שלום לכולם,

דרגורן

New member
../images/Emo51.gif מצאתי כמה דברים נחמדים,

באתר של מטרו (לגבי הקסדה אני חושב ללכת על XRX ONYX של SHARK), אני כנראה אקפוץ אליהם היום בערב או מחר בבוקר לסניף שבדרך פ"ת ונראה מה יש להם להציע... אני אפרסם פה את ההצעות שיש לי ואני מצפה לדעתכם! דרגורן

Easy_Rider

New member
המלצות - קסדה זולה ומומלצת ועוד.

AC-10 של חברת HJC, מחירה כ- 1100 ש"ח והיא עומדת בכל התקנים. ובכלל, מחירי קסדות הן (קסדות שלמות כמובן, כל דבר אחר הוא לא כיבויי ראש אלא כיסויי תחת...) בין 350 ל- 3500 ש"ח בערך. יש דגמים של חברות ידועות ומוכרות כאראי ושואי בסביבות ה- 1000 ש"ח. זהו סכום יפה לקסדה ראשונה. אל תשכח שמחיר הקסדה הוא בין השאר גם על העיצוב והנדסת האנוש. קסדה עם דוגמא צבעונית תעלה כ- 600 ש"ח יותר מאותה קסדה בצבע אחד. קסדה מאווררת תעלה יותר וכו´. מעיל קורדורה פשוט וטוב עם מיגונים יעלה כ- 750 ש"ח. כפפות שטח כ- 200 ש"ח. והרי לך ב- 2000 ש"ח סט מיגון לרוכב המתחיל. אביזר בטיחותי/בריאותי נוסף הוא חגורת הגב - רק כ-220 ש"ח ! שווה את זה ! בהצלחה !

psichi

New member
חגורת גב

אני רוכב עם חגורת גב כבר מנסיעתי הראשונה (טוב נו, בשיעורי נהיגה לא...). שלוש חוליות פלסטיק בגב וסקוץ רחב שעושה גוד-טיים לכליות בחורף, ועיסה דביקה מהחולצה בקיץ. האם חגורה נמוכה כ"כ תעזור לי במקרה שאחליט להתבלגן, או שזה אורטופדי לחלוטין ולהחליף מיידית לחגורה מלאה (שלא נכנסת לקסדה) יום טוב.

Easy_Rider

New member
לדעתי החגורה יותר בריאותית

מבטיחותית. כבר היה לנו את הדיון הזה בעבר, מישהו זוכר ?

highlander

New member
rider- בקשר לחגורת גב

מה באמת האפקט שלה , המחיר, והחשיבות של גבוהה או נמוכה (לא הבנתי את ההודעה של פסיכי) ? תודה highlander

alfred

New member
תפקידה של חגורת הגב...

הוא בין היתר שמירה על האיברים הפנימיים מפני ה"משקל המוקפץ", כפי שמכתיבה רכיבה על דו גלגלי באשר הוא, ושמירה על מיקומן של החוליות בעמוד השדרה (בהתאמה ישירה למספר החוליות בחגורה). אי אפשר להתווכח עם יעילות החגורה מכיוון שהגוף חשוף להרבה יותר פגיעות (ולא בהכרח חיצוניות) ברכיבה ללא חגורה. מאידך, ברכיבה עם חגורה לאורך זמן, הרוכב מתרגל לא "להחזיק" את שרירי הבטן, מה שעוזר לרפיונם (המדלדל ממילא) של השרירים הללו אצל רוכבים בגילו של אלפרד.

stilgur

New member
אחחח, נזכר בימים עברו...

בתחילת דרכי כרוכב שטח ניסית לעלות עליה מאוד תלולה שבה בקיצור לקראת סוף העליה, הק.ט.מ השתגר לי מבין הרגליים וטסססס וסיים את העליה בהצלחה בעוד אני עף אחורה על הגב ומוצא את עצמי בתחילת העליה שגם ברגל לא היה קל לעלות אותה... לעינייננו : חגורת גב טובה לשני דברים עיקריים, הראשון הוא הגנה נאותה מעצם הזנב ועד למקום בו היא מסתיימת (תלוי במספר החוליות), תפיסה של כל הדברים במקומם והכליות (ובחורף אכן מחממת את הכליות שידוע הרי לכולנו שיש להן יחס ישיר על טמפ´ הגוף). והדבר השני הוא שהיא "תופסת" אותך ישר ! אתה לא רכון (גם לא רקון) קדימה, אלא יש לך תמיכה ויצוב. בשטח זה משפיע מאוד לטובה, בכביש נח ובטיחותי.

zataomm

New member
גם אני ממליץ על ה- HJC

ואם תתאמץ ותבקש יפה תוכל להשיג אותה ב-900 ש"ח, אך העיקר בקסדה היא שתתאים לך לראש, שתהיה לך נוחה, עזוב אותך משמות כשאתה באמת צמא... נ.ב. ואם זכרוני אינו מטעני מדובר בקסדה הצבעונית.

ofnik

New member
ותזכורת קטנה-לאחרונה נגנבה לי הקסדה

ממש מאחורי הגב-ולמרות שהחברים הנחמדים כאן עזרו לי(שני)ונתנו לי קסדה-זה לא נעים-אז אף פעם אל תתעצל לקחת או לקשור את כל הציוד-אנחנו מוקפים בגנבים מנייקים

למעלה