שלום לכולם

reembel

New member
תודה על התשובות

אם הייית בסדיר כבר הייתי שואל קצינים ונגדים מאותו בסיס שלי. הייתי 4 ימים בחצרים במסגרת הבית ספר שלנו(טכני חיל האוויר), היינו בטיסות, במוסכים ובגפים השונים, התרשמנו ויצא לנו לשאול שאלות. אני אישית שאלתי כל שאלה אפשרית על הכל, על קצונה טכנית ועל משכורות לא, כי לא היה נעים לנו. ברור ש 4 ימים לא זמן מספק כדי לקבוע את עתידי, ויכול להיות שבשירות אני לא אוהב את העבודה ואת הצבא. אבל נכון לעכשיו אני כן אוהב, ובגלל זה המשכתי ללמוד י"ג, ובגלל זה אני מברר.

mike1551

New member
ללמוד יג'

או אפילו יד' זה מומלץ גם בלי קשר לשירות בצה"ל.

mike1551

New member
קודם כל תרשי לי

לציין לשבח את הניק שלך
בתור אחד שגם עשה יג' בזמנו אני יכול להגיד שזה רק תורם. ואפילו אני ממש מצטער שלא המשכתי יד' הנדסאים. לפי הכרטיס שלך את בת 17. כשאני הייתי בגילך לימודים גם לא היו בראש סדר העדיפויות שלי (בלשון המעטה). היום לאחר שהתבגרתי (עברו 9 שנים מאז שלמדתי יג'...), אני בקבע מזה 5.5 שנים ועברתי כ"כ הרבה בחיים מאז, אני יכול להגיד לכם דבר אחד: תלמדו ותלמדו היטב. תנצלו את הזמן הזה שאתם בתיכון (בלי שום מחויבות אחרת) ללימודים. כן תבלו. כן תעשו חיים. אבל תשקיעו בלימודים. reembel ציין שיש כאלה שבזים לזה. אני אומר שמי שבז לזה הוא עדיין ילד קטן שלא באמת מבין את המשמעות של לימודים ושעדיין יש לו שטויות בראש. והאמינו לי שהוא עוד יצטער על זה שלא למד.

reembel

New member
יש כאלה שלא מודעים לעולם.

הרבה שיכולים להמשיך י"ג לא רוצים להמשיך, כי הם רוצים לעשות אחרי הצבא ישר מהנדס. וללמוד למהנדס צריך הרבה כסף, גם כסף לדברים אחרים חוץ מהלימודים, בכל זאת, צריך לחיות 4 שנים. ולכן לפני שלומדים למהנדס רובם עובדים בעבודות קשות שמשתכרים בשכר מינימום. ברור שלמי שיש כסף אז הוא ישר יתחיל ללמוד בסיום הצבא, אבל זה לא המצב של רובם. בנוסף יש את עניין הציונים, רובם משפרים אחרי הצבא ועושים פסיכומטרי, דבר שגם לוקח זמן וכסף. אז ככה שאני לא רואה את י"ג-י"ד שזה שנה וחצי כבזבוז, כי אחרי הצבא מבזבזים הרבה זמן על דברים אחרים.

למעלה