שלום לכולם!

אבזץ

New member
שלום לכולם!

הופניתי לכאן מפורום סטודנטים ע"י "סטיב הקלידן". תודה, סטיב. מקווה שאיני מפריע. ראשית, ברכות ותודות על הפורום הנכבד הזה. ובכן, שאלה יש לי ואין פותר (מקווה שאיני מפריע): נרשמתי והתקבלתי לשני מוסדות ולשני מסלולי לימוד שונים. האחד - מחשבים בבינתחומי, BA שלוש שנים (כן, יש שם מחשבים) והשני - הנדסת חשמל-אלקטרוניקה בשנקר, בוגר במדעים .B.Sc ארבע שנים (כן, יש שם הנדסה). שאלו למה דווקא בשני אלה, שאלו! פשוט מאוד, אין לי כסף. בשניהם קיבלתי מלגה, כך שהכסף אינו מהווה לשון מאזניים. שלושת השיקולים היחידים הם - תחום לימודים מועדף, מרחק גיאוגרפי וחברה. א. לא יודע איזה מן התחומים עדיף (אולי הקצר יותר - מחשבים); ב. שנקר קרוב לביתי, פי חמישה עשר מהבין תחומי (גר בר"ג ובחורף...); ג. כאמור, "אין לי כסף", אין! והסוביזם ההרצליני מעט מפחיד אותי. אגב, בחופש לא טסתי לסקי באילת... חולה נפש, צרות של עשירים, מה אתה רוצה מאיתנו. אתם קוראים וצועקים. ולכאורה, אתם צודקים - לך לשנקר, לך ושתוק! אבל, הפששששששששש... הזה שהדודים והדודות עושים. "אתה תלמד בבינתחומי, פשששששששש... גם הבת של שושנה למדה שם. היא גאון היא"... כמובן שהכל יחסי, ביחס לשנקר... "שנקר...??? אתה לומד עיצוב, אתה? יש שם הנדסה?!" וכמו וכמה שאני נראה לכם משועשע ומתלוצץ, כך בדיוק אני מדוכדך, מדוכא ומתוסכל. הלימודים מתחילים בעוד שבוע ואנה אני בא. אני רשום בשני מקומות לימוד. לעזאזל! למה אי-אפשר להתפצל לשני אנשים שווים/שונים?! כבר כמה חודשים שאני טוחן לעצמי ולכל מי שבא בקרבתי (לא פלא שכולם ברחו)את המוח בשאלה הזו. ואין פותר. איני משלה את עצמי, שתתנו פתרון קסם חד משמעי, אבל כל זיק של מידע או מחשבה מאוד יכול לעזור, מאוד. תודה שטרחתם לקרוא את כל תחלואי. ותודה ענקית מראש לעונים, ישראל

בחירת מוסד.

ביקרת במוסדות השונים? התרשמת האם הבינתחומי אכן מלא בעושים סקי באילת/סנובים? (סקי? אילת?...) אכן אני מודעת לשמועות אבל לפעמים לא תמיד תועמות המציאות. כמו כן בקר בשנקר ושאל הלומדים/ תתרשם מהאווירה וכו'. הבת של השכנה/הדודות לא תמיד מהוות שיקול ענייני למרות שכמובן יש לזה משקל. יוקרת המוסד חשובה אין ספק בדוק את הנושא במו עינייך למשל איפה עובדים היום הבוגרים? במזכירויות בדרך כלל רישום בנושא. בנוסך מדעי המחשב הוא תחום כללי יותר מהנדסת חשמל ואלקטרוניקה כדאי לך אולי גם לבדוק במה בדיוק אתה מעוניין לעסוק בהמשך. מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה עוסקים בתהליכים הקשורים במחקר וביישום ה מ ע ש י של תופעות פיזיקליות חשמליות ואלקטרוניות. הם חוקרים מתכננים, מפתחים ובודקים ציוד חשמלי ואלקטרוני ומפקחים על ייצורו בתחומים שונים. רק כמה כווני מחשבה, בהצלחה.

אבזץ

New member
תודה.

עדיין לא החלטתי שום כלום. הבילבול תופס תאוצה ודווקא בישורת האחרונה. חג שמח, ישראל

למעלה