שלום לכולם

מצב
הנושא נעול.

ציפי ג

New member
אמא שלי סיימה תיכון עם 5 במתמטיקה

לדעתי כדאי לשים לב
להבדל בין חישוב בכתיבה ובין חישוב בעלפה. אצלנו גיליתי לקות למידה ככה. חישוב בעלפה במהירות שיא אבל קושי גדול מאד להעביר אותו לכתב (כמובן לאחר האיבחון וגילוי הלקות היה יותר קל להבין מה היה שם). אמנם בגיל של שירילי זה ממש ממש לא רלוונטי אבל שימי לב איך העניין הזה מתפתח (אם אנחנו זוכרים את ההעדפה שלה לכתביה במחשב זה מסתדר טוב מאד יחד לאותה מסקנה). לדעתי עכשיו אל תעשו כלום, אבל תשמרי לך בזיכרון בעוד שנה שנתיים לאבחן באופן מסודר אם המגמה תמשיך.
היא יודעת לענות על שאלות מאוד מסובכות באלגברה. אין לה שום מושג איך היא מגיעה לתשובה. זה מאוד נחמד אם המתטמטיקה היא לא כלי עבודה. אבל זה לא מועיל אם רוצים לעסוק במתטמטיקה.

לא הייתי מגדירה את זה "נחמד"

היא יודעת לענות על שאלות מאוד מסובכות באלגברה. אין לה שום מושג איך היא מגיעה לתשובה. זה מאוד נחמד אם המתטמטיקה היא לא כלי עבודה. אבל זה לא מועיל אם רוצים לעסוק במתטמטיקה.
כי באמת זה עלול להיות סימן ללקות למידה - ומקשה על החיים.

ציפי ג

New member
בימים ההם לא היו לקויות למידה

כי באמת זה עלול להיות סימן ללקות למידה - ומקשה על החיים.
אבל אם שואלת אותי, אמי בהחלט סובלת מלקויות למידה. אבל היות ויש לה יכולת שיכלית מופלגת היא צלחה את דרכה. יש לי אח ADD ושני אחיינים ADD ולדעתי גם אחד מילדי גבולי בתחום. בהתחשב בעובדה שזה גנטי, נראה לי שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ.

גם לי בטח יש. בימים ההם לא אבחנו.

אבל אם שואלת אותי, אמי בהחלט סובלת מלקויות למידה. אבל היות ויש לה יכולת שיכלית מופלגת היא צלחה את דרכה. יש לי אח ADD ושני אחיינים ADD ולדעתי גם אחד מילדי גבולי בתחום. בהתחשב בעובדה שזה גנטי, נראה לי שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ.
גם לי בטח יש. בימים ההם לא אבחנו.

apk

New member
תראי

למה את מתכוונת כשאת כותבת
שהיא פותרת משוואות ריבועיות?
תראי
אקדים ואומר שענין המשוואות הרבעיות זה דבר שאחרים כותבים ביחס לשירילי, אבל האמת היא שאת אלה עדיין לא הצגתי לה (פשוט טרם הזדמן כי העדפתי להתעסק איתה בעיניינים אחרים, אבל אני מניחה שאם הייתה מסוגלת דברים אחרים אז בהחלט גם את זה היא כבר מזמן מסוגלת, לכן עד היום לא סתרתי את אלה שדברו על משוואות רבועיות). מה שנבדק כבר בפועל זה פתרון משוואות לינאריות שונות, אם משוואות בודדות בנעלם אחד, ואם מערכת משוואות במספר נעלמים. אז באלה היא פשוט קוראת את המשוואה או את הבעיה ותוך רגע כותבת =X וכמובן למה שווה ובהתאם גם למשתנים האחרים. לפעמים אני עצמי צריכה לחשב את זה במשך 2 או 3 דקות בראש, או אפילו לחשב בכתב, ואני גם מאוד חזקה בחישובים, והיא פותרת את זה תוך שניות.

תמי52

New member
את יכולה לתת דוגמא קונקרטית

תראי
אקדים ואומר שענין המשוואות הרבעיות זה דבר שאחרים כותבים ביחס לשירילי, אבל האמת היא שאת אלה עדיין לא הצגתי לה (פשוט טרם הזדמן כי העדפתי להתעסק איתה בעיניינים אחרים, אבל אני מניחה שאם הייתה מסוגלת דברים אחרים אז בהחלט גם את זה היא כבר מזמן מסוגלת, לכן עד היום לא סתרתי את אלה שדברו על משוואות רבועיות). מה שנבדק כבר בפועל זה פתרון משוואות לינאריות שונות, אם משוואות בודדות בנעלם אחד, ואם מערכת משוואות במספר נעלמים. אז באלה היא פשוט קוראת את המשוואה או את הבעיה ותוך רגע כותבת =X וכמובן למה שווה ובהתאם גם למשתנים האחרים. לפעמים אני עצמי צריכה לחשב את זה במשך 2 או 3 דקות בראש, או אפילו לחשב בכתב, ואני גם מאוד חזקה בחישובים, והיא פותרת את זה תוך שניות.
לשתי משוואות עם שני נעלמים ששירלי מסוגלת לפתור?

apk

New member
נו, באמת

לשתי משוואות עם שני נעלמים ששירלי מסוגלת לפתור?
נו, באמת
כל מה שיעלה על דעתך. השאלה שלך נראית מעט קנטרנית. אבל בכל זאת אביא דוגמא: 15X+32Y=256-3X 27X-8Y=325

תמי52

New member
לא הבנתי מה קנטרני בשאלה?

נו, באמת
כל מה שיעלה על דעתך. השאלה שלך נראית מעט קנטרנית. אבל בכל זאת אביא דוגמא: 15X+32Y=256-3X 27X-8Y=325
לא הבנתי מה קנטרני בשאלה?
איזה פתרון כתבה שירלי?

תמי52

New member
הינחתי ששירילי כבר ישנה

רצית דוגמא
אז שלפתי משהו דומה למה שעשתה בעבר, היא כרגע עסוקה בעיניינים אחרים ולא אפסיק אותה
הינחתי ששירילי כבר ישנה
וחשבתי שתתני לי דוגמא לתרגיל שפתרה בעבר. אשמח לקרוא מחר מה תשובתה של שירילי.

apk

New member
סליחה, מישהו עומד כאן למבחן?

הינחתי ששירילי כבר ישנה
וחשבתי שתתני לי דוגמא לתרגיל שפתרה בעבר. אשמח לקרוא מחר מה תשובתה של שירילי.
זכותך להאמין או לא למה שאני מספרת. אבל הדיונים כאן בפורום הם כלליים, ואין בהם מטרה לבחון את ילדינו. הילד המחונן, או המוכשר, בדיוק כמו בקצה השני הילד המפגר אינם קוף בקרקס. שירילי תמשיך לעשות ולהתקדם ואני אמשיך לספר באופן כללי ולהתיעץ, אבל אני מסרבת להעמיד אותה כאן לתצוגה. עוד מעט גם תבקשי שאפתח בלוגTV ובו תוכלי לצפות בה בשעת פעולה. מה ההצעה הבאה?

קיטס

New member
תגידי, מה את נלחצת?

זכותך להאמין או לא למה שאני מספרת. אבל הדיונים כאן בפורום הם כלליים, ואין בהם מטרה לבחון את ילדינו. הילד המחונן, או המוכשר, בדיוק כמו בקצה השני הילד המפגר אינם קוף בקרקס. שירילי תמשיך לעשות ולהתקדם ואני אמשיך לספר באופן כללי ולהתיעץ, אבל אני מסרבת להעמיד אותה כאן לתצוגה. עוד מעט גם תבקשי שאפתח בלוגTV ובו תוכלי לצפות בה בשעת פעולה. מה ההצעה הבאה?
תגידי, מה את נלחצת?
אני לא קראתי פה שום ביקורת או חוסר אמון, רק שאלה ספציפית. רוצה, תעני, לא רוצה, אל תעני.

apk

New member
אני פשוט לא יכולה לסבול

תגידי, מה את נלחצת?
אני לא קראתי פה שום ביקורת או חוסר אמון, רק שאלה ספציפית. רוצה, תעני, לא רוצה, אל תעני.
אני פשוט לא יכולה לסבול
אנשים שרק "מחפשים" אנשים אחרים ומקנטרים

מצב
הנושא נעול.
למעלה