שלום לכולם,

שלום לכולם,

אני רוצה להכין בעצמי קלפי טארוט. הבנתי שישנם סוגים שונים. קיבלתי המלצה על קלפים של קראולי. ולאחר הפתיחה שאלות: 1. מאילו חומרים כדאי להכין את הקלף עצמו? 2. באיזה גודל אמור להיות הקלף? 3. האם ישנם חוקים לגבי הגדלים? 4. מישהו/י מכיר/ה אתר בו ניתן לראות את הקלפים של קראולי בגודל טבעי? תודה.

עשה זאת בעצמך

שלום לנוסקת, הייתי מציע שתכירי את עולם הטארות ואז תוכלי להכין בעצמך משהו שיבטא את היצירתיות שבך. זה גם יענה על שלושת השאלות הראשונות שלך. לגבי הקלפים של קראולי - לפי מיטב זכרוני יש שני גדלים לחבילה הזאת. יש לי חבילה בבית שלא השתשמתי בה כמעט אף פעם אם את רוצה לקנות. יום טוב מעוז

תודה מעוז.

לו הייתי רוצה לרכוש, הייתי עושה זאת לא מכבר. אלא שהכוונה שלי היא אכן לשלב את האני שלי, את היצירתיות שבי לתוך הקלפים. יחד עם זאת אני זקוקה לגדלים ואולי לידע נרחב יותר לגבי חומריותם ותוכנם של קלפי קראולי. אכן בימים אלה אני למדה את הנושא. אני מוצאת אותו כמרתק. עדיין.... אשמח לתשובות על שאלותי.

לא ברור לי מה הכוונה שאת רוצה לעשות

בעצמך קלפים של קראולי. אם הם של קראולי, הם לא שלך. אני לא חושבת שיש טעם להעתיק קלפים קיימים אחד לאחד, כי אז איפה היצירתיות והתוספת האישית שלך? אני מסכימה גם עם מי שהציע לך (לא זוכרת כרגע מי) להכיר קודם כל לעומק את הקלפים בכלל (ולא חשוב מאיזו חבילה) לפני שאת נכנסת להכנה של קלפים משלך. מכיוון שאני כבר הרבה שנים בתהליך של יצירת קלפים שלי, אני מאוד מקבלת את הרעיון כשלעצמו, אבל חושבת שלפני שמשנים צריך להכיר את הקיים. מציעה לך להציץ בגלריות שבראש הפורום בגלריות שלי ושל שור השמיים, שכל אחד מאיתנו עשה כמה קלפים חדשים לפי הבנתו ותפיסתו המיסטית והאומנותית (וזה עדיין לא מתקרב לחפיסה של כל 78 הקלפים), סתם כדי לתפוס רעיונות או לראות אפשרויות של פיתוחים שונים. גם הכרות עם מגוון חבילות שונות (גם זה יש בגלריות) יכול לחשוף אותך על קצה המזלג למגוון העצום של רעיונות וצורות ביטוי שקיימים תחת הכותרת "טארוט".

תודה. עזרת לי מאוד.../images/Emo140.gif

אכן, זה מה שאני עושה. לומדת את הנושא. וכתמיד מתנוססת האימרה "ככל שאני יודעת, אני מבינה עד כמה אני לא יודעת".מתסכל ומאתגר כתמיד.

למעלה