שלום לכולם....

• פותח הנושא aqz
  • פורסם בתאריך

aqz

New member
שלום לכולם....

יש לחברה שלי יומולדת והיא מתחילה ללמוד אדריכלות השנה.... בכל מקרה למישהו יש רעיון מקורי למתנה...?. ספר , משהו , אביזר ....הכל חוץ מתיקים.... משהו שכל אדריכל צריך או לפחות סטודנט לאדריכלות...משהו מקורי או משהו שכל סטודנט לאדריכלות היה רוצה שיהיה לו.... תודה...רבה!

aqz

New member
וואלה....מגניב....

הם משתמשים בזה הרבה??? כמה בערך זה אמור לעלות ? ואיפה קונים את זה ? תודה!

גולי מ

New member
משתמשים הרבה.

קל לקחת אותו לכל מקום. ואין לו תחליף (והכוונה ל"אפקטים" בפוטו שופ).

*GormE*

New member
../images/Emo12.gif לי יש רפידוגרף...

אבל לא לארכיטקטורה... הייתי צריכה לעשות אינקינג לקומיקסים לפני שהיה לי וואקום...

גולי מ

New member
גם לי יש רפידורגפים

אולם היום המגמה היא לעבור לשרטוט ממוחשב כמה שיותר מהר (למרות, שלעניות דעתי, תכניות יותר "יפות" כשהן עשויות ביד, וגם שזו שיטה הכי טובה ללמוד לשרטט), כך שאחרי שנתיים בערך (לכל היותר) אין להם כמעט שימוש. אם מישהו רוצה לתת מתנה, להערכתי לעיפרון המכאני הזה, יש יותר אורך חיים, אצל מקבל המתנה (אני קניתי לי אותו בשנה 3, ובשנה ה- 5 ;אחרי ששכב שנתיים במגרה; גיליתי אותו והוא לא מש מידי). הוא תמיד שימושי בשלבי התכנון הראשוני, ועבור רישומים בכלל.

*GormE*

New member
עם כל הכבוד לתוכנות תיב"מ

אני חולה על רפידוגרפים, ודיו וצבעי מים. וגם לרישומים לא הצלחתי להשוות עם הוואקום. מה שמגניב בכלי כתיבה שכאלו זה ששכל שהם יותר ישנים יש בהם יותר קסם, ואילו אמצעים אלקטרונים- ככל שהם יותר ישנים הם צריכים להגיע לפח...

גולי מ

New member
גם לי אין כבוד, אבל,

לא פעם שאלתי את עצמי איך גאודי היה מנצל את 3dstudiomax או מוצארט, על גיטרה חשמלית

*GormE*

New member
לוח גרפי +עט

כזה שמתחבר למחשב ומציירים איתו כמו עם עט, והוא אפילו מחקה את הזוית המשתנה ואת מידת הלחץ על הלוח. וואקום זו החברה היותר טובה של לוחות גרפים מסוג זה, התרגלתי כבר לקרוא לכל מניין הלוחות הגרפים כ"וואקום"... ד.א, אחרי שקיבלתי כזה, מאוד קשה עדיין לחקות מגע מכחול אמיתי. מגיעים לתוצאות טובות, אבל קשה לרשום בחופשיות, עדיף לצייר בדיו, לסרוק, ואז לצבוע עם הלוח גרפי, זה יוצא מאוד טוב. כדוגמא לטכניקה הזו קישור ליוצר קומיקסים ישראלי שחי בניו יורק. תומר חנוכה שמו; http://www.thanuka.com/index.htm

מתנה

איזה כיף של שאלה. אז... ספרים זה ללכת על בטוח. ואם כבר, אז תלוי מה תמצאי. אני מקווה שהיותר מעודכנים ממני ימליצו ספציפית. אפשר סט צבעי עפרון [carandashe]. יש יצרנים נוספים אבל זה המומלץ. ככל שהתקציב יותר גדול, סט גוונים יותר גדול. [לא זול] [סוג של עפרונות שתוספת מים ומכחול עושה אותם צבעי מים] אפשר מחדד עופרות של geddes [לא להתפשר על משהו אחר] אפשר עפרון אוטומטי 6B . יש לי עד היום shorty שהוא מין מחזיק עופרת קטן וכיפי. אפשר ארגז כלים [כזה של כלי עבודה... פטיש, מברג וכו...] שמסבים אותו לקלמר שמכיל את כל הפיצ'יפקס. קטן ואיכותי והרבה תאים. ובטח יש עוד מלא רעיונות.

aqz

New member
עוד שאלה....

אני לא מבין בזה פשוט כלום , אז תסלחו לי על הבורות... המחזיק עופרות שכתבת עליו.....למה הוא משמש??? כמה הוא עולה בערך....ואיפה מומלץ לקנות את זה? והאם בכלל סטודנטים צריכים דבר שכזה??? תודה רבה רבה!

מחזיק עופרת

הוא בעצם עפרון אוטומטי. את העופרת [המתכלה] קונים בנפרד וה"ציפוי" הוא לנצח. [טוב, עד שמאבדים אותו]. עופרת 6B היא רכה ועבה במיוחד ומשמשת לשירבוט. מין עפרון מכחול. [יש צילום אצל גולי בשירשור הזה] כל ההצעות בחנויות לצרכי שרטוט [מחלקה בתוך מכשירי כתיבה, בד"כ]. חנויות כמו ארטא, אופיס דיפו וכאלה, מחירים? אם יש לך תקציב, תבחר מתוכו בשטח. [ההצעות שקבלת, רובן פחות מ-100 ש"ח]

gamari

New member
כדי שהיא תיזכר בך. . .

ולא תפסיק לחשוב עליך הייתי הולך על SKECTH-BOOK מחברת או ספר עם דפים עבים (180-240 גר') שמשמשים כל סטודנט והמון אדריכלים לסקיצות, רישומים, תזכורות, רעיונות וכו' וכו', בעיקר בתחום האדריכלות... וזה לא יומן כמו פאלם, פשוט הדבר האמיתי.. חוץ מזה... ספר טוב בתחום, כלי שרטוט למיניהם ונלוויהם,disk-on-key, ערכת צבעים יוקרתית למיניהם (מים, גואש, פסטלים, עפרונות וכו').. בהצלחה

למעלה