שלום לכולם..

שלום לכולם..

גיליתי לפני מס' ימים את הפורום המופלא הזה.. אני כבר כמה חודשים חוקרת על חמוסים ורצה לאמץ חמוסה אלבינו.. אבל אמא שלי מתנגדת.. תאמת אין לי מושג למה התרוץ שלה זה "כי ככה"....ואני יודעץ סיבה אחת שהיא לא רוצה זה כי היא מפחדת שהיא אלרגית.. וגם אמרתי שאת החמוסה אני אגדל בחדר והיא לא עשה בלאגן בבית.. ורק רציתי לדעת אם באמת החמוס צריך יותר מקום מזה..אני אקנה כלוב אבל הוא הרוב יהיה לשינה ...ורוב הזמן אני אשחררת אותה.. את רוב הדברים הבסיים שצריך לדעת אני יודעת.. אבל עדיין יש התנגדות מצד אמא.. הבעיה איתה שהיא עושה דברים לפי מה שחרים עושם.. אני יודעת שאם לא הרבה אנשים היו מגדלים כלבים אז היא בחיים לא הייתה לוקחת כלב כי הוא חיה לא רגילה.. אז רק רציתי לבקש ממכם להביא לי כמה עובדות להגיד לאמא שלי שבאמת תיהיה רגוע בעניין של החמוס.. בעניין הריח יש לעיקור בלי לחשוב והבנתי שזה עוזר עם הריח ומרגיע.. עכשיו רק צריך לשכנע סופית.. תודה מראש דריה

Sweet Fantasy

New member
היי דריה וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אין הרבה מה לעשות בקשר לשכנוע.. יש בטאגליינס שירשור שנפתח במיוחד ל"אנשים כמוך" שבו המגדלים כתבו בעד ונגד על החמוס כדי להקל עלייך הנה השירשור
http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1381&msgid=65048015 ולעוד "עובדת" את יכולה לקרוא בדפי הפורום אולי תגלי דברים מעניינים.. בקשר לאלרגיה, האם אמא שלך אלרגית לפרווה? אם היא לא אלרגית היא לא אמורה להיות אלרגית לחמוס, תמיד אפשר לקחת אותה וללכת יחד לראות חמוס אצל אדם שמגדל. מבחינת מקום גידול , חדר אחד בבית זה בסדר גמור ובהחלט מספיק לחמוס אפשר להוציא גם לטיולים עם רתמה אחרי קבלת כל החיסונים..
אשמח לענות על כל שאלה, מיכל

mikonww

New member
כמה סיבות למה לא לאמץ

לא משנה מה תעשי ולא משנה כמה תרצי, אולי זה לא רעיון טוב לאמץ חמוס. אחרי הכל זו לא חיה שאפשר ממש לאלף כמו כלב או נקייה כמו חתול. דמיני מצב שהחמוס בורח לך מהחדר ובמקרה הגרוע בורח לסלון ומחרבן על השטיח שאמא רק עכשיו החזירה מניקוי או במקרה יותר גרוע נכנס לארגז מצעים של ההורים שלך ושם עושה את זממו. סביר מאוד שזה יקרה ולא פעם אחת ולא משנה כמה תשתדלי, כזה חמוס לטוב ולרעה. אני לא חושב שיש הרבה סיקוי לאותו חמוס להשאר זמן רב במשפחה שלכם לצערי. לדעתי במקרה כמו שלך אולי מוטב שלא לגדול חמוס, אבל כן לאהוב וללמוד כמה שיותר שבעתיד יהיה לך את כל הידע בגידול אילוף ובלי אמא על הראש. ועד אז את תמיד מוזמנת להגיע ללטף את החמוסים שלי ואם ממש בא לך לנקות את ארגז החול שלהם

Sweet Fantasy

New member
אני לא חושבת שאתה צודק

גם אמא שלי לא התלהבה מהרעיון בהתחלה, והיא עדיין לא מתה עליהם. זה לא אומר שאין להם בית מעולה אתה יכול להיות ב20 (שזה לא גודל כן) ולגור עם ההורים שגיל 20 זה מספיק אחראי לגדל חמוס.. ברור שצריך הסכמה משפחתית לגבי גידול חיה בבית אבל זה לא אומר שאם יש קצת התנגדות אז החמוס יקבל בית רע. בקשר לחירבון והכל, פשוןט מונעים מהחמוס להגיע למקומות מסויימים מה שכן בדר'כ (בדר'כ) חמוסים מחרבים רק בארגז חול או בפינות מסויימות אף פעם חמוס לא יחרבן באמצע הבית. ולי זה אף פעם לא קרה.. לא על שטיחים לא באמצע הבית אולי פעם באיזה פינה אם הם היו משוחררים ובדר'כ בפינות אין שטיחים.. (למי שאין שטיח מקיר לקיר
)

mikonww

New member
דגובה

נתחיל מיזה שלא אמרתי שהוא יקבל בית רעה בגלל חוסר הסקמה, אילה שרק יהיה קשה מאוד למנוע מריבות עם אמא על החמוס ומעללב. בתור המשך ניראה על פי הדברים של אותה בחורה שאמא שלה בכלל נגד בעלי חיים בבית מסיבות ששמורות איתה וזה לגיטימי, במקרה שלך מבלי ממש להכיר אותך אני יודע שיש לך כלב ובטח יש עוד חיות מלבד חמוסים. אז אמא שלך יותר פתוחה מבחינת בעלי חיים, ושוב בשונה מהאמא של אותה בחורה !. אוקי אז יכול להיות שהחלק של השטיח קצת מוגזם או שאין לכם שטיחים בבית, אני יודע ששלי חרבנו יותר מפעם לא בפינה בגלל שברח להם. כל מה שאני אומר שיהיה הרבה יותר קל לשכנע את אמא להביא חמוס אבל יש מצב שיהיה הרבה יותר קשה לגרום לה להשאיר אותו !!!

Sweet Fantasy

New member
לפי מה שהבנתי

הם מגדלים כלב. והחוסר הסכמה לגבי החמוס זה רק כי חמוס זאת חיה לא רגילה (לפחות בארץ) והאמא נרתעת מגידול חיה שכזאת (חשוב לי לציין שגם אמא שלי חששה במיוחד בתקופה שרציתי חמוס ראשון, בגיל 10 שאז בכלל לא ידעו מזה חמוס, אם עכשיו בקושי יודעים...) אני כמובן לא בעד להביא חיה בלי הסכמה מלאה (או חלקית במקרה שלי
) של המשפחה, בגלל הסיבה הזאת בדיוק (מניעת זריקה לרחוב או שמקרה של חמוס פשוט מסירה לבית אחר) אתה צודק חלקית במה שאמרת :) ולדריה- מה שבטוח שאפילו אם זה לא יהיה עכשיו, שווה לחכות כמו שרשמתי, חיכיתי 10 שנים ובתקופה הזאת למדתי הרבה (אומנם לא מגיל 10
) אבל מגיל צעיר והיום אני שמחה לגדל את החיות המקסימות האלו.

shir92

New member
נכון...

תשמעי אני בת 13, ו... אני מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד.... אוהבת חיות...!!! ויש לי כלב אבל חמוס לא ממש מסכימים לי אז אני חושבת שאחכה מספר שנים עד שאגדל ולבינתיים אמלד אודות החיה ו... אז כשאני יגיע לגיל המתאים אדע לטפל בה ביעילות ואני בטוחה שיהיה לי כיף אבל כמו שמיכל (מיכל,נכון?) אמרה לך זה שווה לחכות אחר כך באמת כיף לגדל אותם בלי שההורים כל הזמן התלוננו... וזה זה יותר כיף! אבל איך שתרצי כאילו אנחנו רק הבענו דעה! אם את לוקחת חמוס בכל זאת אז שיהיה לך הכי
שבעולם!!!!

mikonww

New member
אם הכוונה אלי אז זה מיקי לא מיכל

אבל שטויות גם מיכל זה אחלה שם

Sweet Fantasy

New member
היא דיברה אליי..

שמי מיכל, וכמו שהסברתי לך לפני אופן השירשור אתה יכול לדעת במי מדובר הנה הסבר

תודע לך על הדאגה..

וכן הבנתאותי נכון... הורים שלי לא רוצים את החייה רק בגלל שהיא נראת להם ממש גדולה (הם ראו רק תמונות..) וכי זאת חיה לא רגילה.. היו לי הרבה חיות והורים שלי אפעם לא התנגדו..גילתי צב וקיפוד שהיו שוחררים בבית.. והיו לי הרבה סוגים של מכרסמים כולל חולדות והרבה סוגידם של גדים וציפרוים.. עכשיו כשאי ןלי חיות יותר חוץ מהכלב של הורים שלי... אני מאד רוצה חמוס.. והורים שלי מתעקשים שלא מטיפשות...

Sweet Fantasy

New member
ודריה שכחתי

להתייחס לעניין העיקור והריח. העיקור לא מפחית מהריח בצורה משמעותית אצל נקבות ז"א אם יש ריח ממש חזק (מה שנדיר אצל נקבות) העיקור יעזור. אבל עיקור זה לא הפתרון לריח, עדיין יהיה ריח. הריח מקורו מבלוטות שומן שנמצאות על כל גופו של החמוס ומטרתן להגן על עורו ופרוותו של החמוס אם את חושבת שתהייה בעיה עם הריח (שכמו שאמרתי, לא ייעלם אף פעם) עדיף לשקול שוב את עניין הבאת חמוס הבייתה. ועוד גורם חשוב לעניים הריח הם הצרכים, הצרכים של החמוס מריחים נורא
וזאת עובדה כמובן שעם נקיון טוב הכל בעל פתרון

הורים שלי דואגים יותר מהריח של

הצרכים ופחות מריח הגוף של החמוס.. גם לכלב שיש לנו בבית יש ריח גוף וכך גם לכל חיה אחרת..

Sweet Fantasy

New member
הריח של הצרכים חזק מאוד

והריח גוף של החמוס גם חזק יותר משל כל חיה נורמלית.

אני מוכרחה לציין שאין לחמוס שלי ריח

גוף חזק, וגם לא הריח של הצרכים, באמת. וגם חברות שנכנסות אלי לחדר אומרות שהן לא מריחות או שהריח לא נורא.

למעלה