שלום לכולם...

princeOFdream

New member
שלום לכולם...

בואו נדבר רגע על ומפיירס- תראו, אני אישית מת על השיטה! היא עושה מהערפדים יצור שמאד מיוחד ומרתק לשחק אותו, היא עוסקת במלא עניינים של חיים, מוות, רגש, מנטאליות דברים שבשיטות רבות נזנחים, אבל מאד חשוב במשחק תפקידים טוב! עכשיו, לא מזמן הייתה הפעם הראשונהשגיליתי את אחד הדברים המרתקים ביותר בשיטה מה שהם קוראים אותו שם: PATH. ה'דרך' למי שלא הבין לגמרי, או שפשוט פספס את זה כמותי, היא לא סתם עוד רובד שהנותן לדמות דת או משהו כזה, אלה היא דבר שמחבר את הדמות עם דברים חיצוניים שהם כביכול מעבר לרמה האנושית- בעצם ה'דרך' זה מה שהופך ערפד אנושי ליצור כלל לא אנושי ודורש מהשחקן להתחבר למקומות שבני-אדם לרוב כלל לא מתחברים עמם (אפשר אף לתת כמה דוג': מקומות רוחניים, חיצוניים לעולם המוכר וכו'). ובכן, רציתי לדעת מה דעתכם? איך לדעתכם אטפשר לעשות את זה טוב? ובכלל אם מישהו כבר התעסק עם זה בעבר, מה היה לכם?

Nihau

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר

אולי תוכל להסביר זאת שוב?

princeOFdream

New member
זה פשוט תלוי אם אתה מכיר,

נכון לכמה וכמה 'שבטים' בומפיירס יש במקום HUMANITY, מה שנקרא PATH כדי לבחור בו? לדוג'- PATH OF BLOOD של הASSAMITS? אז יש גם פרטים יותר מפורטים על כל השיטה הזו של PATHS, על זה אני מדבר.

shanytopper2

New member
מה לעזזל?

אתה זה שלא הבין מה הדרך אומרת. הדרך היא לא דת, אבל היא גם לא מה שאתה כתבת. הדרך היא מערכת מוסר, כללים, ופילוסופיה שבעזרתם ערפד שומר על הביסט שבתוכו מלהתפרץ. חלק מהדרכים מציעות גם תאוריה איך להפוך לגנוקונדה (ערפד שהסיר מעצמו את האלמנטים השלילים של הקללה שלו)...אבל, העובדה שמעטים ביותר אם בכלל מהערפדים הצליחו לעשות משהו כזה מוכיחה שכנראה שזה לא כל כך פשוט. רוב הערפדים עוקבים אחרי הדרך האנושית...אבל מיעוט גדול מאוד (משהו כמו שליש) עוקבים אחרי דרכים אחרות. לדוגמא: דרך האבירות אומרת שכל סוגי הרגשות הם שייכים לביסט, אסור בשום פנים ואופן לתת לביסט שום פתח ולו הקטן ביותר לצוץ, ועל ערפד להשאר "נקי" בכול צורה במובן הזה (לדוגמא: לעולם לא להרוג תוך כדי אכילה, לעולם לא לפעול מתוך רגש, לעולם לא לברוח מקרב, וכן הלאה) דרך הפרדוקס למשל (שבדרך כלל היחידים שעוקבים אחרים שיכים לשבט הראבנוס) דוגלת דווקא ברעיונות הינדואים של קארמה, דהארמה, וגלגל החיים והמוות. אך משלבת בתוכם רעיונות של אמת ואשליה מוחלטים שיוצרים את הקיום שלנו (קצת כמו הרעיון של המטריקס). על ערפד שעוקב אחרי הדרך הזאת לגלות מה הדהרמה שלו, לחיות לחלוטין מתוך הדהרמה הזאת ולעולם לא לסור ממנה, ולנסות מצד שני לגלות את האמת האמיתית שבעולם (לצאת מהמטריקס), למרות שזאת משימה שמעצם הגדרתה לא אפשרית.

princeOFdream

New member
אני שמח...

שאמרת בדיוק את מה שאמרתי, רק יותר בפירוט, אבל אני לא רואה איך זה תורם לנושא.

shanytopper2

New member
הא?

זה ממש לא מה שאתה אמרת טרחת בכלל לקרוא מה שאני ואתה כתבנו?

רמץ

New member
הספר לא מולי כרגע, אבל...

ה-Path היחיד שהצלחתי איכשהו להבין הוא זה המאפיין את הזימיצי - The Path of Metamorphosis. האמונה כי הערפד הוא עוד שלב ביניים בדרך לישות חזקה עוד יותר אמורה להעניק להולכים בנתיב זה את המשמעת והסבלנות הדרושות להמשיך ולכלוא את החיה. שאר הנתיבים, אם אתה שואל את דעתי, הם פשוט מופרכים. ובכלל, אני מציע להשמע להמלצת הספר ולדבוק בנתיב האנושיות ככל שהדבר נוגע לדמויות שחקן. הדמויות ב-VTM הן של ציידים בודדים ואינטרסנטים והמשחק הזה מקשה מאוד על בנייה וגיבוש של חבורה אמינה. קח מהדמויות את מעט האנושיות שנשארה להן ונותרת עם חבורה מפלצות בלתי אפשרית להנחיה. זו דעתי.

מתי כן

רוב המשחקים שמורצים, לא נוטים להתמודד יותר מידי עם מערכת המוסר הפנימית של הדמויות. הPATHS מאפשרים לקבוצות שכן מעוננינות לעשות זאת להתמודד עם מערכות מוסר ששונות מהאנושיות הפשוטה. לא מומלץ למתחילים, אבל מי שרוצה מערכה שמתעסקת בנושאים האלו, אז הPATHS הם דרך נחמדה לפקס את צומת הלב של הדמויות לבחירות המוסריות שלהםץ

למעלה