שלום לכולם

reembel

New member
שלום לכולם

יש כאן אנשי קבע, נגדים או קצינים שמשרתים במערך הטכני של חיל האוויר?

מ ס ט י ק

New member
אני לא.. אבל אם יש לך שאלות

תשאל, אני בטוחה שמישהו מכאן בטוח יוכל לענות לך.

reembel

New member
טוב, אשאל כמה שאלות

האם מישהו יכול להסביר לי במפורט כמה תוספת מקבלים על דיפלומת הנדסאי. ז"א הסבר על הגמולים, איפה אפשר להשיג אותם ואיפה לומדים אותם. הבנתי שיש גמול א' וגמול ב', כמה כל אחד מאיתם מוסיף? כמה יוצא לחייל במערך הטכניש ניכנס לקבע כולל כל הגמולים וכל זה בהתחשב בעובדה שאותם אנשי קבע מקבלים תמריץ, או בכלל איך המשכורת בנויה? האם מהגמולים מנקים מס הכנסה? הבנתי שאפשר להגדיל את המשכורת אם עושים קורסים במשך זמן הקבע, האם זה נכון ואיזה סוג של קורסים? האם יש עדיין שלבים במערך הטכני של חיל האוויר? אם כן מה זה בדיוק ואיך מתקדמים בזה. בבקשה ממכם, מי שעונה שיענה על סמך עובדות ולא השערות.

mike1551

New member
טוב שאלת הרבה שאלות ואני אנסה

לענות על כולן. בתור איש קבע במערך הטכני של ח"א מזה 5.5 שנים, קבל תשובות: 1. דיפלומה טכנאי/ הנדסאי מוסיפה לשכרך. אין הבדל בין טכנאי להנדסאי מבחינת התוספת. התוספת הינה יחסית קטנה (לא רוצה להיתפס למספרים כאן). 2. גמולים - אכן קיים גמול א' וגמול ב'. כל גמול מורכב מ- 400 שעות של קורסים שאותם אתה יכול לצבור בעזרת קורסים שאתה עושה תוך כדי השירות. כל גמול מוסיף תוספת משמעותית למשכורת (ושוב אני לא רוצה להיתפס למספרים אבל זה משמעותי !). שים לב לנקודות הבאות: לא כל קורס שאתה עושה מוכר לגמול ! לכן רצוי לברר לפני כן אם הקורס מוכר. קורסים שאתה מגיש לגמול א' לא יכולים להיחשב עבור גמול ב' גם אם השתמשת לצורך הענין ב"חלק משעות" הקורס עבור גמול א'. מה שכן - ברוב המקרים הקורס הבסיסי שעשית (בטכני של ח"א) מוכר לגמול ולרוב מכסה כמעט או לגמרי את השעות לגמול א'. קורסים לגמול מתקיימים בכל בסיס כמעט. לדוגמה אני עשיתי: מחשוב אישי, ניהול, אבטחת איכות, שיטות הדרכה ועוד. כמו כן יש קורסים שמוצעים במסגרת אזרחית אך אלו בתשלום וכן בד"כ נמשכים זמן רב. 3. קיימים שלבים במערך הטכני. לאיזה מגזר אתה משתייך ? מקווה שעזרתי. אם יש לך עוד שאלות אשמח להמשיך.

NEO83

New member
קורסים בזמן הסדיר

קורסים שעשיתי בזמן שירות חובה שלי, כמו שהזכרת, מחשוב איתי ואבטחת איכות, יחשבו לי כגמול אם אלמד בעתיד לטכנאי/הנדסאי??

mike1551

New member
כמה דברים ...

א. קודם כל חשוב לזכור שלא כל קורס מוכר לגמול. אפילו אם אני עשיתי "אבטחת איכות" וגם אתה זה לא בהכרח אומר שזה אותו הקורס. לכל קורס יש סימול שמורכב מ- 4 ספרות. במדור גמול השתלמות במת"ש הם יודעים להגיד לפי סימול קורס האם הקורס מוכר לגמול או לא. ב. אינני בטוח אבל אני חושב שקורסים שנעשים לפני לימודי טכנאים/ הנדסאים לא תופסים לגמול. ג. קיימת התיישנות לגבי קורסים של 5 שנים. ז"א נניח אתה הנדסאי ועשית קורסים לגמול ולא הגשת אותם לגמול תוך 5 שנים מרגע סיום הקורס הם לא תופסים. וזה בטוח.

b o n f i r e

New member
מנצל"ש

מה אני צריך בשביל לקבל גמו"ש? אם אני קצין שלא עברתי אף קורס מקצועי (לצורך העניין המקצוע שלי מוגדר בתור "קצין תכנון"). האם צריך מעמד של טכנאי כדי לקבל גמו"ש או שמספיק להיות קצין בקבע?

mike1551

New member
אז ככה...

ע"מ להיות זכאי לגמו"ש עליך להיות אחד מהדברים הבאים: א. טכנאי. ב. הנדסאי. ג. אקדמאי. קיים גם דבר נוסף שנקרא גמו"ש מנהלי שאם אינני טועה זכאים לו אנשי קבע בוותק מסוים לאחר צבירת מכסת שעות מסוימת של קורסים אך ללא שום השכלה נוספת כמו שהזכרתי למעלה.

מ ס ט י ק

New member
לפי מה שאני הבנתי, לפחות אצל נגדים

בלי תואר, צריך להיות בדרגת רס"ר ועם מכסה של 400 שעות ע"מ לקבל גמו"ש.

מ ס ט י ק

New member
אני חושבת שא' אבל אני לא בטוחה לגבי

זה.. בכל מקרה יש לך זמן עד שתגיע לרס"ר! המלצה שלי - להתחיל לצבור כבר מעכשיו קורסים, גם טוב לאזרחות וגם עוזר אם מתכוונים לעשות קריירה צבאית. אגב - ישנם גם סדנאות שמחושבות כגמו"ש, כדאי לברר אל מול השלישות.

NEO83

New member
כתבו

בפורום שהקורסים שאני עושה לפני הנדסאי, לא יחשבו כגמול... כן, אני יודע שזה טוב לעשות קורסים מהצבא, וכמה שיותר וגם טוב שיהיו אזרחים... עשיתי בזמן הסדיר רכז איכות שזה חצי אזרחי וכל מיני קורסי מחשבים קטנים

reembel

New member
אני במגזר החשמל

מה לגביי משכורות? יש הבדל בין דרג א' לדרג ב' במשכורות או בשלבים, את העבודה אין צורך שתסביר אני יודע את ההבדל?

mike1551

New member
אולי תפרט קצת יותר ?

מה זה נקרא מגזר החשמל ? אתה חמ"מניק ? אני ממגזר האלטרוניקה. טכנאי מטוסי קרב. לגבי משכורות זה לא יהיה רלוונטי לפרט כאן. אבל אין הבדל בין דרג א' ל- ב'. כן יש הבדל במשכורות של בעלי שלבים שונים.

reembel

New member
אני עכשיו בתחילת לימודי י"ג.

אני מעוניין בקרירה צבאית, ולצאת לקצונה טכנית. ושמעתי על כל העניין של התגמולים, אז אני מעדיף לסיים את הגמולים עוד בזמן הסדיר שאם אכנס לקבע המשכורת שלי תהיה מקסימלית. גם לקצינים טכנים יש שלבים?! האם זה נורלמלי לצאת לקצונה טכנית בסדיר? או שרוב מי שיוצא אליה הוא בקבע? ואם אתה יכול תספר קצת ממה שאתה יודע על קצונה טכנית.

noga85

New member
פז"מ לקק"צ טכני

הוא שנתיים ומשהו.. אי אפשר לצאת בסדיר.

reembel

New member
אנחנו הגברים משרתים 3 שנים.

mike1551 לאן נעלמת? אני מחכה לתשובות.

mike1551

New member
אההה חשבתי שאתה כבר בסדיר....

reembel ידידי לאט לך ! אתה עדין לומד יג' וכבר יודע שאתה רוצה קריירה צבאית ? אז ככה: אתה צודק במה שאתה אומר לגבי קורסים לגמולים. עליך לסיים אותם בשאיפה לפני כניסתך לקבע מהסיבה שציינת. לקצינים טכניים אין שלבים. בנוסף דע לך שמשכורתו של קצין טכני בשנים הראשונות "מוקפאת" ולא עולה בהתמדה כמו אצל הנגדים עם הוותק/ שלב וכו' ולכן יכול להיות מצב שנגד מרוויח יותר מקצין טכני בשנים הראשונות שלאחר סיום קורס קצינים(בד"כ עד דרגת סרן/ רס"ן). בהחלט קיימים מקרים של יציאה לקצונה טכנית ח"א תוך כדי שירות חובה אבל מקרים חריגים. כל מקרה כזה חייב לעבור אין ספור וועדות ודיונים. רוב האנשים שיוצאים לקצונה טכנית הם בקבע. אבל יש לציין שתקופה קצרה בקבע מספיקה אפילו מס' חודשים. ברוב המקרים שחיילים בחובה יוצאים לקצונה בחה"א זה למסלולי תעופה או מנהלה. אני באופן אישי ממליץ יותר על המסלול הטכני. ייתן לך הרבה יותר עניין וסיפוק אם זה מה שאתה אוהב וכן אפשרויות רבות לקידום ושלל תפקידים. קח בחשבון שתפקידים אלה טומנים ברובם אחריות רבה (בלי לזלזל לרגע בקצונת תעופה או מנהלה).

למעלה