שלום לכולם

galshifi

New member
שלום לכולם

שמי גל ואני סטודנטית שנה ב' להפרעות בתקשורת. השנה התחלנו ללמוד על הפרעות בשטף הדיבור. כפי שאתם ודאי יודעים ישנם תחומי עיסוק רבים לקלינאית התקשורת ועד עכשיו גמגום לא משך את תשומת ליבי בצורה מיוחדת. ביום הראשון ללימודים בני, יו"ר אמבי נאם בפנינו והצליח לרגש אותי עד דמעות. הדמעות לא היו מתוך רחמים אלא יותר מתוך הזדהות עם תחושותיו. (בעיה אחרת שאני סובלת ממנה). בכל מקרה, בעקבות השיחה של בני עם הכיתה תחום הגמגום התחיל לעניין אותי ואני מתחילה לשקול ללכת לכיוון זה. העניין המרתיע הוא שהטיפולים לא פותרים את הבעיה לצמיתות, אולי לתקופה קצרה או משפרים את הבעיה. שאלתי היא, מכיוון ראייתכם, האם הטיפולים משמעותיים וחשובים? האם אקבל סיפוק מעבודתי (בהנחה ואהיה מוצלחת כמובן:) ). אשמח לתגובותיכם...

shuky63

New member
נכון,אין עדין תרופה לגמגום ורק

מגמגמים מועטים מגיעים לשטף לטווח ארוך כתוצאה מטפול זה או אחר. אבל אני רואה בטפולים בגמגום,תחזוקה שוטפת לשטף הדיבור.מעין טפול 10000 של מנגנון הדיבור שצריך לעשות פעם בכמה שנים. זו גם הסיבה שאני תמיד הייתי בעד זה שהמגמגמים צריכים להתאגד ולדרוש מהמדינה שהגמגום יוכר כנכות שמזכה לא בקצבה אלא רק בטפול בגמגום אחת לכמה שנים,כי היום המצב הוא כזה שמגמגמים עושים טפול שניים במהלך חייהם בגלל המחיר הגבוה בעיקר. לא מבטיח לך גן של ורדים.לדעתי אם תרצי להיות קלינאית תקשורת טובה תצטרכי ללמוד ולהשתפר כל חייך המקצועיים. היתה לנו הרצאה עם קלינאית התקשורת ברברה דם שבה ספרה לנו את התהליך המקצועי שעברה מאז סיום למודי התואר הראשון וקבלת תעודת קלינאית התקשורת (היא הודתה שאז לא ידעה כלום על טפול בגמגום) ועד היום. כמה שנויים עברה בהשקפתה על הטפול בגמגום כתוצאה מדברים שלמדה. כדי לעזור באמת למטופלייך תצטרכי ללמוד גם איזה שהוא סוג של טפול התנהגותי כי כבר ברור לכולם היום שטפול בסימפטום הגמגום עצמו לא עוזר באמת למגמגם. אם עוד לא הוצאתי לך את הרוח מהמפרשים אז המון בהצלחה.

galshifi

New member
תודה על התגובה

אני יודעת שדרושה השקעת אנרגיה רבה בלמידה לאורך השנים ושדרוש ידע פסיכולוגי. מה שחשוב לי זה לבחור בכיוון בו אוכל לעזור לאנשים כמה שיותר, לגרום לשיפור בחיים של אנשים, גם אם השיפור הוא לא מוחלט, לדעת שעשיתי טוב לאדם...

למעלה