שלום לכולם...

liavsayegh

New member
שלום לכולם...

אני שמחה שפורום כזה קיים! לא רק שאני מאוד תומכת בדו קיום שחייב להעשות פה, הייתי שנתיים (ואולי גם שלוש, נראה מה יהיה השנה) בפרוייקט שנקרא "דו קיום" שמפגיש בין יהודים לערבים ושם אנחנו מדברים על הכל, מפולטיקה למוסר ודעות קדומות ועוד...שם לראשונה נפתחו עייני. אשמח להשתלב פה, כי אחריי הכל, כולנו בני אדם!

sela v

New member
ברוך הבא לפורום

אולי תספר לנו קצת על הקבוצה?

liavsayegh

New member
אני בת ו...

אני אספר בשמחה. זהו פרלמנט יהודי ערבי של מחוז מרכז מטעם משרד החינוך והמטה המשולב ליישום דוח קרמניצר שנהר. יש שתי קבוצות, חטיבת ביניים וחטיבה עליונה ובכל קבוצה יש קבוצת תלמידים יהודים וקבוצת תלמידים ערבים מזמר, טירה ועוד... דיברנו על ערכים, חזון, מוסר,דעות קדומות וכו'. במשך השנה בנינו גם את חזון פרלמנט הנוער וגם היתה הופעת אורח של פירס חורי (זוכה פרוייקט Y) שזכה לגינויים רבים מצידנו, חחחח. חוץ ממנו היינו בהרצאות של עיתונאים ודוקטורים למיניהם. עוד שאלות?

sela v

New member
לא מכיר את

דוח קרמניצר שנהר. מה זה הדו"ח הזה? כמה מפגשים היו ביניכם? והאם יצרתם קשרים?

liavsayegh

New member
אמ...

גם אני לא ממש מכירה אותו, חחח אני רק זוכרת שכך קראו לו. היה לנו אחת בחודש מפגש של כל הקבוצות ובמשך החודש הזה הקבוצה היתה מקבלת משימה במפגש ובחודש הזה היינו מבצעים אותה. קשרים נוצרו, אבל משהו שאני קצת לא מרוצה ממנו, הוא שלא ממש נתנו לנו להפעיל את זה והכל היה כאילו בגדר "שיעור" בידי מורים. חבל.

sela v

New member
מה הכוונה?

האם לא יכולתם להחליף מספרי טלפון?

liavsayegh

New member
ברור שיכולנו...

אבל פשוט לא ממש נתנו לנו להתקרב אחד לשני ולהכיר אחד את השני, לא את הקבוצה הערבית ולא את הקבוצה היהודית, ופה לדעתי עם טעו בענק. אם למשל היו נותנים לנו יותר את האפשרות לארגן ואת האפשרות לפתח דו שיח איתם (שאר הקבוצה בכללי, הערבית והיהודית) בטח היו יוצאים קשרים משם. חבל.

sela v

New member
איך מנעו מכם להתקרב?

והאם לא תפגשו גם בשנה הבאה?

liavsayegh

New member
אמ...

להיפגש שנה הבאה תלוי בבית הספר שלי, אם הוא יחליט לנכון להמשיך לשלוח נציגים לפרלמנט, ואם לא אז לא, למרות שהשנה אני הפכתי עולמות כדי שנמשיך, שלחתי מכתבים למנהל ולמי לא, העיקר שנמשיך... אני מקווה שגם שנה הבאה כן. בקשר לשאלה השניה, לא ממש מנעו מאיתנו להתקרב אבל ההרגשה שאני קיבלתי היא שלא נותנים לי (!!) את האפשרות לייצר דו שיח והידברות. הכל היה בשליטת כמה מורים, שלא נראה לי חכם במיוחד. הריי כל המטרה היא ליצור הידברות בין שני הצדדים, הרי אנחנו דור העתיד, ולא נוכל לעשות כלום אם יש מורים שלא נותנים לנו. זאת ההרגשה שאני יצאתי ממנה משם. אני מקווה שאם נמשיך השנה אני יוכל לעלות את הנושא לשיחה בפרלמנט.

sela v

New member
נראה לי שקצת קשה להבין

למי שלא היה שם. אבל הגעת למקום הנכון, אולי כאן תוכלי ליצור קשרים חדשים. הבעיה בהדברות עם פלסטינאים צעירים, שרובם לא מדברים עברית.

liavsayegh

New member
פה ההבדל...

אנחנו יצרנו קשר עם ערביי ישראל ולא עם פלסטינאים שגרים מחוץ לשטחי מדינת ישראל. ערביי ישראל כן ידעו עיברית כי הם לומדים אותה בבית הספר.

sela v

New member
גם בפורום זה

הקשר היחידי הוא עם ערבים שיודעים עברית. ערבים שגרים מחוץ לישראל אפשר לחלק לכמה סוגים. כאלה שיודעים רק ערבית, ורוצים לתקשר, כאלה שיודעים רק ערבית ולא רוצים לתקשר, כאלה שיודעים רק ערבית ולא מעניין אותם לתקשר. ויש כאלה שיודעים אנגלית ולא יודעים איך לתקשר. בטח יש גם עוד כמה סוגים, כמו שבין היהודים יש כל מיני סוגים של אנשים.

למעלה