שלום לכולם

eladby

New member
שלום לכולם

שלום לכולם אני עוד מגמגם, אני שמן והגימגום עוד יותר מוריד לי את הביטחון, אני בקושי מוציא מילים מהפה, ורק כשחייב אני מעדיף שלא יראו אותי כי אני כל כך מתאמץ כשאני מדבר (מסתובב, עוצם עיניים, נושך תשפה) ועם רואים אותי צוחקם עלי, הדיבור מקשה עליי בחיי החברה ונראה לי שכולם מרכלים עליי וצוחקים עליי מאחורי הגב, למרות שאני תלמיד טוב אני לא מוציא מילה מהפה, כי אני לא יכול ומפחד שיצחקו עליי וילעגו לי, ואם המורים פונים אלי תמיד יוצא ל אמממממ אמממממממממ וככה זה נמשך דקות ארוכות עד שהמורה חושבת שאני חולה ועוזבת אותי במנוחה, לא רק זה שבגלל שאני שמן ויש לי חזה ענקקק, אז כולם צוחקים עליי, וככה עוד יורד לי הביטחון, ובכל חופש אני מתפלל שלא יהיה בתחילת הלימודים המשחק הזה אומרים את השמות... מצטער על המגילה, אבל הייתי חייב, כאן אני עוד כותב, דיבור אי אפשר.. תגובות יתקבלו בברכה

stkachov

New member
שלום לך

תשמע, אני יודע שזה אולי יישמע לך לא רציני או משהו מפתיע או קשה לעשות... בל אסור לך לסגור את הפה, אסור לך להמנע מדיבור. גם אם הגימגום שלך נורא קשה, אל תוותר לעצמך, תדבר! במיוחד בכיתה, מדובר באנשים שמכירים אותך, ואתה תלמד איתם עוד הרבה זמן, אז גם אם בפעם הראשונה ששומעים אותך זה מצחיק מישהו, בפעם השנייה זה כבר לא מצחיק אף אחד. תאמין לי שחברייך לכיתה יקבלו את זה בהבנה. כך גם המורים. דבר איתם, ספר להם, הם יבינו. שיידעו שאתה בסך הכל מגמגם, אתה לא טיפש ואתה לא מפגר. יש לך דברים חכמים לומר, וזכותך המלאה לומר אותם. בקשר לעודף המשקל שלך, אתה מוזמן לקרוא בשרשור הזה.

eladby

New member
תודה רבה, אבל...

אני מנסה לדבר, אבל לא יוצאות לי המילים.

shuky63

New member
ויטלי,כל הכבוד על המראה החדש

הלואי עלי המוטיבציה שלך

shuky63

New member
שלום אלעד.קודם כל איך עבר היום

הראשון ללימודים? גם אני מאד הסתגרתי כשהייתי בתיכון והיום אני מצטער על כך.ההפסד היה כולו שלי. לא שמעתי את דיבורך אבל אתה מתאר גמגום די כבד.האמת היא שבמצב של גמגום כבד כל העצות שיתנו לך לדבר ולא לסתום את הפה לא כל כך עובדות. אבל תאמין לי שגמגום כבד אפשר לשפר.זה המצב היחיד שבו אני ממליץ על טכניקות לעיצוב שטף דיבור,כלומר טכניקות שאתה מתרגל ומשתמש בהן כל פעם שאתה פותח את הפה.מהסוג של הדסה,פלואנטק וcti. לאחר שהגמגום הופך לבינוני או קל כבר יש לך בחירה אם לכפות על עצמך תרגול מאד מסיבי ולשפר את השטף עוד או לחיות בכף עם שטף סביר אבל לא מושלם. בקשר לבעיה השניה שכתבת עליה של עודף המשקל.לחיות טוב עם עודף משקל זה רק שאלה של קבלה עצמית ובטוח שאם אתה שונא את עצמך בגלל הגמגום אין סכוי שתחיה בשלום עם עודף משקל.לכן נראה לי שאתה צריך להתחיל מהגמגום וכשתרגיש יותר טוב תוכל להמשיך הלאה. לפני כמה חודשים הייתי בניו יורק ובאחד המוזאונים ראיתי קבוצת תלמידים שאחד מהם(כבן 14-15) היה מאד שמן,בטוח יותר ממך.אבל הוא היה לבוש הכי יפה מכולם(אלגנטי עם עניבה) והתבלט,צחק,סיפר בדיחות והציק למדריך בשאלות.בקיצור הוא נראה מצוין והרגיש ככה.כלומר זה לא חובה להרגיש רע בגלל שאתה שמן.רק איך שאתה תופס את זה. בהצלחה

eladby

New member
שלום

תודה על תגובתך, ויום הלימודים עבר בסדר חוץ ששאלו אותי מה השם שלי.. ואני לא חושב שאני מגמגם כבד כל כך, רק לא יוצאות לי המילים, ואני לא יודע למה זה קורה לי. למישהו בפורום יש בעיה דומה?

R O N Y1

New member
היום הראשון ללימודים מעלה הרבה

מעניין כל שנת לימודים חדשה היתה ניפתחת בהתקף לב... והכי גרוע זה לעבור לבית ספר חדש . עולים כיתה מגיעים ילדים חדשים שלא מכירים אותנו{ואת הגימגום). והכי מעצבן זה המורה החדש שלא מכירים ושלא מכיר אותנו .הפחד שישאל איך קוראים לי והפחד שישאל אותי שאלה אם אני מקשיב .ועד שהוא ידע שאני מגמגם יקח לו כמה חודשים ולי יוריד כמה שנים מהחיים.ועד שהתלמידים החדשים ידעו שאני מגמגם וירימו בהתחלה גבה יש כאילו שיצחקו בקיצור מתחיל הסיוט הגדול עלי אדמות זכור לי מיקרה על מורה שאמרה לי "רוני תעמוד ושאלה אותי שאלה ולא יכלתי לענות היא כמובן אמרה "אז אתה לא יודע" ורשמה ביומן "נכשל".ישבתי וזהו.אבל אם יש צדק בעולם אותה מורה צריכה להשרף בגיהנום ולמות מוות ביסורים!! מזל שזה ניגמר רוני

shuky63

New member
זה שלא יוצאות המילים זה בדיוק גמגום

יש כאלה שחוזרים על ההברה הראשונה שוב ושוב,יש כאלה שלא מסוגלים להוציא הגה ורק מתאמצים ויש כאלה שמוציאים צילים כמו א......אמ.. וכדומה. חומרת הגמגום נקבעת לפי התכיפות שזה קורה.האם זה פעם ביום,פעם 5 דקות,בתחילת משפט או בכל מילה

omadawn

New member
הלוואי והיתה לי מכונת זמן

רק כדי לחזור לאותה תקופה (של בית הספר) ולהתמודד מחדש עם עצמי ועם המצבים. בדיעבד, היום אני ממש מצטער שאת רוב התקופה העברתי בשתיקה סגורה, נמנעתי ככל האפשר מאינטרקציה חברתית והעברתי ימים שלמים בפחד שמה יבוא מורה חדש שישאל אותי שאלה, או שיהיה איזה שהוא מבחן בע"פ או סתם קריאת שמות.. אני מצטער שלא הבנתי אז את מה שאני מבין היום לגבי עצמי ולגבי הסביבה. ממש כואב לי על כל הזמן שבזבזתי בלהסתתר, במקום להתמודד עם המצב ועם עצמי. את הגלגל של הסרט אי אפשר להחזיר לאחור, והסרט, שפעם נראה כמו סרט אימה, דהה והצהיב ודומה היום לקומדיה טראגית ישנה. בקשר לדיבור, אני מניח שאתה יכול לנסות את אחד מהטיפולים שקיימים היום ובהחלט יכולים לעזור לך, למרות שאני מעולם לא ניסיתי אף אחד מהם. הבעיה שלך היא אולי בעיה משולבת של ביטחון עצמי הנובע מעודף המשקל, ושמשפיע על החמרת הגמגום. אני לא מומחה. בעודף המשקל אפשר לטפל, כמו שאפשר גם לשפר את הדיבור. יש לך עוד זמן לעבוד על זה, אני העברתי את ילדותי בלהסתתר. אל תעשה את זה. תהיה חזק, תהיה עצמך.

RobinhooDw

New member
ספורט יגביר לך את הביטחון מאוד

אני הייתי רץ כל בוקר רק בשביל להרגיש יותר טוב, אתה לא תאמין עד כמה שזה יגביר לך את הביטחון העצמי.

למעלה