שלום לכולם

younatan15

New member
שלום לכולם

תהיתי לעצמי, אם מישהו מגמגם אז בסופו של דבר יכולים לקבל אותו לקרבי, אחרי שהורידו לו פרופיל וכל זה..?

stkachov

New member
קודם כל

לא בטוח שמורידים ישר פרופיל, זה תלוי בהרבה מאוד דברים... ברמת הגימגום באותו יום, ברופא שבודק אותך וכדומה. דבר שני, גם אם מורידים, אתה יכול לערער על כך ולהסביר את הטיעונים שלך.

תום1139

New member
תשובה

אם הורידו לו פרופיל והפרופיל שלו נמוך מ-72 אז הוא לא יכול להיות קרבי בכל מקרה. זה לא משנה אם הפרופיל ירד על הגמגום או על כל דבר אחר, מישהו בעל פרופיל נמוך מ-72 לא יכול לשרת בקרבי. הקטע הוא שלא בטוח שהגמגום יוריד לו פרופיל. לי לדוגמא הוא לא הוריד, ושמעתי על עוד הרבה שלא הורידו להם. לכן מגמגמים שלא ירד להם הפרופיל כן יכולים לשרת בקרבי.

רגע רגע רגע

אתה רוצה להגיד לי שיכלתי להיות ג'ובניק..??? סתם... בשביל ידע כללי, לא מורידים פרופיל על גמגום! אבל בצבא כמו בצבא בכל כלל יש יוצא מהכלל. אולי אם הגמגום שלך ממש ממש קשה ותתעקש שיורידו אז יכול להיות שיורידו. זה ישמע מוזר אבל אני דווקא ממליץ מאוד למגמגמים להיות בקרבי, כי לרוב המגמגמים לפני הגיוס יש ביטחון עצמי וערך עצמי מאוד נמוך, ועצם העובדה שהם בקרבי ועברו ת'טירונות ויגיעו למבצעית יעלה להם בהרבה רמת הבטחון.

stkachov

New member
למה

אתה מדבר בכזאת נחרצות? מה אתה ראש אכ"א? תבוא ותגיד, אני מגמגם, ולי לא הורידו פרופיל. אולי למגמגמים אחרים כן הורידו, אני לא יודע. ושוב, אולי לך היה ערך עצמי נמוך לפני הגיוס, אני לא יודע, אבל מה אתה בא ומכליל על רוב המגמגמים?

ככה.

לא צריך להיות ראש אכ"א כדי לדעת את זה, מה נראה לך בשלוש שנים שהייתי בצבא לא הספקתי לברר את זה בצורה ברורה, תכף תגיד לי שכדי לדעת את הפרופיל שלי הייתי צריך להיות הרמטכ"ל. דבר שני, מה צרב לך בלב שאמרתי שרוב המגמגמים לפני הגיוס יש להם ביטחון עצמי נמוך?? זה דבר לגיטימי והכי הגיוני וגם זה אפשר להגדיר בגדר עובדה וזה לא בושה עוד פעם זה דבר לגיטימי. דבר שלישי, אל תקפוץ סתם ותסיק מסקנות שאני מכליל כי לא אמרתי כל המגמגמים אלא הרוב.

stkachov

New member
להגיד הרוב, זה נקרא להכליל

אני לא יודע, אולי לך יש הגדרה אחרת לזה... אבל זה מה שזה אומר. וגם אני הספקתי לברר ולשאול, ולכן אני אומר לך שאתה מכליל ולא מדייק. יש כאלו שיורידו להם פרופיל, יש כאלו שלא. זה תלוי בהרבה דברים כמו רמת הגימגום באותו יום, הרופא שבודק אותך, עד כמה אתה מוכן להלחם בצבא ועוד דברים. בקשר לערך עצמי נמוך, שוב... מה פה בדיוק הגיוני ומה פה בדיוק עובדה? זאת לא עובדה ולא נעליים. עובדה זה משהו שאתה מוכיח, משהו שאתה מנמק, אם הנימוק שלך זה שככה אני חושב וזה נראה לי הגיוני, אז מצטער, זו לא עובדה. זה אמנם לא בושה, אבל זה עדיין לא הופך את זה לנכון. ושוב אני אומר לך, אל תסיק מדברים שקרו לך, על אנשים אחרים.

אתה יודע מה אני לא מבין

למה אתה תמיד מנסה לברוח מהאמת? (כמובן אני לא מכיר אותך אישית אבל איך ששמתי לב בפורום). אני לא מסיק מסקנות על דברים שקרו לי, אני מסיק מסקנות על דברים שראיתי ושמעתי ושאני יודע עליהם, ולא זכור לי שאני צריך להוכיח למישהו משהו, מתי פעם אחרונה אפילו פה בפורום קראת הודעה של מישהו/י מגמגם/ת שלקראת צבא או לקראת עבודה או לקראת משהו חדש והוא/היא לא מפחד/ת או חושש/ת מזה...? ועוד פעם, להכליל זה "מהשורש" כולם. לא אמרתי כולם אמרתי הרוב!

stkachov

New member
מאיזו אמת?

האמת שלך בלבד. ומה הקשר בין לפחד או לחשוש?? אתה באמת לא מבין את ההבדל בין לחשוש ממשהו, לבין להיות אדם עם ערך עצמי נמוך??? אין שום קשר בין הדברים. אתה לא צריך להוכיח כלום, אבל כך גם יהיה היחס למה שאתה אומר. ותסתכל בתגובות למטה, ותחשוב שוב על "העובדה" הזאת שהמצאת.

מה זה סלט?

למה אתה מערבב ת'דברים, אדון הכל יכול לא מחפד מכלום כשבן אדם מפחד או חושש ממשהו הביטחון שלו לא ירד ???!!! זה הקשר!

stkachov

New member
שים לב

אתה דברת על ערך עצמי נמוך. ולא, אין קשר. לפחד ולחשוש זה רגשות שכולם חשים אותם. גם כשאני ניגש למבחן כלשהו אני מפחד, כשאני מגיע לראיון עבודה, אני חושש, בכל מצב חדש זה טבעי לפחד ולחשוש וזה מקובל גם אצל אנשים לא מגמגמים, אבל להיות בעל ערך עצמי נמוך זה דבר אחר לגמרי!! זה לא להעריך את עצמך, זה לחשוב שאתה לא שווה כלום. זה מה שזה אומר. אני לא מכיר אדם אחד שלפני הגיוס לא חשש קצת איך זה יעבור ומה יהיה, זה ברור לגמרי... אבל זה לא פגע לאף אחד לא בבטחון העצמי ולא בהערכה העצמית. ואני מבקש ממך לפנות אליי בכבוד, אם אתה רוצה לקבל את אותו היחס.

אני לא מבין

קשה לך להודות בטעות ושמישהו אחר צודק, דברתי על ערך עצמי נמוך בכלליות שיש למגמגמים (לא לכולם נכון-בלי קשר לגיוס) וזה עובדה מחקרית אז גם אם אתה לא רוצה להודות בזה ולברוח מזה, זה מה שהמחקרים מראים. דבר שני. לפנות אלייך בכבוד?? כבוד צריך להרוויח. מה אתה המפקד שלי? לא יודע אם שמעת על המשפט, אבל יחס גורר יחס אם אתה רוצה שאני יפנה אלייך בכבוד תתן אותו יחס. או שהמשפט "מה אתה ראש אכ"א " זה אומר אצלך לתת כבוד...??

stkachov

New member
טוב

אין לי מה להתדיין איתך. אתה לא קורא מה שאני כותב והולך ראש בקיר עם הדברים שאתה חושב שהם עובדות ואמת, ואחר כך עוד מנסה להציג אותי כאילו אני טועה. אולי פעם תפקח עיניים ותראה שאנשים אחרים מפריכים לחלוטין את מה שאתה החלטת שאלו עובדות. לא חשוב. אין לי יותר מה לומר לך. תחשוב מה שבא לך. יותר אני לא אתייחס להודעות שלך.

screwless

New member
אולי אני אוכל לעזור

אני חושב שאתם מתבלבלים אותי בין הערכה עצמית נמוכה וערך עצמי נמוך. בעיקרון אני חושב שמה שרומיאו התכוון זה שהערכה עצמית נמוכה בדרך כלל הולכת יד ביד עם בטחון עצמי נמוך, כאשר הם לא אותו הדבר הערכה עצמית נמוכה-לחוש שאתה אפס, כלום, שכולם יותר טובים ממך, שאתה שמן איטי, טפש או כל דבר אחר. ביטחון עצמי נמוך-לחשוש ממקרה מסוים, לא בגלל שאתה חששאתה אפס, אלא פשוט מכיוון שאתה חושש שלא יאהבו אותך למרות מה שאתה. עכשיו רומיאו... אתה אמרת שכל מי שהולך לאיזשהו סיטואציה חדשה, הוא יחשוש ולכן הוא סובל מהערכהעצמית נמוכה וזה לא נכון, לפחות לא תמיד... יש הרבה מקרים שהסיבה לחשש היא הערכה עצמית נמוכה כמו למשל "אני לא מספיק טוב בשביל העבודה הזאת" או "היא לא תרצה לדבר איתי כי אני כל כך מכוער", אבל זאתי אינה תמיד הסיטואציה... בהחלט יתכן מקרה אשר מישהו שמאושר מעצמו יחוש פחד שלא קשור לעצמו, כמו למשל שישאלו אותו בראיון עבודה משהו שהוא לא יודע או שהוא יפשל במשפט הפתיחה. מקווה שהבהרתי לשניכם כל מה התווכחתם...

גרומיט

New member
ודאי שמורידים פרופיל על גמגום

כשהתגייסתי (מה שהיה די מזמן), הורידו לי את הפרופיל ל-65 בגלל הגמגום. לקראת השחרור הכינו ספר פרופילים חדש, והפרופיל שלי ירד ל-64. הצלחתי בזמנו להסתכל על הקטגוריות בספר הפרופילים וראיתי שמופיעות שם שלוש דרגות שונות של גמגום. על גמגום קל מורידים, נדמה לי, ל-82. גמגום בינוני עד קשה: 64. וגמגום בלתי אנושי יתן לך פרופיל 21. בפועל אני מניח שזה שונה מעט ותלוי ברצון הטוב ובידע של הרופא הלשכת הגיוס. רובם הגדול לא מבינים בנושא ועשויים אפילו לא לזהות גמגום קל, או לא ליחס לו חשיבות.

screwless

New member
אני מסכים...

כשלי היה את הצו הראשון וקבעו לי פרופיל, אבחנו את הגמגום שלי כגמגום בינוני (משום מה הייתי באותו יום רגוע יותר, למרות שיש לי גמגום קשה), אכן זה הוריד לי את הפרופיל ל-64, אבל בסופו של דבר הורידו לי ל-45 על אסמה... מסתבר שאסמה מאובחן כיותר נוראי מגמגום. ונראה לי שהרבה מגמגמים משתחררים מהצבא בלי בעיות (אני יודע שלי הייתה האופציה אבל בחרתי שלא) ומקבלים פרופיל 28 רפואי (נראה לי 21 זה נפשי). בקשר לגמגום הקל אני לא יודע אבל אני מניח שגרומיט מדבר אמת

stkachov

New member
אין כזה פרופיל 28 ../images/Emo9.gif

אלא אם כן המציאו משהו חדש למגמגמים
יש 24 ויש 21. שניהם אומרים שזה פטור מטעמי בריאות, ההבדל הוא ש 24 זה זמני, ואילו 21 זה לתמיד.

a9981

New member
תמיד אפשר..

להתנדב לצבא אם קיבלת פרופיל 21...(בלי/עם קשר לגמגום).

stkachov

New member
אפשר לנסות

אבל אם הצבא ישים לך מקלות בגלגלים ויקשה עלייך גם את ההתנדבות, בסופו של דבר אתה לא תלך עם הראש בקיר.

למעלה