שלום לכולם

FreakOn

New member
רק אל תגיד לי שכבר יש לך את הנחש...

צד חם: 30 - 32 צד קר: 26 - 28

FreakOn

New member
מומחים אומרים שכן

אני אומר שלא... מסיון שלי, לא מומלץ. שני סיבות: 1. בלילה אין השגחה, הנחש יכול להכוות מהנורה (אני שונא נורות על כל מקרה, אני לא משתמש ואם כן זה רק כשאני יושב מול הטרריום.. ואני עושה את זה הרבה.. (כל אחד וההנהות שלו...) :D....) וגם ביום זה יכול לקרות וזאת הסיבה שאני לא משתמש בנורות. 2. נחשים נכנסים לסטרס כאשר יש עליהם אור יותר מ14 שעות ביממה. אומרים שהאור האדום לא נראה לעיני הנחשים. מניסוי שנעה על ידיי, גליתי שכן, אומנם פחות מנורה רגילה, אדום או לא.. הנחש מקבל את הבהירות שיוצאת המנורה, וזה מציק לו. אני לא מציע נורה 24 שעות ביממה.

FreakOn

New member
אין על מה

מהשאלת שלך אני יכול להסיק שהנחש כבר אצלך... (למרות שאני מקווה שזה לא ככה....) אם הוא כבר אצלך: תעשה ש.ב...(קריאה...) והרבה... שנינו לא רוצים שהנחש שלך ימות.

הרשה לי לתקן אותך מעט...בקשר לנורות

ראשית אם תשים הפרדה בין הנחש לנורה אז לא תהיה שום בעיה של כוויות ושנית למתכדר שלי זהו החורף השני שהוא עובר באמצאות נורות חימום אדומות ואני לא רואה שום זכר לסטרס אם כי אינני שולל את זה שייתכן כי האור הלבן היוצא מתחתית הנורה אכן מפריע להם ולו במעט ועם זה אני מסכים איתך במעט.

OREAL1111

New member
FreakOn לפי מה שאני הבנתי

כל עינין ראיית הזוחלים (וגם הרבה חיות שונות ) ממש לא נחקר לעומק ואין עוד שום החלטות מדעיות שקובעות את זה.. ולכן אני לא חושב שעם מחקר בייתי וקטן אתה יכול ליקבוע כאלו החלטות נחרצות! אני אשמח לדעת עם אני טועה כי זה יכול ממש לעזור לי!

BabaGee

New member
הזכרת ניסוי שערכת....

אפשר לקבל בבקשה את הפרטים על הניסוי הזה ועל התנאים שבהם ערכת אותו כדי שנוכל לבצע רפליקציה שלו.

FreakOn

New member
כמובן: אשמח לדעה נוספת בעניין!!!

אז ככה: קיבלתי מנורות חימום חינם, אך אחסוך ממכם את הסיפר הארוך ופשוט אגיד שהייתי חייב לבדוק אם זה אכן מפריע לנחש, אני כאחד שהחיות שלו חשובות לו יותר מכל, דואג רשאית לטובת החיה. אז ככה: אופטיקה פשוטה: כאשר בני-אדם נמצאים באיזור מאור (האור "מפריע" לראיה), האישון קטן, לא כך? כאשר אנו נמצאים במקום חשוך, האישון גדל, ואם יוצאים לאור ישיר, כואבות העיניים מפני שהאישון עובר תהליך מואץ של התכווצות וזה יוצר לחץ על השרירים. מכאן נובע: אור חזק = אישון קטן, ללא אור = אישון גדול. עכשיו נעבור לשלב הניסוי: כבו את כל האורות בחדר שלכם \ החדר שבוא אתם מחזיקים את הנחש. לפני כיבוי האורות דאגו שעיינו של הנחש נמצאות מולכם (הכוונה, תראו אותם) והדליקו את האור האדום. מה קרה? האישון מתכווץ. דבר המוכיח כניסת אור לעין. מזה נובע: האור אכן נראה לעיניי הנחש. מפריע? אני יודע שלנחש שלי: האור אכן מפריע. אולי זה כי הרגלתי אחרת, אין לי מושג, בכל מקרה, ניסוי כייפי :) שווה לנסות :)

לירון25

New member
דעתי...

אתה אמרת שכאשר יוצאים לאור חזק האישון מיתכווץ, גם אצל בני האדם זה כך כאשר יוצאים לשמש חזקה מאיזור קצת חשוך האישון אכן מיתכווץ, בזה אתה צודק במאה אחוז. אבל אחרי זמן מה (עניין של דקות) האישון מיתרגל לאור והוא חוזר למצב רגיל. העניין שהאישון מיתכווץ זה ביגלל שהעין לא רגילה לקבל בבת אחת כמות חזרה וגדולה של אור. אתה לא יכול לדעת אם זה מציק לנחש או לא. אצלי המנורה האדומה דולקת 24 שעות ביממה כל היום כל הלילה וכל השבוע. לפי דעתי זה לא מזיק ולא מציק לנחש. אם זה היה מציק לנחש הוא היה ניכנס מיתחת לכד שיש לו כי זה חשוך שם, אבל אני לא רואה שום התנהגות מוזרה אצלו. לכן אתה לא יכול ליקבוע עובדות כאלה. זאת דעתי בכל אופן.

FreakOn

New member
ולמה אתה בטוח...

ולמה אתה בטוח שהמחבוא (הכד) שאתה מחזיק בטרריום שלך מתאים לבואה שלך? אתה יכול לפרט לפי מה אתה קובע את התאמת המחבוא לנחש? וכן, יכול להיות שלנחש שלך זה לא מציק: לשלי כן: בדוק. ומה שאמרת בקשר לאישון גודלים חזרה: ממש לא נכון. האישון הוא הדבר שקובע את כמות האור שתכנס ל"עין" נגדיר את זה כך. הוא לא יגדל כי מתוצאה של גדילה, יכנס יותר מידי אור. אולי עברת למקום חשוך כשאר בדקת את הדבר על בני אדם, אפילו טיפה יותר חשוך מהאור שעמדת בו בתחילת הבדיקה משפיע.

לירון25

New member
תשובות...

מה זאת אומרת- "ולמה אתה בטוח שהמחבוא (הכד) שאתה מחזיק בטרריום שלך מתאים לבואה שלך? אתה יכול לפרט לפי מה אתה קובע את התאמת המחבוא לנחש?" מה יש להתאים? אם האור היה מציק לנחש סביר להניח שהוא היה מתחבא. לפי מה קבעת שהאור מזיק לנחש שלך? תשתף אותי אולי אני ילמד משהו. כאשר אתה יוצא לשמש האישונים שלך מיתכווצים אבל הם לא נישארים כך הרבה זמן אחרי זמן מה כמו שאמרתי כבר אתה מיתרגל לאור.

FreakOn

New member
ההתרגלות לאור לא משנה את הגודל

של האישונים. אבל נעזוב את זה כרגע. מחבוא מתאים הוא מחבוא שבו הנחש מרגיש מוגן. על המחבוא להיות קטן מספיק שכאשר הנחש נכנס הצדדים של המחבוא נוגעים. על המחבוא להיות "מוסתר" ככל האפשר, זאת אומר: הנחש לא יראה אותך ואתה לא אותו. זה מחבוא. תתפלא: רוב האנשים לא יודעים את זה. תבדוק: תפנים. בואות אוהבת מחבואים וזה נאמר מנסיון עם יותר מבואה אחת.

preversia

New member
אמינות הניסוי

צר לי לאכזב אותך אך הניסוי הביתי הנ"ל לא יכול לתת תוצאות חד משמעיות. בנוגע להשערה על התרחבות האישונים...נראה כי לא בדקת את מה שנכון לגבי בני האדם - האם הוא גם נכון כלפי נחשים וזוחלים ... שהמבנה האנטומי שלהם והצרכים שלהם שונים ...... בגדול הנחש צריך הבדל בין יום ללילה כמו כל בעל חיים אחר ....ולכן אם המנורה האדומה משמשת כתאורת יום היא בהחלט איננה מספיקה ומתאימה .

אני חושב שאפשר להוריד 2 מעלות מהצד

הקר שהמלצת עליו. יש לא מעט בואות שמגיעות מאזורים שמתקררים בלילה וגם ביום הם לא 30 מעלות כל הזמן.

לירון25

New member
יונתן..

הטמפרטורות אצלי בטרריום הם כך: 30 בצד החם ו23 בצד הקר זה ניראה לך בסדר? כי רציתי להוסיף עוד אמצעי חימום תודה יונתן

FreakOn

New member
זה בסדר....

אני בצד החם שיש בו את הכבל יש 30 - 31 ובצד הקר מגיע בין 23 - 27... על הצד הקר אני פחות משגיח כי הנחש פחות נמצא שם. בהקשר של הוספת חימום נוסף: אין צורך לדעתי. אם אתה רוצה אתה יכול לעשות את מה שאני עשיתי וזה להדליק נורה רגילה של 75 W והיא מחממת באיזה 2 מעלות את האיזור.

למעלה