שלום לכולם

מצב
הנושא נעול.

אמאשל3

New member
שלום לכולם

שלום לכולם
שלום לכם מה דעתכם על המכון של אריקה לנדאו? קיבלתי רושם שהדעות חלוקות בין אלה שאומרים שזה מפעל לסחיטת כסף ואלה שתומכים. הגננת המליצה שביתי תעשה אבחון ואני לא כל כך יודעת מה דעתי בנושא. יש לילדה אחות גדולה ואח קטן, ואני מפחדת ממצב שהאח ואחות ירגישו "נחותים". איך מתגברים על הענין הזה? תודה מראש

apk

New member
לא בקשר לאבחון, רק תמיהה ...

שלום לכולם
שלום לכם מה דעתכם על המכון של אריקה לנדאו? קיבלתי רושם שהדעות חלוקות בין אלה שאומרים שזה מפעל לסחיטת כסף ואלה שתומכים. הגננת המליצה שביתי תעשה אבחון ואני לא כל כך יודעת מה דעתי בנושא. יש לילדה אחות גדולה ואח קטן, ואני מפחדת ממצב שהאח ואחות ירגישו "נחותים". איך מתגברים על הענין הזה? תודה מראש
לא בקשר לאבחון, רק תמיהה ...
אני מבינה שההשערה שלכם היא שהאחות הבכורה והאח הצעיר הם ילדים "רגילים" ואילו הבת האמצעית מחוננת. האם הבנתי נכון? אם כן אז האם אני מבינה נכון שמפחיד אותך שבתך תעבור אבחון ובו יאושר שהיא מחוננת וזה יגרום לאחיה להרגיש "נחותים" לעומתה? חביבתי, אני חוששת שאת שוכחת דברים מאוד חשובים. ראשית אין זה משנה אם הילדה תעבור אבחון או לא ומה יתגלה באבחון, בכל מקרה מדובר באותה הילדה, ואם היא מחוננת ולא תעבור אבחון זה לא ישנה במאום את עובדת היותה מחוננת כבר היום. אז אם אכן היא תעבור אבחון ויסתבר שהיא אכן מחוננת, יש סיבה שיחסיה עם אחיה ישתנו רק בגלל האבחון (אני מניחה שהיום הם מרגישים שווים לה)? דבר נוסף שעליכם לזכור הוא שאולי יסתבר שבתכם מחוננת, אבל אם תחפשו טוב ודאי תמצאו גם אצל אחיה ואחותה דברים בהם הם מוכשרים הרבה יותר ממנה. דבר אחרון, ולטעמי החשוב מכל, ההתיחסות של ילדיכם אלה לאלה תלויה ביחסכם אליהם ובשאלה באם בדרך זו או אחרת תתיחסו בהעדפה אל מי מהם. אז אני לא אומרת אם כדאי לכם או לא לבצע אבחון. אני רק רוצה לאמר שהחלטתכם זו לא צריכה לשנות כלום ביחסים בין ילדיכם.

תשובה מהבטן - וסליחה מראש על הבוטות

שלום לכולם
אבל אם היתה לה חו"ח בעיה רפואית לא היית בודקת? ואם היה לה פוטנציאל לדוגמנות היית חוששת מקנאה? אם תחליטי ותעבירי לילדים שכל אחד בבית מקבל מה שהוא צריך ומה שמתאים לו - תצליחי להעביר גם את העניין הזה. בטח יש דברים שהאחים מקבלים והיא לא - חוג מוזיקה, ספורט, או כל דבר אחר שלא עולה לי בראש עכשיו. כל אחד מקבל מה שהוא צריך ואם מה שהיא צריכה זו מסגרת לימודית מיוחדת - אז זה מה שהיא צריכה וזהו. במחוננות אין עניין של גאווה אם לא עושים ממנה עניין כזה. ישבה רק אבחנה נכונה ותשובה חינוכית מתאימה (בערך). מקווה שלא יצאתי תוקפנית כי לא זו הכוונה וכי אני כותבת מהר מאד בגלל חוסר זמן. אם מעניין אמשיך מחר כשיהיה שוב פנאי. לילה טוב.

לו היתה לי בת

אבל אם היתה לה חו"ח בעיה רפואית לא היית בודקת? ואם היה לה פוטנציאל לדוגמנות היית חוששת מקנאה? אם תחליטי ותעבירי לילדים שכל אחד בבית מקבל מה שהוא צריך ומה שמתאים לו - תצליחי להעביר גם את העניין הזה. בטח יש דברים שהאחים מקבלים והיא לא - חוג מוזיקה, ספורט, או כל דבר אחר שלא עולה לי בראש עכשיו. כל אחד מקבל מה שהוא צריך ואם מה שהיא צריכה זו מסגרת לימודית מיוחדת - אז זה מה שהיא צריכה וזהו. במחוננות אין עניין של גאווה אם לא עושים ממנה עניין כזה. ישבה רק אבחנה נכונה ותשובה חינוכית מתאימה (בערך). מקווה שלא יצאתי תוקפנית כי לא זו הכוונה וכי אני כותבת מהר מאד בגלל חוסר זמן. אם מעניין אמשיך מחר כשיהיה שוב פנאי. לילה טוב.
לו היתה לי בת
והיה לה פוטנציאל דוגמני, ממש, אבל ממש לא הייתי שולחת לתחום, וכן מאוד מאוד הייתי חוששת מקנאה. לא בשל היותה דוגמנית, אלא משום שפן חיצוני כלשהו, שמאוד בולט לעין מקבל הרבה תשומת לב מהחברה. ילד מאוד נבון גורם מאוד לילדים מסביבו, אם אינם כאלה, לחוש נחותים לעומתו. זואחת מהסיבות שילדים מחוננים מתקשים בחברה רגילה - כיוון שמקנאים בהם.

לא מסכימה

לו היתה לי בת
והיה לה פוטנציאל דוגמני, ממש, אבל ממש לא הייתי שולחת לתחום, וכן מאוד מאוד הייתי חוששת מקנאה. לא בשל היותה דוגמנית, אלא משום שפן חיצוני כלשהו, שמאוד בולט לעין מקבל הרבה תשומת לב מהחברה. ילד מאוד נבון גורם מאוד לילדים מסביבו, אם אינם כאלה, לחוש נחותים לעומתו. זואחת מהסיבות שילדים מחוננים מתקשים בחברה רגילה - כיוון שמקנאים בהם.
לא מסכימה
כי התמודדות עם הקשיים בחוץ שונה מההתמודדות בבית. בחוץ יש גם אלימות ואצלי בבית לא. בחוץ יש מאבקים ומלחמה ואינטרסים ואצלי בבית לא. ואם יש קנאה היא יכולה להיות בכל דבר ששונה בין שני אנשים - ואם אין אז אין. וזה הכל. הקנאה היא לרצות משהו שיש לאחר ולך לא. וכיוון שכל אדם שונה מרעהו - יכולה להיות קנאה בין כל שני אנשים - על אחת כמה וכמה אחים שגרים באותו הבית ואותה המשפחה ומתחלקים באותם המשאבים. לכן אם יש קנאה בין האחים היא לא קשורה למחוננות אלא לעצם ההשוואה ביניהם - ולמחוננות כשלעצמה אין שום חשיבות בעניין זה. ועדין אפשר להתמודד עם קנאה בין אחים בהקשר מחוננות כמו שמתמודדים איתה בהקשר כל דבר אחר ביניהם. כל אחד מקבל מה שהוא צריך.

איך מתגברים על זה?

שלום לכולם
איך מתגברים על זה?
נותנים לאמצעית את מה שהיא צריכה, וכך גם לשתי פרוסות האחים שלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה