שלום לכולם

• פותח הנושא pcp1
  • פורסם בתאריך

pcp1

New member
שלום לכולם

יש לי שאלה שאני חושב שלא מתאימה לפורום אבל אולי מישהו כאן יוכל להפנות אותי למקום נכון השאלה עוסק בהאפשרות לקבלת דכרון פולני תודה רבה לכולם

pcp1

New member
לא התכוונתי לזה

ההורים של אמא שלי נאלצו לוותר על האזרחות הפולנית ואני מחפש אתר פורום שמסביר את הדרך אם אפשר בכלל לקבל אזרחות פולנית או דרכון אז ככה שאם מישהו מכיר תירשום תאתר/ פורום בבקשה תודה

pcp1

New member
אמא שלי נולדה בארץ

אבא שלך עלה קצת לפני מלחמת העולם השנייה מתי שהתחילו שם הפוגרומים ממש בהתחלה

בטוח שמגיע לך אזרחות פולנית

תמיד פנייה לעו"ד היא דרך טובה לטפל בנושא. בכל מקרה אפשר להתחיל תהליך בשגרירות פולין, וכבר תתחיל לאסוף ניירות ומסמכים הקושרים אותך ללידה של אבא בפולין. בהצלחה.

M a g n u s

New member
גם אני ביררתי לא מזמן את הנושא

גם לי סיפור דומה- משפחתי עלתה בשנות ה-30... החוק היבש אומר (בקיצור) שאם אתה צאצא לאב/סב/סבא רבא שהחזיק באזרחות פולנית ונולד אחרי 1901 (
) אתה זכאי. העסק אמנם קצת מסובך, כי יש צורך לאשר את אזרחותו של זה שהחזיק בה בעבר (אפשר לאשר אזרחות גם לכאלה שנפטרו זה מכבר), ואז להעביר את האזרחות מדור לדור- עד שהיא תגיע אליך. הקטע המסובך יחסית הוא אישור האזרחות של זה שהחזיק בה, אח"כ הדרך להעברת האזרחות לדורות הבאים כבר סלולה ויחסית קצרה (3-6 חודשים לכל דור). אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות

maxiusis

New member
מנסיוני קשה לי להסכים אתך :)

פנייה לעורך דין - איננה הכרחית, לא מוסיפה דבר, אך מייקרת את התהליך.

פניה לעורך דין מייקרת אך אם אינך

פולנית טוב לא יעזור לך כלום כי למרות שחלק מעובדי השגרירות יודעים עברית ואנגלית הם מתעקשים לדבר בפולנית כאילו הם לא מבינים כלום (כנראה חלק מאנטישמיות
)

maxiusis

New member
אזרחות פולנית / דרכון פולני

באם יש לך כבר אזרחות פולנית אזי אין לך בעיה להוציא דרכון פולני. אוכל להדריך אותך בהליך זה. באם עדיין אין לך אזרחות פולנית ואתה רוצה לבדוק את זכאותך, כצאצא ליוצאי פולין - אשמח לעזור לך.

pcp1

New member
אשמח לעזרה ממך

אני רוצה לבדוק אם דבר ראשון אמא שלי זכאית ואחריי זה אם אני זכאי אשמח אם תוכל לפנות במסר תודה רבה

maxiusis

New member
אזרחות פולנית

שלחתי לך הודעה. צור אתי קשר בדוא"ל. אני עוסק בנושא ומצוי בו לא רע

למעלה