שלום לכולם

תום1139

New member
לא נראה לי שזה קשור למוטביציה...

מכיוון שהפרופיל הוא רפואי, ורמת המוטיבציה לא משפיעה על המצב הרפואי בד"כ (אלא אם מדובר על סעיף נפשי או משהו, לא יודע אני לא ממש מבין בזה). אני די נדהם שיש כאן אנשים שהפרופיל ירד להם על גמגום. כנראה שהצבא לא ממש סגור על עצמו בקטע הזה, אצלי בצו ראשון כפי שכבר סיפרתי בנושא אחר, הרופא גילה במקרה שאני מגמגם כי הייתה לי תחבושת על הרגל באותו יום והוא שאל אותי מה זה. עניתי לו 2 מילים והוא קלט שאני מגמגם, ואחרי זה הוא בכלל לא ניסה לברר מהי הרמה של הגמגום כמו שחלק אמרו פה. הדבר היחידי שהוא שאל אותי זה אם זה קורה לי יותר שאני לחוץ, עניתי לו כן, וזהו. הוא קבע לי פרופיל 97, ואת האמת ראיתי שהוא מסתכל באיזה חוברת שלו ובדק משהו על גמגום. אז לא יודע, המקרה שלי היה לפני שנה וחודשיים, והרופא ידע שאני מגמגם ולא עניין אותו הרמה.

lor2

New member
תראו, גם כשמסתכלים על המקרים

בשנים האחרונות, מגלים שאין מגמה אחידה: ויטלי עם פרופיל 21 ומולו תום עם פרופיל 97 (על אף שידעו שהוא מגמגם), שניהם עם גמגום קשה כדבריהם, דביר עם פרופיל 64 (על גמגום). איני יודעת בוודאות, אך יש יסוד סביר להניח שקיימות תקנות ברורות בנושא, אבל לא נראה שהן נאכפות ברצינות וביעילות. האם מישהו מכם נשלח לאבחון השטף, למשל, על מנת לדעת איזה פרופיל לקבוע לו? אני דיי בטוחה שלא. עניין תמוה במקצת, האמת, שהרי מקובל לשלוח את המועמד לרופא מומחה בבעיות אחרות, ולא להשאיר את ההחלטה בידי הרופא הכללי, שאינו מתמחה בנושא. אגב, ויטלי, אני מניחה שהלכת לועדה רפואית, האם ישב בה מישהו או מישהי שהתמחו בגמגום? יונתן, אם לא תגמגם או תגמגם קל בצו הראשון, יש סיכוי גבוה שלא יתייחסו לזה כאל גמגום ולא יורידו לך פרופיל. גם אם ישימו לב שאתה מגמגם, לא בהכרח יורידו לך פרופיל, זה תלוי יותר, כנראה, ברופא עצמו - במידת ההיכרות והרצינות שלו לבעיה, ביכולתו הלא מזהירה לאבחן את חומרת הגמגום (ולפיכך לקבוע לך את הפרופיל המתאים), ובסופו של דבר גם בגמגום עצמו, שאם הוא יישמע קשה מאוד, הוא "יצרום" לכל רופא. אבל... על כל החלטה תוכל לערער, ויש לך סיכוי לא קטן לנצח.

screwless

New member
אני חושב לג'סטיס1 היה משהו בדבריו..

מי שקיבל 97 קיבל כי הוא רצה קרבי אני קיבלתי בסוף 45 כי רציתי עתודה (הפרופיל האידאלי לעתודה) וויטלי קיבל 21, עדיין לא למדתי להכיר אותו לעומק אבל יתכן שזה מה שהוא רצה. אני בטוח שאם הוא יבקש יפה הוא יוכל לקבל פרופיל של קרבי... אולי לא 97 אבל בהחלט פרופיל קרבי. ולא לשכוח... בפול הרבר היה טייס מגמגם! מה יותר קרבי מזה?

stkachov

New member
אני אספר שוב

את הסיפור שלי לחברה החדשים בפורום. אני הגעתי לצו ראשון בתחילת כיתה יא. למעשה, הייתה לי המון מוטיבציה, הגברתי ערבית במיוחד על מנת להגיע למודיעין וכדומה. אבל מה לעשות הועדה הרפואית לא בודקת מוטיבציה, אלא מצב רפואי. כמובן שצו ראשון זהו אירוע מרגש אבל גם מלחיץ, ואכן כשהגעתי לשם גימגמתי קשה, הרבה יותר קשה ממה שאני בדרך כלל. כמובן שהרופא בועדה רפואית קלט את זה, רשם את זה בתיק וזהו. במלתחה כשהתלבשתי, שמעתי את הרופא הזה אומר לצוות שלו שהוא רושם בתיק שהוא ממליץ לא לגייס אותי. כמובן לי לא אמרו כלום, ואני עזבתי את החדר. לאחר מכן הגיע לי זימון נוסף. עכשיו, אני לא יודע מול מי זה היה, זה היה רופא כלשהו, אני לא יודע אם זה קלינאי תקשורת או פסיכולוג או פסיאטר פאו רופא אחר, לא יודע מי מטפל בלשכת גיוס בבעיות תקשורת כאלו. בכל אופן, הגעתי אליו והוא דיבר איתי על הגימגום וכדומה. מהשיחה איתו, הבנתי שהוא מבחינתו יכול לתת לי פטור, אבל(!) אם אני אתעקש ואלחם ואערער, הם לא יילכו איתי ראש בקיר ויגייסו אותי בסופו של דבר, אמנם לתפקיד אפור שלא מצריך דיבור כמו טבח או איזה נהג או משהו כזה. עם כל הכבוד, אני מאמין בעצמי ויש לי הערכה עצמית גבוהה, ואני יודע שאני מספיק מוכשר וכשרוני לתפקידים יותר משמעותיים, ולכן לא התחלתי להאבק מולם על הזכות להיות טבח. קבלתי את ההחלטה לתת לי את הפטור. לאחר מכן זימנו אותי שוב לועדה, אבל זה היה עניין פורמלי בלבד. ישבו שם 2 אנשים, שאלו אותי אולי שאלה וחצי, ואז נתנו לי את הפטור. זה הסיפור עם הפטור. עכשיו, מאנשים שדברתי איתם ראיתי שבאמת יש מקרים שונים לכאן ולכאן. חלק מגייסים וחלק לא, לחלק מורידים פרופיל, ולחלק לא. כנראה שאכן יש להם תקנות מסויימות, אבל כאמור זה תלוי ברמת הגימגום. ורמת הגימגום זה דבר סובייקטיבי, כל רופא יכול לחשוב אחרת. ולכן אנו רואים את ההבדלים. אגב, גם אני זוכר שאותו הרופא שדיבר איתי פתח את הספר שלו לפרק של ההפרעות בתקשורת וקרא שם. ודביר, עד שהמגמגם מפרל הרבור הודיע לחיילים שהם תחת מתקפה, חצי מהנמל כבר חוסל, אז זאת לא דוגמא טובה

lor2

New member
יודע מה, אני מוכנה להתערב שבועדה

הרפואית (לא בצו הראשון, בועדה עצמה) ישב רופא כללי ולא אחר. אתה זוכר אולי אם איתך בתור ישבו כאלה עם בעיות אחרות, שגם נכנסו אליו? מה הוא אמר לך בדיוק? שיגייסו אותך לתפקיד שלא מצריך דיבור? (יש לא מעט תפקידים, גם במודיעין, שהדיבור בהם הוא חלק שולי) או שיגייסו אותך לתפקיד כמו טבח/נהג? הוא בעצם שיכנע אותך לא להתגייס?

stkachov

New member
לא

קודם כל כמו שאמרתי זו לא הייתה ועדה, אלא רופא אחד בלבד. בזימון שקיבלתי, נכתב בפירוש שאני מתבקש להגיע לפגישה עם רופא מומחה. מומחה למה, אני לא יכול להגיד לך. וכן, היו אליו עוד אנשים, אבל אני לא יודע עם אילו בעיות הם היו, לא דברתי איתם. אני לא זוכר כבר את המילים המדויקות שלו(בכל זאת, עברו איזה 5 שנים מאז), אבל הוא נתן לי להבין שאם הצבא מגייס אותי, אז זה כאב ראש גם לצבא, וגם עבורי. לכן יהיה טוב יותר לשני הצדדים אם אני לא אתגייס. אם אני לא טועה, הוא גם הזכיר שיש לי אפשרות להתנדב אחרי שאני אקבל פטור, וכך אוכל לבחור תפקיד שארצה ולא "אסתכן" בזה שהצבא ידחוף אותי לאיזה חור לשלוש שנים. כמובן שאלו לא היו המילים המדויקות שלו, אלא מה שהשתמע מהן.

a9981

New member
כשאתה מתנדב...

אתה לא בוחר איזה תפקיד שאתה רוצה.

כן

אתה אפילו יכול להיות עם פרופיל 97. הכל תלוי ברמת הגמגום שלך ביום הנתון, וברופא המאבחן. לי אישית קבעו 97 כי הצלחתי "לעבוד" על הרופא והמראיין. אגב, זאת לא ממש בעיה, כי לחבר'ה שם באמת אין שום מושג מה זה גמגום..

R O N Y1

New member
לדעתי לשרת זה דבר גדול

אם באמת רוצים אפשר לשרת בצבא!! לי יש פרופיל 97 ללא שום סעיף(עבדתי על כל הרופאים) תיראו אפשר לחפש תרוצים ולא לשרת .אבל איזו הרגשה זו להמשיך לחיות בהרגשה שלא שירתת בצבא "כולם שירתו ואני לא" . אצלי ביחידה היו כמה שגימגמו כבד אבל שירתו. גם היה איזה מפקד מחלקה שגימגם והיה גם קצין אחד שגימגם . פעם שעשיתי מילואים בצאלים שמעתי מישהו מגמגם אבל מגמגם הכי כבד ששמעתי בחיים אחד שלא יכל להוציא מילה שלא לדבר על מישפט יונתן בקיצור תשרת בצבא זה כבוד אל תדאג . רוני

תום1139

New member
בתור אחד שמתגייס עוד 3 חודשים

ומאוד מאוד דואג בקשר לשירות בהקשר של הגמגום כמובן, קצת מרגיע אותי לשמוע שנתקלת בהרבה מגמגמים ואפילו כבדים במהלך שירותך. אולי תספר על מקרים שקרו לך אישית במשך השירות עם הגמגום? איזה בעיות היו לך ואיך פתרת אותן?

R O N Y1

New member
תיראה זה תלוי רק בך

אצלי לדוגמא המעבר מהתיכון לצבא היה מיפנה בחיים תיראה בתיכון כולם יודעים שאתה מגמגם הכי מיסכן בכיתה. השינוי מתחיל שאתה מגיע לצבא אף אחד לא מכיר אותך לא יודע שאתה מגמגם ויש לך אפשרות נדירה לשנות הכל.לדבר לאט בביטחון לשכוח מהעבר אתה מכיר חברים לטירונות. לדעתי זאת הזדמנות פז לקחת את עצמך בידיים ולרוץ אל תיכנס לרחמים עצמיים חבל על הזמן. אצלי הביטחון היה בשמיים נעשה לי קול שקט וסמכותי איך שאני זוכר לכל מקום שהגעתי הפכתי לדמות המרכזית בקיצור זה תלוי רק בך רוני

a9981

New member
אולי מיותר להעיר..

אבל צורם לי השיוך בין מגמגם למסכן.

היה לי פרופיל גבוהה בהתחלה

אני זוכר שקראו לי לצבא מאד רציתי להיות עם פרופיל גבוהה והציעו לי להוציא רשיונות כדי להיות נהג.המבחנים הראשונים קיבלתי ממש ציון גבוהה ועשו לי מבחנים חוזרים כי אמרו זה לא יכול להיות שאתה מבין כמו ישראלי. מאד עבצן אותי העיניין הזה אבל עשיתי את זה שוב והפעם פחות טוב. בסוף שאלו אם הייתי פעם אצל פסיכולוג ואמרתי להם בכוונה שכן הייתי אחרי הקורס בהדסה הציעו לי טיפול פסיכולוגי והורידו לי ישר את הפרופיל ל 72 ואחר כך מצאו לי בעייה רפואית ושלחו אותי לניתוח. בקיצור הגעתי לצבא אם פרופיל מאד נמוך רשיונות נהג עד 15 טון ושתף על הפנים.הטירונות היה לי מאד קשה מבחינת הדיבור לא יכולתי להסתדר. אחר כך הורידו לי את הפרופיל ל 65 והמשכתי את השירות בחיל אוויר (נמ)נגד מטוסים.אכלתי 3 שנים במדבר כל פעם הייתי יוצא אם קבוצה של אנשים כדי לפרוש ציוד בשטח וחוזר הביתה רק בסופי שבוע >לחיות במדבר זה לא כייף אבל לקחתי הכל בסבבה .גם לנהוג ריו אם קסדה זה לא ממש משחק ילדים.3 שנים עברו לאט ועכשיו למרות הפרופיל עוד קוראים לי למילואים,עברתי קורסים רבים על רכבים מעל 15 טון מיכליות ניידות סולר דלק בקיצר הכל. אילו הייתי הולך לקרבי לא הייתי אוהב את זה.

אורןן22

New member
לי הורידו

פורפיל על גמגום זה יותר עניין של מזל על איזה רופא אתה נופל ואם יצא לך לדבר ולגמגם ליידו. לי בכלל לא יצא לדבר בבאקום עד שסתם הגעתי לרופא שבודק עצמות והוא שאל אותי כמה דברים ואז הוא שאל אם הגמגום מפריע לי בחיים אמרתי כמובן, כנראה זה מה שהוריד את הפרופיל. אבל לא נראה לי שגמגום בלבד יכול להוריד פרופיל למתחת לפרופיל קרבי זה תלוי אם יש לך עוד בעיות רפואיות שיורידו את הפרופיל עוד ואז תגיע לפרופיל לא קביל לקרבי (72 נראה לי )

למעלה