שלום לכולם

liat555

New member
שלום לכולם

קפצתי אליכם מפורום adhd בני בן ה6 מקבל מזה שלושה שבועות רטלין la 30 nd מאז התחילו טיקים באצבעות הידיים הוא אומר" אמא משהו מציק לי בידיים, באצבעות הרגליים ובלשון, זה בתוך הגוף שלי" האם זה מוכר לכם? בנוסף גם יש לו טיקים קוליים- מן צעקות כאלה איך ניתן לדעת אם זו תסמונת טוראט או רק טיקים? איפה אפשר לקרוא על הפרמטרים המגדירים טוראט? כל עזרה וייעוץ חתקבלו בברכה תודה

בוקר טוב ליאת ../images/Emo140.gif

למעלה יש קישור לאתר של א.ס.ט.י שם תוכלי לקרוא על התסמונת ועל המאפיינים. אם תרצי אבחנה מוסמכת, תצטרכי לפנות לנוירולוג (ישנם מספר מרכזים שמתמחים בתחום, תלוי באיזור מגורייך). תוכלי גם לשוחח עם בת שבע, המכונה שביק, יו"ר עמותת טוראט.

liat555

New member
אני לא מוצאת קישור

האם התופעות שתארי יכולות להיות רק בגלל הרטלין או שחמור מזה?

ליאת שלום../images/Emo24.gif

הבן שלי לקח את הרטלין .בעקובת זה החמיר הטיקים אצלו והכדור לא עזר נאלצנו להפסיק את הטיפול .ואנחנו הינו בשערי צדק שם הוא אובחן שיש לו טוראט אוסידי וגם קשב וריכוז .העם עשיתם איבחון

הלנה

New member
הי ליאת

הקישור בראש הדף, אבל אני מצרפת לך אותו שוב. הקריטריונים לטוראט הם טיקים מוטוריים ולפחות טיק ווקלי אחד לתקופה רצופה של שנה (אם כי בהרבה מקרים מאבחנים לפני). יש הרבה מקרים שי ילדים שהתחילו להם טיקים לאחר לקיחת ריטלין, למרות שהעמדה ה"רשמית" אומרת שריטלין לא גורמת לטוראט. לאבחנה מדויקת כמובן שכדאי לפנות לנאורולוג המתמחה בטוראט. ישנם מרכזים בשניידר ובשערי צדק ואחרים. נעים מאד, אני אמא של ילד בן 13 עם טוראט קל.

liat555

New member
תודה רבה לכם

הטיקים התחילו לפני שלושה שבועות ואם היו קודם לא שמנו לב ביום א אני אצל רופא לחוות דעת והוא בטח ישלך אותנו

היי ליאת,

אצל הרבה טוראטניקים התפרצה התסמונת בעקבות נטילת ריטאלין. נשאלת השאלה: האם הטוראט היה מתפרץ גם ללא נטילת התרופה? כיום עדיין אין תשובה חד משמעית. כמו כן ידוע ששתי ההפרעות מקורן באותו איזור במוח, ורבים מהלוקים בתסמונת אחת לוקים גם בשניה. אם אכן מדובר בתסמונת טוראט, המצב הוא בלתי הפיך, כלומר: ייתכן שהטיקים יפחתו, אך נדיר שייפסקו לחלוטין. בכל מקרה, ואת זה אני כותבת מהלב בלבד (אין לי שום רקע טיפולי וכו'), אני במקומך הייתי מפסיקה מייד עם הריטלין. שום דבר שבעולם לא שווה את אי-הנוחות (ולפעמים אפילו הסבל) שטיקים גורמים. ובמילים פחות עדינות: חראם על הילד, עדיף בעיניי להיות לא מרוכז מאשר להיות ילד עם טיקים. כמו כן קחי בחשבון שככל שהוא יטקטק יותר, הצורך בטיקים עלול "להתעצם", ומה שכרגע רק "קצת מפריע" יכול להעיק לו מאוד על החיים בהמשך. אני מתנצלת על הבוטות, פשוט סבלתי מטיקים אלו ואחרים כל הילדות.

שביק

New member
שלום ליאת, ברוכה הבאה.

הצוללת הצהובה הסבירה יפה ונכון לגבי ה"טיקטוקים". יש שתי אסכולות:- האחת טוענת "שיהיה ילד עם טיקים" ופחות מרוכז. השניה טוענת, וכאן לדעתי חשוב יותר לשים לב, "שיטקטק כמה שבא לו העיקר שיהיה מרוכז ויוכל לקיים חיים נורמליים ונורמטיביים". העניין הוא בכך שילד אשר סובל מ-ADHD קשה לו יותר לקיים אורח חיים נורמטיבי וקל לו יותר להסתבך בדברים שאינם רצויים. אלו דברים מוכחים. אמרה פעם ד"ר נעמי אמיר ז"ל. אשר ניהלה במשך שנים רבות את המרפאה הנוירולוגית לילדים בשערי צדק י-ם, "שהילד יטקטק העיקר שלא יגיע לפשע." ולא סתם נאמרו המלים. כאשר עולה על הפרק השאלה: ריטאלין או טיקים? לא פעם התשובה היא ריטאלין בצירוף של תרופה נוספת לניטרול הטיקים. בהצלחה! אם תירצי מידע נוסף: 09-7408478

פשע ושאר ירקות (נהיה פה מעניין...)

שביק יקרה, אני מסכימה לדברייך - שעדיף להיות טוראטניק מרוכז ונורמטיבי, מאשר פושע ללא טיקים. אבל כאן מדובר בילד בן 6, גיל מוקדם לכל הדיעות לכניסה לעולם הפשע.... מצד שני, זהו הגיל בו מעוצבים חייו כיצור חברתי... ונראה לי אכזרי מאוד למנוע ממנו להיות "אחד מכולם", ולגרום לו להפוך ל"ילד ההוא שעושה פרצופים ותנועות מוזרות", שכולם מסתכלים עליו קצת עקום... מנקודת מבטי, בגיל שבו הוא אולי מהווה מטרד בתור ADHD, אבל עדיין אינו מסכן את עצמו או את הסביבה, חבל למהר ולהפוך אותו לטוראטניק בעל כורחו. נכון, בגיל מסויים יהיה קשה לשלוט בו, ואז אולי יהיה עדיף לתת ריטאלין, למרות הטיקים...

ליאת ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

גם אצל בני התפרצו "טיקים" שונים..בעקבות הריטאלין..דעתי היא שעליך להתייעץ עם הרופא המטפל של ילדך...ולשקול אולי הפסקת הריטאלין..ואז לראות אם יש הטבה כלשהיא. הבסיס העיקרי עליו מסתמכים בתסמונת טוראט זה משך התקופה של ה"טיקים" ומורכבותם...השאלה היא אם שווה לצפות בבנך "מטקטק" שנה ויותר בשביל להבין שזה תסמונת טוראט או להתחיל לבדוק את זה כבר במקומות המתאימים.

הלנה

New member
אני חושבת שזה תלוי ברמת

ההיפראקטיביות. אני למשל מכירה ילד שעלה עכשיו לכיתה א'. הוא כל כך היפראקטיבי ואימפולסיבי שאף ילד לא רוצה לשחק איתו והוא ילד מאד בודד וסובל, אבל האמא לא רוצה לתת לו ריטלין (אפילו לא בגלל הטיקים, היא פשוט מפחדת מהתרופה). לעומת זאת ישנם ילדים כמו ערני שלי שיש לו הפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות. אין לי ספק שהוא היה מצליח יותר בלימודים והיה לו יותר קל אם היה מקבל ריטלין (למעשה ניסינו במשך שבוע והיה שיפור מדהים...אבל גם טיקים קשים ולכם הפסקנו מיד). במקרה שלו לא היתי מסתכנת ונותנת ריטלין.

למעלה