שלום לכולם

ereztheking5

New member
שלום לכולם

שלום לכולם, אני לא יודע ממש איך לפתוח, אני בן 14, נא לא להיבהל מהגיל, התעניינתי מספר פעמים ברפלקסולוגיה ודיברתי על כך בקרב המשפחה, דודה שלי אמרה לי שהיא יכולה להביא לי חומר מקצועי שיעזור לי ללמוד. ואכן היום היא הביאה לי חומר מפורט עם איורים של כף הרגל וכל הנקודות, כמו כן הרבה טקסטים שמסבירים ומפרטים על כל איבר בגוף, חומר של כבערך 100 דפים, החומר מחולק לפי נושאים והנושאים ממוספרים כלומר נושא 1, נושא 2, וכן הלאה.. אני מניח שחלקכם חושבים שיהיה לי קשה מאוד ללמוד דרך החומר וגם אני קטן מידי, לכן חשוב לי להבהיר מספר דברים: אני יודע שרפלקסולוגיה לא לומדים ביום ולא ביומיים, ויש אנשים שלומדים את זה באוניברסיטה שנים על גבי שנים, כך שאינני מצפה להיות מומחה בדבר. התעניינותי בנושא נובעת מסקרנות אני מניח, המטרה שלי היא כמובן להנות, להעשיר את הידע שלי, כמובן שתמיד טוב לדעת עוד דברים בחיים, ואם אוהב את הנושא אולי אלמד אותו גם באוניברסיטה. לאחר שהסברתי קצת על עצמי, אשמח לשמוע את עצותיכם - המומחים בדבר. מהן הסכנות ברפלקסולוגיה? אני יודע שאסור לעשות רפלקסולוגיה לאנשים שיש להם לחץ דם גבוה או נמוך, אילו עוד סכנות יכולות להיות? במה כדאי לי להתחיל? אני מניח שאעבור על הנושאים לפי הסדר וכך אלמד לאט לאט, אך בכל זאת בתור מתחיל על איזה חלקים בגוף כדאי שאלמד? כמו כן כמובן לא אוכל להתחיל ישר ולקרוא על האיברים בגוף, קודם לכן אצטרך ללמוד על אותם האיברים, אך יש לי חומר על כל האיברים כך שאינני לחוץ. בעיקרון אשמח לשמוע את מה שיש לכם להגיד. תודה רבה, ארז.

vca

New member
שלום ארז

קודם כל ברוך הבא לעולם הרפלקסולוגיה. נכון שבינתיים קראיה והתעניינות אך כניסה זו כניסה. אפשר לשבת ולקרוא חומר על רפלקסולוגיה, מיקומים, שיטות אך לפי דעתי, בתור אחד שלמד במקום מסודר, צריך גם את המסגרת בה תוכל להעשיר את הידע שלך יותר, להתנסות, לקבל מנסיון המורים והצוות ושם גם תוכל ללמוד כי ניתן ואפשר לטפל ברפלקסולוגיה בשני מקרי הקצה של לחץ דם - גם נמוך וגם גבוה. מה שלך היה כתוב בחוברת, אם אני מבין נכון, זה שאסור. אם תרצה עוד פרטים שלח מסר. שבת שלום.

ereztheking5

New member
שלום ותודה על המענה המהיר

שלום ותודה רבה על המענה המהיר, אבהיר את עצמי בצורה יותר ברורה, בחוברת לא היה כתוב שאסור, למעשה עוד לא התחלתי לקרוא את החוברת אני מניח שאתחיל מחר מכיוון שרק לפני שעה קלה קיבלתי את החומר. דודה שלי אמרה לי שמסוכן וצריך להזהר שמטפלים באנשים עם לחץ דם גבוה או נמוך, לכן רק רציתי לשאול אילו עוד סכנות אם אפשר לכנות את זה כך, קיימים במקצוע.

היי וברוך הבא..

אני דווקא שמחה שבגיל שלך יש מודעות לתחום כ"כ מעניין וחשוב. תנאי קבלת הלימוד במוסדות הם לאנשים אחרי תיכון ואפילו אחרי צבא. בתחום הרפואה המשלימה יש סיכונים כמו ברפואה הקובנציונלית,וכן גם ברפקסולוגיה. להגיד לך אילו סיכונים יש זה כבר מסובך,כיוון שזה כמו שרופא ישוחח עם מטופל על רפואה,וקרוב לוודאי שלמטופל זה ישמע כמו סינית. מעבר לכך,כפי שציינת באחת ההודעות,הלימודים הם כשלוש שנים וזה כלול שלוש שנים רפואה מערבית (הכרת גוף האדם ועוד). למי שלא ממש הבין למה שלוש שנים רפואה מערבית-לפי תנאי האיגוד החדשים.בשנה השלישית לומדים על בדיקות מעבדה. אלנו זה היה כישלון.הביאו לנו מורה ממש לא מוצלח שדיבר אלינו במונחי רופא נטו.

למעלה