שלום לכולם...

kingsnake

New member
שלום לכולם...

ברצוני לדעת מה האורך של קינג בן שנתיים וחצי בממוצע וגם אם לדוגמא יש קינג בן שנתיים וחצי והוא 72 ס"מ האם הוא יגדל בחצי שנה זו עד לגיל שלוש ל1.20? או האם הוא ישאר כל כך קטן? תודה מראש...

nevs

New member
לא גודל ממוצע..

הגודל שאתה מזכיר זה גודל סביר לקינג קליפורניה בן שנה (כמובן שאני מדבר ללא תרדמת חורף והפסקות למיניהם), וגם זה לא נחשב לגדול במיוחד. בגיל שנתיים וחצי הנחש היה אמור לעבור את המטר גם ללא האכלה אינטנסיבית. יכול להיות שנתקלת בנחש שהפוטנציאל גדילה שלו קטן יחסית, או נחש שלא הואכל בצורה סדירה. נבו

kingsnake

New member
הנחש אכל בצורה...

סדירה ביותר.. אז מה שאתה אומר זה שאין מצב שהוא אפילו יגיע למטר בחצי שנה הזו?

kingsnake

New member
לתת לו...

לתת לו עכברים בוגרים? אתמול נתתי לו עכבר צעיר לאחר גמילה והוא אכל אותו אחרי כן נתתי לו עכבר קצת יותר גדול כבר בוגר והוא הרג אותו (העכבר היה חי) התחיל לאכול מהראש ואז הפסיק ועזב אותו הוא לא הראה עוד עיניין בעכבר...

kingsnake

New member
או קיי...

אבל יכול להיות שהוא לא ירצה את העכבר הבוגר? האם כדי לי להאכיל אותו כמו בייבי כל 4-5 ימים?

פעם בשבוע

אין צורך להאכיל כל 4-5 ימים. האכלה כל 4-5 ימים זה לכאלו שרוצים להביא את הנחש התינוק לגודל כמה שיותר מהר, אני לא חושב שיש בזה צורך מבחינת הנחש.

kingsnake

New member
אין בעיה, שאלה אחרונה...

אתמול הגשתי לו עכבר צעיר בן כחודש והוא אכל אותו לאחר זה נתתי לו בוגר הוא לא רצה האם אני צריך לתת לו את הבוגר מחר? או לחכות לשבוע הבא?

nevs

New member
לא ידוע עד למה אתה מחכה...

אבל בחצי שנה אם לא תגביר את קצב האכלה, אישית אני לא מאמין שהוא יעבור את המטר. אם האכלה סדירה ונכונה של קליפורניה קינג במשך שנתיים, הנחש לא יהיה באורך 75 סנטימטר. במיוחד בהתחשב בעובדה שהאכלה פעם בשבוע של פרט אחד לארוחה בגודל המתאים, כבר בגיל שנה האורך הממוצע הוא 70 סנטימטר. לגבי זה שאתה אומר שהוא הפסיק לאכול זה לא קורה סתם, משהו קרה. או שגודל הטרף היה גדול מדי בשבילו, או שמשהו הפחיד אותו נסה פעם הבאה לחזור לבדוק רק אחרי זמן מה ולהקטין טיפה את גודל הארוחה. נבו

nevs

New member
תודה על התרגום.

מה שאמרתי היה התייחסות למקרה שבו הקינג התחיל לאכול את העכבר הבוגר ועזב אותו באמצע: "אחרי כן נתתי לו עכבר קצת יותר גדול, כבר בוגר והוא הרג אותו (העכבר היה חי) התחיל לאכול מהראש ואז הפסיק ועזב אותו" לא נראה לי שעזיבה של טרף באמצע האכילה נגרמת מזה שפתאום בא החורף, אשמח לתיקון כמובן. נבו

רן333

New member
לדעתי, לפחות חלק מהמקרים שבהם

נחשים עוזבים את הטרף שלהם לאחר שהחלו לאכול אותו, הם מקרים של תיאבון ברמה גבולית: גבוהה מספיק בשביל להתחיל לאכול, אבל לא גבוהה מספיק בשביל לסיים. אם זה אכן ככה, אז סיבות שונות שגורמות לירידה בתיאבון, כולל חילופי העונות, יכולות לגרום להתנהגות שתוארה כאן.

למעלה