שלום לכולם

אבי22222

New member
שלום לכולם

שתי שאלות: אם לוקחים גם תיק גדול וגם תיק קטן שאת שניהם שמים על הגב - איך סוחבים את שניהם ביחד? בדר"כ לוקחים אוהל בתוך התיק או קשור אליו מבחוץ? נראה לי שאין מצב שהאוהל שלי נכנס לתיק אבל לקשור אותו מבחוץ נראה לי ממש מסורבל... בתודה.

muga

New member
התיק הגדול על הגב

והתיק הקטן, מקדימה, על הבטן. ואם אין מקום בתיק לאוהל, קושרים אותו מחוץ לתיק. לא סיפור.

ליאורט1

New member
ועוד קצת

לא תמיד הולכים עם שני התיקים, בסך הכל הזמן שבו אתה נמצא עם שני התיקים הוא במעבר ממקום למקום ולא בזמן טרקים או טיולים בעיר, במידה ואתה מטייל טיול יום אתה לוקח רק את התיק הקטן ובמידה ואתה יוצא לטרק אתה לוקח רק את הגדול ומשאיר את הקטן(עם עוד ציוד עודף) מאחור, לא הייתי מנסה לעשות טרקים עם שני תיקים(אחד זה מספיק קשה). בקשר לאוהל, לדעתי עדיף לקשור אותו מחוץ לתיק בחלקו התחתון, קודם כל עדיף לך שהמשקל הגבוה יהיה בחלק הנמוך כדי לא לפגוע בשיווי המשקל שלך בזמן ההליכה, ובנוסף, לפעמים האוהל נרטב ולא היית רוצה לשים אוהל רטוב בתוך התיק. זהו נראה לי

אבי22222

New member
אוקי תודה ועוד שאלה:

לטרק של יומיים הייתם ממליצים לקחת את התיק הגדול או הקטן? כי אם לוקחים את הקטן אז צריך כזה שאפשר לקשור אליו אוהל ושק שינה, לא?

ליאורט1

New member
שמע, זה מאוד תלוי

תלוי איפה אתה מטייל, מתי, וכמה קטן התיק הקטן שלך. במידה ואתה יוצא ליעד שהוא לא כמו ישראל שבה יש אתה יודע בדיוק מה יהיה מזג האוויר בחודש הקרוב זה נראה לי טיפה בעייתי. בדר"כ אתה צריך לקחת איזשהם בגדים עבים(נניח פליז) ללילה ומעיל גשם אתה צריך אוכל, ואם אתה רוצה אוכל חם אז גם כלי בישול. לקשור שקש ואוהל מחוץ לתיק קטן נראה לי מוגזם ו"מתדלדל" מדי. אם התיק הקטן שלך הוא 50 ליטר זה מספיק אם 20 אז לא אני עשיתי את כל הטרקים עם התיק הגדול, זה לא כזה קריטי מבחינת משקל, הרי אתה בכל מקרה לוקח איתך את כל הדברים הכבדים(שקש ואוהל) ובתיק הגדול בדר"כ מערכת הגב טובה יותר בקיצור זה נורא תלוי אולי תתן עוד קצת פרטים

HelloweeN

New member
תוספת בקשר לאוהל:

בד"כ נהוג, מטעמי נוחות, לפרק את החבילה של האוהל: את המוטות דוחפים לתיק, בכיס של מערכת הגב, ואת האוהל עצמו + הכיסוי מכניסים לנרתיק של האוהל ואכן קושרים בחלק התחתון של התרמיל, כמו שציין "ליאורט1". ככה אכן יהיה לך שיווי משקל יותר טוב, ורוב המשקל אכן ירד למתוניים ולא לגב (במידה ומערכת הגב מכוונת כיאות).

המלצה לשיפצור

לכתפיות של התרמיל הקטן מחברים מיתר, שבקצהו "שאקל". השאקלים נתפסים בטבעות של התרמיל הגדול, וכך הולכים עם התרמיל הגדול מאחורה והקטן מקדימה - בלי שיהיה מסורבל ועם ידיים פנויות. מצ"ב תמונה - קצת מטושטשת, אבל אפשר לראות את העיקרון.

sela v

New member
האם האנשים הם סוכני שב"כ?

כי יש להם את הריבועים של אנשי מודיעין

HelloweeN

New member
אני עשיתי דבר פשוט מאוד.

חזרתי מחודש באירופה לפני 4 ימים אגב, שכלל טראק של 4 ימים, ואינספור הליכות ביער, לינה בשטח, לינה בפסטיבלים (תחת גשם) וכד'. אני הבאתי איתי DAY PACK פשוט מאוד. התיקים המסריחים האלה שנותנים בצבא (או שלא, אני משער), שמאוד גמישים, בלי מערכת גב, בלי כלום. אני מאמין שניתן גם לקנות אותם במחיר מאוד זול. אני עשיתי טראק אחד הייתי פשוט מקפל/מקמט את התיק הזה, ודוחף אותו לאיזה תא, או מתחת לרשת של התרמיל. ככה הוא לא מפריע לי, ובמיקרה הצורך, מוציאים אותו, ומשתמשים בו. הנפח שלו מאוד יפה (בסביבות ה-30 ליטר), והוא יכול להכיל הרבה ציוד. כיוון שרוב הזמן הסתובבתי עם התרמיל על הגב, לא היה לי צורך בתיק "מקצועי" או אחד ששווה השקעה.

dov cohen

New member
דיעה שונה מזו של ליאורט1

אני חושב שכדאי יותר ללכת עם המשקל בחלק העליון של התיק ולא בתחתיתו. אם מדובר בתיק טוב, מערכת הגב תעביר את הלחץ לאזור המותן (אגן הירכיים הוא החלק חזק בכלל, ובוודאי חזק מהכתפיים לענין סחיבת משקל). מיקום המשקל - בחלק העליון של התיק ולא בתחתיתו, יעזור לשמור על שיווי משקל, ויאפשר הסטה קלה של המשקל קדימה/אחורה/לצדדים בזמן תנועה. לענין הקשירה: אני נהגתי לפי כלל ההיפוך - מה שנפרש ראשון בערב ומקופל אחרון בבוקר, נמצא "הכי גבוה בתיק" (לדוגמא - אוהל), ולהפך.

HelloweeN

New member
אתה מדבר על פרמידה הפוכה?

הכוונה בחלוקת משקל. תוכל להסביר איך בדיוק משקל כבר בראש התיק יכול לעזוב לשמור על שיווי משקל?

dov cohen

New member
חלוקת משקל בתיק

מרבית הספרות המקצועית שקראתי בנושא דיברה באופן שתארתי, וגם הנסיון שלי היה כי אופן אריזה זה עדיף. נסיון אישי, הוא כמובן אישי, ובסופו של דבר כל אחד יבחר את מה שנוח לו... אני ממליץ על הספר: Mountaineering - the freedom of the hills שמתאר (בין השאר - זה ספר מאוד מקיף) את סוגי האריזה השונים לפי מסלול המתוכנן. בכולם, דרך אגב, מדובר תמיד על משקל קל בחלק התחתון של התיק (בד"כ ממליצים לדחוס שם את השק"ש). ה"משחק" הוא בין (1) מרבית המשקל בגובה אמצע הגב, (2) בגובה כתפיים, ולאופציה מוגבלת של (3) משקל גבוה מקו כתפיים. בחיפוש מהיר באינטרנט מצאתי ב-REI את ההסבר הבא: Internal-Frame Packs Whether you're traveling on- or off-trail, keep your heaviest items close to your back, centered between your shoulder blades. For on-trail travel, keep heavy items higher inside your pack. This helps focus more of the weight over your hips, the area of your body best equipped to carry a heavy load. For off-trail exploration, reverse the strategy. Arrange heavier items lower in the main compartment, starting again from the spot between your shoulder blades. This lowers your center of gravity and increases your stability on uneven terrain. Stuff your sleeping bag into its lower compartment first. Squeeze in any additional lightweight items you won't need until bedtime (pillowcase, sleeping shirt, but nothing aromatic). This will serve as the base of the main compartment, which you'll fill next. Tighten all compression straps to limit any load-shifting.

ליאורט1

New member
בעצם הכתוב אומר שזה תלוי

במידה והולכים על שביל עפר נניח(או איך שלא מתרגמים on trail) אז עדיף לארגן את המשקל כמו שאתה אמרת כשהולכים בשטח אז עדיף שהמשקל יהיה למטה, נראה לי שבמקרה של אוהל ושקש זה יהיה בלתי אפשרי כמעט למקם אותם צמוד לגב ואצלי השקש הוא הפריט הכי כבד והוא בכל מקרה נמצא למטה. לדעתי התשובה היא פשרה בין הצדדים

dov cohen

New member
נכון

אבל.... שים לב שלא מוזכרת כלל האופציה של מיקום מרבית המשקל בחלק התחתון של התיק, המיקום הנמוך ביותר של מרבית המשקל הינו במרכז הגב. ושוב, כל אחד ילך כפי שנוח לו.

omer66721

New member
מיקום הציוד

צודק- רוב המשקל צריך להיות בשליש העליון של התיק. כמובן שלא צריך לשים שם אבנים כדי שיהיה משהו כבד... אבל פשוט לשים שם דברים כמו מים, מזון כבד וכו'.

ליאורט1

New member
מיקום הציוד - תלוי

לא שאני מומחה גדול, בימים האחרונים קראתי בלא מעט מקומות ובכולם כתוב שהסידור תלוי ב"אופי" הטיול. במידה ולא מטיילים בשטח או שהשטח הוא קל, כדי לשים את הדברים הכבדים למעלה כמו שאתם אומרים, אבל במידה ומטיילים בשטח קשה שדורש טיפוסים עליות חדות וירידות חדות ובכלל כל מיני מצבים שבהם קל יותר לאבד שיווי משקל רצוי שהמשקל הכבד לא יהיה למעלה, אם המשקל למעלה הרבה יותר קל לאבד שיווי משקל וליפול.

sela v

New member
לא ידעתי

שמומלץ לשים משקל כבד למעלה. יש את התא ברוב התיקים התחתון, ובד"כ בתחתית התא הגדול העליון או בשק שמים את הדברים הכבדים בחלק שקרוב לגב.

ליאורט1

New member
לפי מה שהבנתי זה מומלץ

לא בזמן שאתה מטייל ממש אלה כשאתה עובר ממקום למקום ודברים כאלה כשאין ממש חשיבות לשיווי משקל, יש איזשהו יתרון כשהמשקל למעלה, לא יודע בדיוק מה

pazro

New member
הרעיון התאורטי באריזת תיקים הוא לשי

לשים את המשקל כמה שיותר קרוב לגוף. כלומר או בתוך התיק חלק אמצעי בחלק שקרוב לגב. או בחלק העליון של התיק ממש מעל הכתפיים. כל הרעיון הוא שתוספת המשקל תראה לגוף טיבעית כמה שניתן. המשקל הנוסף ישב באותו קו עם הגוף (מעל או ליד נקודת מרכז המסה שלנו). ושלא יהיה רחוק מהגוף ויוציא את נקודת מרכז המסה מחוץ לגוף, כי במקרה ונקודת מרכז המסה יוצאת מחוץ לגוף זה מטעה את הריפלקסים שלנו.

למעלה