שלום לכולם,

דרגורן

New member
שלום לכולם,

שאלה לי אליכם: לאחרונה עברתי טסט, ויש לי קטנוע קוואנג יאנג 125 סמ"ק (של גיסי...), ואני מעוניין לרכוש קסדה. יש לי קסדת חצי (שמגיעה מעל לאוזניים כמו ק"פלסט צבאי..) ואני רוצה משהו יותר ברמה... אני מוכן להשקיע (הבנתי שקסדה טובה זה בסביבות 800-1000)... מה אני רוצה: קסדה לכל הראש קסדה שתאורר את הראש (יש לי שער ארוך ואני מתבשל תחתיו ותחת הקסדה הנוכחית...) אפשרות של חיבור אוזנייה (דיבורית או רדיו או משהו בסיגנון) מה אתם אומרים?

ספייק ®

New member
על רשעים ושאר ירקות ...

... אז רמז לי השדון היום בפורום שאני רשע, נו מה לעשות, יש ימים שאני בוטה יותר ויש ימים שפחות, יש ימים שאני ציניקן מהלך ויש ימים שאני שה תמים, היום אני במחזור!! אז לענייננו אנו - אם אתה חושב שאתה רוכב עם קסדה אז אתה טועה! זו לא קסדה ולא נעליים, זה אולי כיסוי ראש חביב ונאה אבל צלחת מרק מפלסטיק תעשה פחות או יותר את אותה העבודה. החוק אמנם לא מחייב אותך לקנות קסדה בתקן מירוצים כי החוק מטומטם כולל מי שהמציא אותו - אבל אתה חייב לדעת שאם אתה רוצה באמת להגן על קדקדך ולא רק מפני משטרת התנועה, עליך להצטייד בקסדה אמיתית, כן, כזאת של רוכבי אופנועים אמיתיים ולא מנייר. קסדות אלו המכונות "מלאות" קיימות במגוון חברות רחב בארץ, החל מהטובות ביותר לפחות-טובות: אראי (אופנועית), שואי (אבזריון), AGV, שארק וכו´. שים לב לתקנים בהם עומדת הקסדה כאשר התקן המומלץ הינו תקן SNELL, תקן המירוצים הבינלאומי. כמו כן שים לב לתאריך ייצור הקסדה המוטבע בדרך כלל עליה, קסדות ישנות עלולות להימצא כלא-בטיחותיות כאשר החומר ממנו הם עשויות מתחיל "להתעייף" ולאבד מערך המיגוניות שלו. על קסדות שלו כבר נאמר: "מה שעולה בזול - עולה ביוקר!". עד כאן לגבי הקסדה. אם להבין מתוך שאלתך (ותקן אותי אם אני טועה) אינך רוכב עם ציוד מיגון מלא, דהיינו: מעיל ממוגן וכפפות. וכאן נשאלת השאלה: מדוע אתה חושב שבמקרה של תאונה חס-וחלילה כדאי לשמור ולהגן על הראש בלבד? אתה חושב שגופך יוכל לתפקד כהלכה עם ראש אבל עם רגליים, ידיים וגוף מרוסקים ל"ע? מדוע לא להגן גם עליהם? מה, הם משלמים פחות? אני כבר לא מדבר על המהדרין לרכוש גם מיגון ראוי לגבם (מה לעשות, גם הוא די חשוב, חוט השדרה עובר שם), אבל לפחות מעיל עם מיגון מינימלי וכפפות ראויות יכולות לחסוך לך הרבה מאוד סבל בעתיד. שמע נא לעצת אנשים טובים שלמרות הציניות אכפת להם משלומו של כל רוכב ורוכב באשר הוא, מגן את עצמך היטב למען תאריך ימים בכתיבה בפורומינו זה! ספייק.

דרגורן

New member
טוב, אני אנסח את זה מחדש...

אני די ירוק בעזק (כפי שניתן להבין ממקודם...) אני כן רוצה קסדה מלאה!! לאחר הקסדה אני מתכוון להמשיך ולרכוש גם את כל שאר הציוד (פשוט כרגע זה הכי חשוב לי).... בואו תנו לי זוג רשימות, האחת של מה הכי טוב ורצוי וחובה שיהיה... והשנייה מה אתם הייתם קונים (כלומר בהנחה שאתם לא רוטשילד...) תודה מראש דרגורן

ספייק ®

New member
ברחל בתך הקטנה ...

שתי אפשרויות: 1. סע לאופנועית, קנה קסדת אראי פשוטה אך הקפד שתאריך הייצור לא יהיה מאוחר יותר מ-8/99 על מנת שתוכל להשתמש בה 5 שנים מלאות, כל 5 שנים צריך להחליף את הקסדה, אבל מקסימום 7 שנים מתאריך הייצור. 2. סע לאבזריון, אותו סיפור בדיוק - אבל קסדת שואי. יש להם מכירות ב-"SALE" ותוכל למדוד ולמצוא משהו שיהלום את ראשך. לא כדאי להתפשר על איכויות ירודות יותר. קח את הזול מביניהם. כללי אצבע: - בחיים אל תקנה קסדה משומשת - קסדה לאחר תאונה, אפילו קלה, חובה להחליף - תמיד לרכוס את הקסדה ברכיבה גם ל-5 דקות, כדי שלא תעוף מהראש במקרה של ... - הקסדה צריכה בהתחלה ללחוץ על עצמות הלחיים (זה מתרחב, אל תדאג) כדי שיישאר צמוד צמוד ולא יוכל לזוז. המבחן הכי טוב הוא לחבוש את הקסדה ולנסות ו"לזרוק" את הראש לכל הכיוונים, אסור לקסדה "לרקוד" ולזוז ממקומה. - על הקסדה להיות נוחה עבורך כדי שלא יימאס לך ממנה ותתפתה שלא לחובשה מדי פעם, נסה אפילו עשרות קסדות עד שתמצא את זאת המתאימה לך בול! ספייק, עבר הסבה ליועץ לענייני קסדות מאז ארועי אופנועית-פב´-93

stilgur

New member
עוד בדיקונת קטנטונת..

1. חבוש קסדה. 2. רכוס אותה כדת וכדין. 3. הרם ראשך והטה לאחור. 4. משוך את הקסדה כלפי מטה מאזור ה(פ)סנטר. 4א.אם הקסדה לא זזה, היא יושבת טוב. 4ב.אם הקסדה זזה, חזור על הלופ מסעיף 1 עם קסדה נוספת. בהצלחה And don´t lose your head

Phangan

New member
../images/Emo18.gif לא ../images/Emo18.gif

שום אוזנייה לא רדיו לא שום דבר בסגנון
Phangan

דרגורן..

הערת את השדים.. פתחת את תיבת פנדורה.. כאן , ככאלו הרואים עצמם כאופנוענים עם ראש על הכתפיים , לא מקבלים הודעות מהסוג של : "הייתי מת להתחמק מהחובה של חבישת קסדה אבל אין ברירה - איפה אפשר לקנות הכי בזול כדי שלא תיפגע הפריזורה של השיער?".. ולאחר שתיארת את ניסיונך על הכביש , שמע את דבריהם של אלו שהספיקו להחבט בכביש פעם או פעמיים - גם עם קטנוע..גם במהירות הליכה... החסיכון בעלויות והחיפוש אחר הנוחות שלך לא שווים את הנזק לגוף (ואני עוד לא מדבר בכלל על הכאב...)

דרגורן

New member
אז לא הבנתם אותי!!!

אני מוכן להשקיע וכמה שצריך!! כבר הספקתי להחבט פעם אחת (למרות שהוא קטנוע קטן, יש לי נזק יפה מהמרפק וקצת מעלה...) יש לי לפחות 5000 ש"ח שנשאר לי לציוד מכוון שלא רכשתי את הקטנוע אלא "קיבלתי" אותו "בירושה"... הכוונה שלי להבדל בין הרשימות הוא מכוון שבטח יש קסדה עם ראדר חיבור סלולרי טלויזיה במעגל סגור והדמיית לייזר!! רציתי לקחת את זוג הרשימות ולמצוא משהו באמצע.... האם הרגעתי את השדים?

ספייק ®

New member
חכה חכה לשדון הלילה ...

הערת לא סתם את השדים אלא את שדון-הלילה בכבודו ובעצמו! אני במקומך הייתי מוריד פרופיל לכמה דפים ...
ספייק, תופס מחסות ...

דרגורן

New member
הסיבה היחידה שאני עם הקסדה הזאת

היא מכוון שאני לא יודע מה לקנות....

ספייק ®

New member
"העיר את השדים" (כרובי, אוג´ 2001)

אבל באמת שלא התכוונו, סליחה סליחה ...

אלדד א

New member
לסיכום:

1. קסדה סגורה, מפירמה ידועה, שיושבת עליך טוב טוב בלי מקום לדיבוריות ושטויות. קנה אותה בחנות מוכרת שיעזרו לך שם למדוד ולבדוק איך היא יושבת על הראש - בלי לזוז! (ואל תחשוב אפילו על פלאפון ודיסקמן ברכיבה!!). 2. מעיל - לא חייב עור אפשר קורדורה. נסה לחפש משומש - גם בחנויות וגם בעלון מועדון האופנועים. שים לב שיש מיגונים לכתפיים, למרפקים ורצוי (בחלק מהדגמים זה בא) גם לגב. תקפיד על המידה, שיש עליך היטב ולא יהיה חופשי מידי. אם אפשר - קח הלוואה מההורים וקנה אחד טוב שישרת אותך כמה שנים, גם כשתעלה לאופנוע. 3. כפפות - מה שתמצא. העיקר שיהיו עם ריפודים או הגנות. סע בזהירות ואל תחתוך!

דרגורן

New member
תודה! האם תוכל לפרט קצת?

לדוגמא שמות של פירמות טובות? לגבי איורור בקסדה - ראלי או לא? לגבי מעיל, האם יש דגמים מאווררים (יש לי נטייה להזיע הרבה....)

אלדד א

New member
קצת יותר פירוט

שואי ואראי נחשבות לקסדות מובילות. אתה יכול לבדוק את הכי זולה מבינהן - העיקר שתשב טוב על הראש. גם שארק בסדר וגם נולאן ואחרות שאני לא כ"כ מכיר -אולי מישהו כאן יוכל להרחיב. מעילים - ספידי ודיינזה וספייק נחשבים למצויינים ומאוד פופולריים. יש גם את לארט מתוצרת הארץ ואת ברוש (כנ"ל) - מעילים טובים במחירים אטרקטיביים. אל תתעצל - עשה סקר שוק לך לפחות לאיזה 6-7 חנויות השווה מחירים ונסה להוריד כי אתה קונה חבילה שלמה. ההנחה צריכה להיות לפחות 10 או 15 אחוזים. אגב, אתמול פורסם בפורום הזה שבספטמבר הקרוב יהיה הפנינג אופנועים ליד מטרו כפ"ס ויעשו שם מכירה בהנחה. כדאי לך להרים טלפון למטרו ולבדוק מחירים ואולי גם אפשרות לרכוש עכשיו במחירי המבצע של ההפנינג. בהצלחה.

stilgur

New member
מישהו יכול לומר לי לגבי הקסדות של

דיינזה ? טובות או לא ? התפלאתי כאשר מישהו אמר לי שהקסדות שלהם לא איי איי איי... אני יודע שכל שאר הציוד שלהם אחלה. והיתה לי קסדת דיינזה והייתי מרוצה מנה, קצת לחצה אבל לא נורא. אבל האם יש להן איזו בעית איכות או שהן עומדות בקו אחד עם שואי ואראי ? סתם לא ברור לי למה יש להם כזה ציוד טוב ודווקא על הקסדות דיברו לא יפה..

MikeE

New member
ידוע לי שאחד מחברי הפורום...

שכבר לא כל כך רואים פה... (מעניין מי זה) חייב את ראשו לקסדת דיינזה. .I rest my case

מיצו

New member
מעניין מי זה?

גם אני נוסע עם דיינז, ואני מוכן להמר על זה שזו תהיה גם הקסדה הבאה שלי.

למעלה