שלום לכולם

• פותח הנושא zoe5
  • פורסם בתאריך

zoe5

New member
שלום לכולם

אני אומנם צעירה אבל רציתי לדעת. איך אפשר לאבחן מישהו בעל הפרעות קשב? לא דרך רופא או משהו.....אחד הדברים הבולטי שלפיהם אפשר לאבחן משהו דומה...בלי התייחסות לשמות ספציפים של הפרעות. תודה ויום/לילה טוב:)

אפשר לחשוד אבל אי אפשר לאבחן בלא

איש מקצוע ומבחנים מסודרים. מה מחשיד בליקויי למידה וריכוז? מה שנראה כמו סימפטום של לקויות למידה וריכוז. למה שווה החשד הזה? השימוש היחיד שאני יחול לחשוב עליו הוא הפניה לאבחון. מעבר לזה לא הייתי מעיז לקפוץ לשום מסקנה רק בגלל שמישהו הזכיר לי את הסימפטומים שלי.

חפשי רשימה. זה ארוך.

אם נביט בהפרעות כתיבה על רקע של ליקויי למידה אז חלק מהסימפטומים הם: * חסימת זיכרון לאיות (התבלבלות דחופה אך לא קבועה בין אותיות עם צלילים דומים) * דילוג על כתיבת אותיות ומילים. * כתיבת האותיות או המילים בסדר לא נכון. * בלבול בין אותיות שכל השוני צורתן הוא כיוון הכתיבה כמו d ו- b או ג' ו- ז' בכתב יד. *כתב מראה - כתיבת אותיות הפוך כמו צ' הפוך או ל' הפוך (אחד הסימפטומים הבודדים שלא היה לי מעולם). * בלבול במקום הרווח בין שתי מילים ( כתיבת 'ל אאמרתי' במקום 'לא אמרתי'). *כתב יד בעל אותיות בגודל לא אחיד וכתיבה מחוץ לשורה. ועוד ועוד ועוד....

zoe5

New member
ואם מסתבר לי שחבר נורא קרוב

בגילי מראה את כל הסיפטומים האלה(ולא לאחרונה)ניתן לחשוד בכך?הוא גם מאוד מעופף לפעמים ("מקשיב" לי וחושב על משהו אחר ולא קולט כלום משאמרתי) או שהוא סתם לא כותב כמו שצריך?

אז אם את חושבת שאת מספיק מקורבת

אליו ושזה לעניין ליזום שיחה בנושא, תשאלי אותו אם הוא חושב שיש לו ליקויי למידה וריכוז. יכול להיות שהוא מאובחן ומטופל מזה שנים, יכול להיות שהוא ישמח לשמוע את הרעיון החדש שלך ויתיחס אליו ברצינות, יכול להיות שהוא יעלב, לא יסכים לחשוב בכלל לכיוון ומי יודע מה יקרה... הרבה דברים שונים יכולים לקרות. אני, אישית, כבר שנים לא אומר לאף אחד ביוזמתי שאני חושב שהוא לקויי למידה וריכוז. הרבה אנשים שאלו אותי על נושא ביוזמתם ושמחו לדבר איתי על זה אבל כמעט מעולם לא הייתה לי שיחה בונה בנושא לקויותו של אדם אחר ביוזמתי שלי.

למעלה