שלום לכולם.

MetalSinagouge

New member
שלום לכולם.

אני בתקופה האחרונה של כמה חודשים פתחתי לעצמי מחדש את נושא הכישוף שהיה עם כל אחד מאיתנו עוד מילדות (בין עם בהקשר טוב ובין עם בהקשר רע). הספר הראשון שקראתי היה הסטאניק בייבל. ומה שקיבלתי מהספר הצמיח אדמה (בסיס), אבל בסיס מת. כל מה שלוואי טען כנגד התיאורים של המיסה השחורה לא שווה עם ישנם סיפורים על זה שהמיסה היא אכן מתנהלת כמו שמתנהלת. יש ברשותי עוד חומר קריאה אך לאחר טעות זו עם להווי רציתי לשאול לדעתכם: איזה ספר רשמי שיחסית ניתן להשיג נחשב לספר הכישוף הראשון? אני פשוט רוצה מקור שהשפיע על להווי וגם על קראולי. כי נמאס מהמלחמות מתחת לפני השטח האלה. שאחד מכפיש את השני. תודה מראש.

ToryMaster

New member
"ספר הכישוף הראשון"?

אני לא חושבת שלמסורת שקיימת מאות ואלפי [אם לא מאות אלפי] שנים יש ספר רשמי וראשון...

MetalSinagouge

New member
ממ הגיוני.

הנה מה שבינתיים יצא לי לקחת להישג יד. אליסטר- מג'יק תאוריה ותירגול. איזשהו נקרומוניקון שאני לא בטוח עד כמה הגירסא היא אורגינלית. (קובץ פי די אף מחשיד בנפחו המזערי). הספר של דגון. מס' "מילונים" לכישוף, שהסבירות שלא כ-ל המושגים שם גבוהה. ואת הסטאניק בייבל וסאטאניק ריטואלס של להווי. דה מאגוס- פרנסיס בארט. הדברים האלה נורא נורא קשים לקריאה (ואני בכיתה י"א 5 יחל אנגלית+יושב עם התוכנה בייבילון ברקע) ואני מניח שבגלל זה אני מחפש ספר שלא יבזבז את זמני. בעיקרון "דה מאגוס" נראה מתאים אבל יש שם פשוט כ"כ הרבה קבלה וזה. אני רוצה קודם משהו שילך במסלול של המאגיה השחורה. נ.ב מישהו התנסה כבר בחלום צלול?

RainBird

New member
אני ממליץ על המאמר שלי: "מאגיה עצות למתחילה." שיש פה במאמרים.

קראולי, אם כבר, השפיע על לה-ויי

ולא להיפך. אם אתה רוצה לקרוא את הכתבים שהשפיעו על קראולי: כל הספרים של אליפז לוי The Magus של Barett שכבר הוזכר - והוא עצמו איזה Rip מספר טיפה ישן יותר שנקרא Three books of occult philosophy של Agrippa (שהוא השפיע על רבים).

neophile

New member
שאלה

כשאתה עובד עם הsatanic bible אל תשכח ש לה-ווי היה איש קרקס! עשית אולי חלק מהטקסים?

Weirdi

New member
תגובה

קראולי השפיע על לה-וואי, ה golden dawn וspare השפיעו על קראולי, הקבלה, אליפס לוי, אלפי שנים של מיתולוגיה אמונה וטקסים השפיעו על ה golden dawn. (הסדר לא בהכרך מדוייק). כדי להתחיל מ*ההתחלה* (או מה שהכי קרוב לה) לדעתי זה להתחיל עם הפגאנים הקדומים- ספר על שמאניזם קדום יכול להיות שימושי (seidways של jan fries ממולץ) הקבלה של ימי הביניים (אליפס לוי, ספר הזוהר, ספר היצירה וכל היוצאים מהם) היא מאוד חשובה (בעיקר למאגיה הרמטית של הgolden dawn וקראולי). כמובן, ספרים על הGolden dawn יהיו שימושיים. כדי להבין את מה שקראולי מנסה להגיד יותר, ולידתו של העידן החדש, הניו אייג', פוסט מודרניזם טוב להתחיל לקרוא spare (אני לא יודעת אם יש כתבים מקוריים שלו, רוב הספרים שמוצאים עליו נכתבו על ידי ממשיכים) פרויד, יונג (jung) ושאר פילוסופים של תחילת המאה ה20, סוף המאה ה19 קשורים מאוד לדעתי להתפתחות של המאגיה של המאה ה20. בשביל משהו יותר עדכני kaneth grant כתב דברים טובים לדעתי, שמאחדים בין קראולי להתפתחויות שהיו מאז, Chaos Monkey של Jaq hawkins הוא ספר מצויין ויחד עם הספרים של anton channing נונתנים הקדמה ברורה, ממוקדת ויחסית רחבה למאגיה. הספר שהכי הייתי ממליצה עליו (במיוחד למתחילים) זה s.s.o.t.b.m.e שאפשר להשיג אותו היום ערוך על ידיramsey dukes בהוצאה חדשה.

אורי רז

New member
הערה קצרה

"הקבלה של ימי הביניים (אליפס לוי, ספר הזוהר, ספר היצירה וכל היוצאים מהם)" אין הסכמה על תאריך הופעת התוכן של ספר יצירה, אבל יש המקדימים אותו לימי הביניים. ספר הזוהר הופיע על במת ההסטוריה לקראת סוף ימי הביניים. אליפז לוי חי במאה ה-19, ולכן הינו מאוחר לימי הביניים ולרנסאנס - לכל מטרה פרקטית הוא מודרני כמעט כמו קראולי.

MetalSinagouge

New member
כן אני מודע...

לזה שקראולי השפיע על להווי, וקראתי את המאמר עצות למתחילה אז תודה :) אני אנסה חלק מהספרים שנראים לי מתאימים. אגב אני לא יודע עם זה נכון אבל את כל הספרים שיש לי זה לא יותר מ-אי בוק. הורדתי אותם פשוט. כן להווי אכן היה איש קרקס מגיל צעיר מאוד. בכלל לדעתי יש משהו קצת קיטשי ויותר מדי אמריקאי במה שהוא יצר. לא ניסיתי את הטקסים עדיין. אני מאמין גדול בתאוריה וזה. אני רוצה להיות מוכן לגמרי בשביל שעם משהו יתפקשש שאני אדע כי אני את שלי עשיתי.

imdark

New member
סתם משהו שעלה לי בראש

הבלוד ביבל? מישהו שמע על זה או קרא על זה?

MetalSinagouge

New member
בתור פילוסופייה, דרך חיים?

-הכי טוב. קראתי, התחברתי ואפילו יותר: גיליתי שההתנהגות שלי לא צריכה להשתנות, נולדתי לחיות חופשי ויצא שאני חי לפי הספר :)

למעלה