שלום לכולם!!

steny

New member
שלום לכולם!!

היי לכולם!האמת היא שזאת הפעם השלישית שאני מנסה לכתוב את מה שיש לי להגיד וכבר כמה פעמים מחקתי כי היה יוצא יותר מדי ארוך ומייגע כנראה שגם הפעם יהיה ארוך,אבל בכל זאת..פשוט באמת שאכשיו אני לא מרגיש טוב,וסתם החלטתי לשפוך ת"לב על כל הדברים שהגימגום שלי גורם לי לעשות ולפספס.אני בחור צעיר,בן 26 כל החיים היתה עצלי בעיית גמגום ברמה אחת או שנייה,כל פעם למדתי לשמור על עצמי ולפעמים אפילו היו תקופות ארוכות שדברתי כמו כל האנשים האחרים אבל הבעייה כל פעם הייתה חוזרת ובחצי השנה האחרונה זה רק הולך ומחמיר.כל בחורה שהיתי נפגש איתה הייתה מנתקת איתי קשר לאחר תקופה מסויימת שהיתי מתחיל לגמגם,אני לא מעשים אותן אבל בכל זאת זה מעצבן.בחצי השנה האחרונה אפילו פיתחתי איזה שהוא פחד מלפתח קשר חדש,עד כדי כך ששלוש או 4 פעמים היתי לוקח מספר טלפון ולא הייתי מתלפן כי פחדתי אחר כך להיפגע.היו מקרים שהיתי ביום שישי נשאר בבית ולא היתי יוצא אם חברים כי הייתי מרגיש שיהיה לי קשה לדבר איתם,הם לא סמים לב על זה,אבל זה מפריע לי באופן אישי כי הרבה אנשים מכירים אותי מתקופות שכמעט לא היתי מגמגם בכלל.לגבי היציאות בפרט,אז התחלתי לצאת רק למקומות אם מוזיקה רואשת כמו פאבים ומועדנים כי שם אני מדבר כמעט באופן שוטף.אבל אני קצת מפחד לצאת למקום שקט כמו מסעדה או שסטם ללכת עם מישהו לים.אני הולך לשם לבד. בגלל הגימגום אני גם לא מדבר הרבה בטלפון אפילו שאני חייב,בגלל זה לדוגמה פספסטי הזדמנות להיתקבל לעבודה מצויינת,או לדוגמה אכשיו לפני שבוע עבדתי יומיים ברצף,אני עובד בשתי עבודות,עבודה אחת בתור מאפתח,פעמיים בשבוע ועבודה שניה בחברת הייטק,שם 4 פעמים,בקיצור לפני שבוע ממש הייתה היתנגשות והרגשתי שאני לא יכול לטלפן ולהחליף מישמרת,בקיצור מ 9 בבוקר עד 10 בלילה ישבתי מול המחשב בעבודה הראשונה,אחר כך מ11 בלילה עד 7 בבוקר הלכתי לשמור ו ב 9 בבוקר הגעתי שוב ליום עבודה מול המחשב.בקיצור בלגן.. עוד כמה דברים מעצבנים זה שקשה לי בכל מני דברים קטנים שאלמנטריים לאנשים ה "נורמלים" ואני תלוי בהורים כמו למשל לעשות כל מני טלפונים וכו" .ובכלל ההורים חושבים שאצלי הכל בסידר,ושאם יש בעייה אז זה יעבור,אבל זה לא עובר ואני מרגיש שאני נסגר בתוכי ולא יודע מש לעשות. ועוד דבר אחד קטן,יצאתי אתמול אם בחורה שהכרתי,למען האמת היא הזמינה אותי,והרג אותי שחשבתי פעמיים לפני שנסעתי אליה,כי מזמן לא נפגשתי אם בנות ונמנעתי לעשות את זה,בקיצור בדרך אליה פעמיים הייתי עוצר רכב,וחשבתי לחזור,בסוף אבל נפגשתי איתה,הלכנו לשבת באיזה שהוא מקום,וכרגיל התחלתי לגמגם,אבל סמתי על זה פס,אמרתי לעצמי שאני לא מוכן יותר להיפגע,והיסתבר שבן דודה שלה גם מגמגם,אבל היא היתרשמה מזה שהיה לי בטחון עצמי.למען האמת אולי זה טוב להיראות כזה סמח והכל,לסים פס ולהיראות גבר,אבל אין לי אשליות,אם כל הכבוד אני לא יראה אותה יותר,ועד אכשיו כואב לי מכל הסיפור.ובכלל הכל כואב לי בפנים ואני לא יכול לספר את זה לאף אחד.המשאלה היחידה שלי היא לדבר בסידר ולא להיתקע.אם הייתי כמו כל האנשים האחרים החיים היו אחרים לגמרי.ואני עייף כל יום בבית להגיד שהכל טוב והכל בסידר.ואני עייף שכל פעם אומרים לי איזה אני בחור טוב והכל כי זה לא כך.אני מרגיש כמו שמשהו מאוד מחואר יושב עצלי בפנים ולא נותן לי להיות מי שאני רוצה להיות.ודרך הגב,תיסלחו על שגיעות כתיב,לא נולדתי בארץ.לא שזה כל כך חשוב..

shoshyyy

New member
אוי ....

זה כ כך מרגש מה שכתבת. אני רוצה לתת לך חיבוק ענק אז הנה הוא ....
המחשבה שהגמגום מכוער גם יושבת אצלי מאוד חזק... ואני מזדהה איתך בהרגשה הזו. אתה יודע מה למדתי ? לפעמים אנחנו מעריכים את עצמינו בכל כך מעט הסובבים שלנו רואים את המצב באור אובייקטיבי יותר מאיתנו (החברים שלך). למה אתה חושב שלא תראה ת הבחורה הזו יותר ? אולי אתה טועה ..... אתה אמרת שאתה לא יודע מה לעשות .... אני חושבת שהעיקר לעשות (להמשיך להתקשר, להמשיך לצאת, להמשיך לנסות ) ובסוף נרגיש יותר טוב וקל עם הגמגום. אני איתך . שיהיה לך יום נפלא ... וזה בסדר שלא התקשרת לבטל משמרת ... לא כל כך נורא . אני מכירה כמה אנשים לא מגמגמים ("נורמליים") שלא היו מתקשרים (כל איש וסיבותיו).

אורןן22

New member
מזדהה עם כל מילה

אבל ממש עם כל מילה כאילו כתבת את ההודעה בשמי ;) אני לא יודע איך לעודד אותך כי אני לא יודע איך לעודד את עצמי אני ממש לא מהאופטימים פה גם אצלי בדיוק אותו דבר גם בתחום העבודה הקריירה הזוגיות והחברה. כל מה שיש לי להגיד זה שאני מזדהה איתך. -תהיה חזק- לפחות עכשיו אתה יודע שיש לך עם מי לדבר בנושא זה כבר משהו, ואם אתה מעוניין לנסות כל מיני טיפולים ש-אולי- יעזרו אז נשמח להמליץ לך על כמה.

שבוע טוב...

באמת כמו שבל אמרה, מה שכתבת באמת מרגש. ואני יכול להבטיח לך כולם בפורום פה מבינים אותך ואיך שאתה מרגיש. ולפי מה שהבנתי ממך, שאתה עובד בהייטק ובעוד עבודה ולקחת את החיים שלך ביידך זה אומר שאתה לא בחור טיפש, אז מה שאני לא מבין למה אתה מתנהג כמו טיפש, למה אתה ישר מוותר, למה שלא תתמודד אם הבעיה ותנסה להוציא מעצמך מה שלפחות אתה יכול, ונראה שזה יהיה לא קצת.

shoshyyy

New member
כמה דברים שאני רוצה להגיד לך :

1. אני לא בל. 2. למה להגיד לאדם שהוא מתנהג טפשי ? למה להיות רע ? אתה לא רואה שגם ככה הוא מרגיש חרא? והוא בחר לשתף אותנו ואתה מבקר ......

שושי

נכון סליחה שושי לא בל, באמת איך עשיתי טעות כזאת נוראה... דבר שני. ממתי נהיית דוברת, את העו"ד שלו? דבר שלישי. להיות אליו רע זה הדבר האחרון שהתכוונתי, ושאמרתי שהוא נשמע בחור חכם, לא התכוונתי שגם את נשמעת כזאת, אז אני מבליג על הודעת הצומת לב שלך ולא יוסיף שמן למדורה, כי אני בטוח שהוא הבין את כוונתי, ואני בטוח שהוא לא מתבייש ממני ואם הוא היה מבין את ההודעה שלי בצורה אחרת הוא היה מגיב בדרך זו או אחרת (ולא את!). דבר רביעי. למרות שלא התכוונתי לבקר אותו, ביקורת לפעמים זה דבר טוב (ביקורת בונה), זה מראה לנו את הדרך שאנשים אחרים מסתכלים עלינו בצורה יותר אובייקטיבית וזה נותן לנו אפשרות להסתכל בפרופורציה שונה ולשנות את הדברים הפחות טובים בנו אם אנחנו רוצים ואני מדגיש אם אנחנו רוצים שלא תקפצי ותגידי שאמרתי למישהו להשתנות בגלל שהוא פחות טוב.

shoshyyy

New member
אם ככה אתה רואה את

הדברים אז סבבה. בעיניי ... זה כאילו החזרת לו מה שהוא אמר. זה כמו אני אבוא ואכתוב "אני מרגישה חרא.... אני מפחדת להתקשר וכו'" ואתה תכתוב לי "את יודעת זה לא טוב לפחד להתקשר , תתקשרי". בעיניי זה לא מתאים. ואם ביקורת בונה זה טוב .... אז זה הביקורת הבונה שלי כלפיך. ועוד דבר , תדבר בשם עצמך ולא "אנחנו רוצים שלא תקפצי " , לא שמעתי מישהו אחר אומר משהו.

1justice

New member
יהיה טוב בע"ה

אתה לא לבד, אנחנו מכירים את כל מה שאתה עובר לצערנו

lor2

New member
הבנתי מדבריך שבתקופות מסויימות

דיברת באופן שוטף יותר, מה שגורם לי להניח שבעייתך כרגע לא מעט נפשית, ושעם גישה אחרת, קצת יותר אהבה עצמית ובטחון עצמי, החיים שלך היו נראים לגמרי אחרת. אוף, אתה כל כך מקשה על עצמך... למה בעצם לא התקשרת לבטל את המשמרת ההיא? במקרה הכי גרוע היית מגמגם ומבטל את המשמרת... לא עדיף על לקרוע את עצמך...? ובכלל, למה להכניס את עצמך לכל התסריטים האפשריים אפילו לפני שהדברים קרו... הרבה יותר פשוט וקל "לעשות" ולתת לדברים לקרות מבלי להתעמק בנושא הזה עד כדי כך... תראה, לא פעם הדרך הטובה ביותר להתמודדות היא קפיצה למים העמוקים, במקרה שלך פשוט לדבר... אמנם תגמגם, אבל גם תבין שהשד לא נורא כל כך... זה לא סוף העולם... נהנית בדייט עם הבחורה הזאת? אם כן, תתקשר אליה. למה כבר החלטת שאין סיכוי שהיא תצא איתך...? תתקשר אליה, במקרה הטוב תצא מזה אהבת חייך, במקרה הגרוע היא תגיד שלא מתאים לה, זה כל כך נורא? זה רק דייט ראשון! אני מניחה שהיא מחכה שתזמין אותה הפעם, ואם לא תתקשר, יש סיכוי גבוה שהיא לא תעשה זאת, ולא תוכל לדעת מה היה יוצא מזה, לא חבל? אז תגמגם בשיחה, סו וואט? זה לא שהיא לא יודעת שאתה מגמגם... יאללה, תחייג…
אמרת שלא מעט בחורות ניתקו איתך קשר בשל הגמגום. תראה, לא פעם אנשים יעדיפו לוותר על קשר עם אדם מסויים, לא בשל הבעיה נטו אלא יותר בשל גישתו לעניין. במילים אחרות, אם תשדר לבחורה ש"אני דפוק, מה לעזאזל את עושה איתי, אני שונא את החיים שלי", יש סיכוי לא קטן שהיא תחשוב לעצמה, "בעצם למה אני צריכה את זה... כאילו שהחיים שלי לא מסובכים מספיק". לאותה בחורה הגמגום שלעצמו לא מפריע (הגבר שלי חושב שזה חינני, לא צוחקת, והוא לא היחיד שאמר לי את זה), אבל הגישה וההשלכות שלו עליך מקשות עליה. ויש גם כאלה שיזרקו אותך בשל הגמגום, כמו שיש כאלה שיזרקו אותך כי הן נמשכות לבחורים כהים בלבד או לא מסוגלות לשהות במחיצתו של מי שלא חושב שדודי בלסר חתיך, כמו שגם אתה לא תהיה מוכן לקבל דברים מסויימים. (שיהיה ברור, אני לא אומרת שאתה או הן נוהגים באופן כזה או אחר - אני לא מכירה אתכם כמובן, רק מעלה אפשרות נוספת). זה לא שיושב אצלך משהו "מכוער", בכל אופן לא יותר מאשר אצל אחרים. אם לא היית מגמגם, היית בוחר משהו אחר לא לאהוב, מי אוהב אצלו הכל? אבל זה אתה שבוחר להסתכל עליו ככה. זה אתה שבוחר לא לעשות דברים מסויימים בגללו. וחבל...

screwless

New member
אם תרשי לי להוסיף...

הרבה פעמים שאני מדבר עם אנשים, בעיקר בפעמים הראשונות, תמיד מתישהו עולות השאלות בקשר לגמגום... בהתחלה זה הפריע לי, אבל לאחר מכן כבר התרגלתי ורוב מי שסיפרתי לה איך אני מתמודד עם זה ומה אני עושה אמרו לי שלפי דעתם זה מאד אמיץ מצידי ושהם ממש מעריכים אותי דווקא בגלל שלמרות כל הבעיות אני שומר על סנטר גבוה ולא מפחד... בקשר להתקשרות לעבודה והכל, אני מבין את הפחד שלך, אני באמת מבין... אצלי זה תמיד מתבטא בפחד שבצד השני ישאלו משהו ובמקום לענות אני פשוט אתקע ויחשבו שזאת יענו שיחת מתיחה וינתקו לי בפנים, שזה אחד הדברים הכי מעצבנים ופוגעים. אני כרגע עדיין מנסה להתמודד עם הפחד הזה והבעיה אצלי היא הרבה יותר חמורה מאשר אצלך לפי מה שהבנתי, הרבה הרבה יותר ואלא אם כן אתה נתקע ולא יכול להוציא מילה, אני לא חושב שיש לך ממה לפחד, רוב האנשים בעולם ברגע שהם יודעים שאתה מגמגם יתחסו אלייך בהבנה וסבלנות ופתיחות לב ומוח. מקווה שעזרתי

תום1139

New member
אם תרשי גם לי להוסיף...

אמרת הרבה מאוד דברים נכונים ויש משהו שאני באמת רוצה להדגיש, וזה הקטע של הגישה. אל תוותר על אותה בחורה! וגם לא על אחרות. הגמגום לא מפריע לבנות, אתה חייב להבין, מה שמפריע זאת הגישה. כמו שזאת מעלי אמרה, אם הגישה שלך כלפי הגמגום תיהיה שלילית, גם הגישה של הבחורה לגבי הגמגום תיהיה שלילית. אבל! אם תראה לבחורה שהגמגום לא מפריע לך, תראה לה שמבחינתך הגמגום הוא לא דבר רע, גם לה הוא לא יפריע. אסור לך לחשוב בראש שהגמגום זה דבר מכוער, בגלל שזה כ"כ לא נכון. תן לי להרחיב רגע בקטע של בנות: בנות נמשכות לאופי. בחורה יכולה להגיד עד מחר שהיא אוהבת את הבחור שלה נמוך, רזה, עם שיער חום, ועיניים כחולות. אבל אם אחרי דקה היא תכיר במקרה מישהו גבוה, שמנמן, בלונדיני, עם עיניים ירוקות, ויהיה לה כיף עם אותו בחור, והוא יצחיק אותה והיא תאהב את האופי שלו, זהו - הוא שלה. ואני בטוח שכל הבנות פה יכולות להסכים איתי. עכשיו בוא נוסיף את הגמגום. בדיוק 100 אחוז מהנשים בעולם, אם ישאלו אותן כמובן, יגידו שהם רוצות את הגבר שלהם עם שיער מסוים, גובה מסוים, צבע עיניים מסוים, ולא מגמגם. ברור שאף אחד לא תגיד שהיא רוצה גבר מגמגם. אבל אותה דוגמא שנתתי קודם תופסת גם פה. בנות רוצות אופי! ולכן אתה חייב להעיף את הגמגום מהבחינה הנפשית. אל תיתן לו להשפיע עליך, תיהיה אתה עצמך, אל תימנע מלדבר, ואל תפחד לגמגם. תגמגם כמה שאתה רוצה ותראה לבחורה שאין לך בעיה לגמגם! זה חלק ממך אין מה לעשות, וכמו שיש לך שיער שחור או עיניים ירוקות, אתה גם נתקע לפעמים שאתה מדבר. תהפוך את הגמגום לבעיה פיזית בלבד, אל תגרום לו להשפיע על מי שאתה באמת. ותזכור - אם לך הגמגום לא יפריע, לאף אחת הוא לא יפריע. ודבר אחרון - אל תחשוב שבת שלא רוצה אותך - לא רוצה אותך בגלל הגמגום.

למעלה