo70.gif

אני יודע שיש באוסלו בית ישראלי די פעיל אשמח לעזור אם אחשוב על פרטים נוספים בהצלחה

shafririt

New member
עצה

אנחנו ברילוקיישן בארה"ב ויש לי ילד בן 3. אני לא יודעת איך זה בנורבגיה אבל כאן רופא הילדים מטפל בהכל. חשוב מאוד להביא איתך פנקס חיסונים ותיעוד של בעיות רפואיות אם יש כי החיסונים שונים בין המדינות. ריהוט בד"כ כדאי להביא כי אף פעם אי אפשר לדעת מה יש. הריהוט, לפחות פה ממש לא זול. בנוגע לדירה מרוהטת, זה עניין של טעם. כדאי לנסוע קודם לשבוע, שבועיים לבדוק את השטח, מה היצע הדירות, באיזה איזור כדאי לגור וכו´. או לברר עם אנשים אחרים מהחברה שחיים שם, אם יש כאלה. בנוגע לכדאיות זה מאוד אינדיבידואלי. יש יתרונות ויש חסרונות. אבל בשורה התחתונה צריך להסתכל על זה בתור חוויה ולחשוב שבמקסימום השנה, שנתיים או שלוש הבאות תהיינה קצת שונות מהקודמות להן. תמיד אפשר לחזור. אנחנו באופן אישי מאוד נהנים ואני מאוד שמחה שעשינו את הצעד הזה למרות שעבורי ההחלטה היתה קשה מאוד. יש המון חוויות יפות אבל יש גם משברים לפעמים וחשוב לעבור אותם ביחד. מבחינת הילד - הוא לומד אנגלית שתהיה עבורו כמו שפת אם, רוכש חברים חדשים, ומטייל עם ההורים שלו. לא יודעת אם כל זה תחליף לסבים, סבתות, דודים ושאר משפחה אבל זה מוסיף לו הרבה מאוד. ילדים דרך אגב, הרבה יותר סתגלתנים מהמבוגרים. הצורה שבה תעברו את זה תלויה מאוד בכם. מנסיון, כשלוקחים הכל בקלות ועוברים הכל ביחד, זה נהדר.

לאמא של....שהולכת לעשות את מה

שהייתי רוצה אני לעשות..אבל בקנדה..ולכן כל השאלות רלוונטיות גם לגבי, רק שאנחנו עם 2 בני - עשרה...יהיה נחמד להתעדכן לגבי חבלי קליטה טריים.. ולתת כתף בשעות הפנאי...בהצלחה לך אמא של...מעבר קל ושתמצאו את שאתם מחפשים ....

timatibo

New member
ואני אמא של גאיה ואלון.....

וגרנו כשנה בגרמניה עם הילדים (את גאיה ילדתי שם) גרנו גם בקייפטאון ועכשיו אנחנו בטאייוואן- והמלצתי החמה לך- תעברו לאן שיקבלו אתכם!!!! אם יש לכם מקום עבודה מובטח (או לפחות לאחד מכם-אז לכו על זה ובגדול!) מנסיון, אם זה לטווח קצר (עד שנה וחצי) עדיף לשכור דירה מרוהטת, ואם זה ליותר תביאו אתכם מה שנראה לכם נחוץ ושימושי (בעיקר מקומות איחסון ומדפים למינהם), ביטוח רפואי- עדיף מקומי ולא בין לאומי- הרבה ניירת והתעסקות עד שרואים את הכסף בחזרה ולא כל הרופאים עובדים עם זה.חבל שתהיו מוגבלים. מה שטוב למקומיים טוב גם בשבילכם, בפרט באירופה. הבעיה תהיה רק הטמפרטורות הנמוכות שישבו לך טוב על המצפון, כי הילד שלך לא יראה הרבה שמש....אבל ישחק בשלג וזה גם יתרון.... אנחנו עוברים ממקום למקום כבר שש שנים כמעט , וזו אחת התקופות היפות והמעניינות יותר בחיינו, אל תחשבו יותר מידי! תלכו והכל יהיה בסדר! בהצלחה, אורית

Gefen

New member
מנסיוני...כדאי דווקא לחשוב קודם...

בן הזוג שלא עובד...צריך להיות מוכן נפשית לסיטואציה..מנסיוני זה קשה מאוד לשבת בבית ולהסתפק בעיסוקי בית..ילדים ומטבח....אני אישית כמעט יצאתי מדעתי מהמצב הזה, אבל אני מכירה גם נשים שחיות עם זה בשלום כך שזה אינדוידואלי. לא ממליצה להגיע למצב של חוסר מעש..זה פוגע בכל חלקה טובה ועלול להביא לתסכול...בעיות בזוגיות וצרות אחרות.. בקיצור - בארץ קשה אבל..לא כל בריחה מהארץ היא גן עדן!! גפן

למעלה