שלום לכולם

שיר 200

New member
שלום לכולם

אני חדשה פה ומקווה לייעוץ והכוונה מכם . היום בבוקר הגננת סיפרה לי שהילד (בן 5) לא רגוע בריכוז . כל הזמן זז בכיסא ולפעמים גם עומד עד שאתמול ללא ברירה היא נאלצה להוציאו ולעמידו בצד. יש לציין שבני ילד מאוד פיקח שמקשיב וכן מרוכז בגן זאת משום שהוא מספר לי את כל מה שהגננת מלמדת אותם. עוד דבר הילד בבית יכול לשבת שעות על המחשב ולשחק וכן גם כשהוא צופה בטלויזיה הוא רגוע ושליו, אבל כאשר אין לו תעסוקה כלשהי הוא גם נוהג לקפץ ולהשתולל. השאלה שמטרידה אותי היא: האם לא כל ילד בגילו אמור להתנהג כך? הוא בן 5 סך הכל . האם לדעתכם זה קשור להיפרקטיביות או לADHD ? מקווה לעזרה מכם ולנסיונכם...

ורד 34

New member
אני אישית ממש לא מומחית ולא בעלת

ידע רב כמו הרבה אחרים כאן. אבל דבר אחד אמרו לי שמחשב וטלויזיה זה 2 הדברים הכי רחוקים שאפשר ליבדוק דרכם את השקט והשלווה של הילד. כי הם נותנים גירויים תמידים. הם לא נותנים לילד רגע אחד של מנוחה. מיצטערת שלא יכלתי לעזור יותר. אחרים יכנסו ויענו.

יכול להיות, רק איבחון מסודר יראה

לשיר שלום. לא ניתן על סמך מאפיינים שציינת או על סמך תחושה של הגננת לגבי הפרעות קשב. ייתכן ומדובר בכך, אך לשם קביעה זו רק איבחון מסודר אצל נוירולוג או פסיכאטר מומחה ל ADHD ילדים, יכול לאשר קיומה של הפרעת קשב או לשלול אותה. מה שהגננת תיארה, ואם מדובר בגן חדש(חובה) יכול להיות שזה גם עניין של דינמיקה בין הגננת לילד. את יכול לנסות לבחון זאת, על ידי משחק "נרטיב". כלומר לספר סיפור על ילד בגן (בהפעלה של הילד- ציור צביעה וכיוב) ולתת לבנך למלא את התחושות של הילד בסיפור. באמצעות המשחק את יכולה לקבל תמונה כללית על תחושתיו של בנך בגן, כי בגיל זה ילדים עושים השלכה. ואם זה כך, לתת יותר זמן הסתגלות לפתח דינמיקה בונה עם הגננת החדשה(ולשוחח על כך אם הגננת). כדאי להיות ערים, לכך שאם יש קשיים בהתנהגות , מכל סיבה שהיא, אשר מעיבים על יחסי הגננת והילד, לבדוק שאין דיכוי מצד הגננת באמצעות ענישה לא פרופרציונלית למעשה. בהצלחה גיל אולם, הדרך היחידה לאשר או לשלול הפרעות קשב וריכוז הוא באמצעות איבחון מסודר.

דליה.ד

New member
שלום שיר וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני מאמינה שיש לסמוך על הצוות החינוכי ולהאמין שטובת הילד לנגד עינהם. ולכן, אם עולה חשש כדאי לבדוק את הסוגייה. ילדים עם הפרעת קשב מסוגלים - למבה הפלא - להתרכז שעות מול הטלוויזיה והמחשב, אבל בכיתה עם 40 ילד....אללה יוסטור! בגיל כזה - בדרך כלל נמנעים מקביעה חד משמעית אלא במקרים מאוד מאוד ברורים. קיימות דרכים התנהגותיות וסביבתיות לסייע לילד.

למעלה