שלום לכולם,

שלום לכולם,

מזמן לא כתבתי בפורום אבל אני קוראת את ההודעות בשקיקה, שני ילדי מאובחנים כADHD הבן מטופל בסטרטרה והבת בינתיים שורדת לבד, רציתי להתייעץ איתכם לגבי תופעה הקיימת אצל שניהם, אצלו יש קסיסת צפרניים אובססיבית והיא משתעלת בלי הפסקה, שיעולים נבחניים קצרים אחת למס' שניות או דקות. רופא הילדים חושב שהיא סובלת משיעולים הדומים לטיקים, יש לנו בסוף החודש תור למרפאת ריאות, שאלתי היא אם אכן מדובר בטיקים מה עושים? אני יודעת שמטיקים רצוי להתעלם אבל זה ממש בלתי נסבל, ומפריע לה בתפקוד, כמו כן, באותו הנושא מה עושים עם כסיסת הצפרניים? תודה לכולם,

כפי שכתבתי,

אכן בסוף החודש יש לנו תור לרופא ריאות על מנת לשלול בעיה פזיולוגית, בלי קשר, כתבתי גם על כסיסת הצפרניים של בני, ליתר דיוק הוא לא כוסס אלא מגרד אותם עד זוב דם, מה עושים???

liat555

New member
תוכלי לספר לנו על הסטרטרה?

תוך כמה זמן היא השפיע על בנך , ואם היא יעלה כמו רטלין?

עבורינו

הסטרטרה היתה פשוט הצלה משמיים, לפני כן, התחלנו כמו כולם אני מניחה, בטיפול בריטלין שהיה נוראי לבנינו, זה גרם לו ממש לתופעות קשות, הן פיזית והן נפשית ואז הוחלט לנסות את הסטרטרה, בשונה מריטלין סטרטרה נלקחת באופן קבוע על בסיס יום יומי גם בשבתות וחופשים, יש צורך לבניה של רמת המינון בדם ושמירה עליו, ההשפעה היתה בערך אחרי חמישה שבועות וקיבלנו ילד חדש, רגוע, קשוב, מרוכז, נינוח, וכו... כפי שהוא הגדיר זאת הכי טוב "לפני כן היו המון טיפות על הזכוכית ולא ראיתי כלום,ועם הסטרטרה הכל התבהר לי פתאום" מקווה שהצלחתי לעזור, את יכולה לפנות אלי גם במסר פרטי

זה תלוי, לנו 30 כדורים 60 מ"ג

עולים 670 ש"ח לחודש, לעיתים יש ליצור כדורים במינונים שונים ואז העלויות עולות. ניתן להשיג אותם רק בשור טבצ'ניק בת"א או ברמלה (לא יודעת את שם החנות שם), ביבוא אישי.

שיעול כמו טיקים

בהחלט יכול להיות. במקביל לבדיקת הריאות, ולאור כסיסת הציפורניים הכפייתית והניסיון המשפחתי, אני הייתי נגשת לאבחון/התייעצות אצל פסיכיאטר ילדים המתמחה בADHD ו/או טוראט ומשם ממשיכה.

zivadina

New member
זאת שאלה למומחה מתחום הפסיכולוגיה

בהחלט כדאי להפנות לפסיכיאטר שיתארח כאן בשבת הקרובה. (עדיין אין שם סופי...)

למעלה