שלום לכולם

שלום לכולם

אני לא יודע אם אתם זוכרים..אבל לא מזמן כתבתי פה הודעה על כך שאני אמור להתגייס עוד שבוע..ואיני רוצה לשרת בצבא מטעמים מצפונים..המליצה לי פה מנהלת חביבה, על כתיבת מכתב ותחילה במאבק, אז כתבתי מכתב שלחחתי אותו לראש מנהל הגיוס אליו אני שייך, העתק לבקו"ם, זומנתי לפגישה עם הקב"ן..ושם הוחלט שאני מתגייס כרגיל. אוקי אז מה הלאה ? מה אני עושה ? אני מתגייס יום ראשון הבא ..האם זה הגורל שלי ובגלל האמונות שלי ישלחו אותי לכלא ? תודה עידן

שלום שלום :]

אני שמחה שחזרת לפורום. איני מבינה, אם שלחת מכתב סירוב מדוע לא עמדת בפני ועדת המצפון?? ואם התאריך הוא יום ראשון הבא, אתה לא מתגייס, את 'לא מתפנה'. הסבירות שתשב בכלא היא גבוהה, לא אכחיש. לצאת על האידאולוגיה הפציפיסטית שלך, זה קשה בימינו, אין מה לעשות. אך באמת איני מבינה איך לא עמדת מול ועדת המצפון..

Mיקי_

New member
קב"ן זה לא וועדת מצפון

משהו כנראה בדרך עשית בצורה לא נכונה. או שאתה צריך להסביר מדוע נדחית מוועדת מצפון. בכל אופן אין שום סיבה שקב"ן ישחרר אותך על מצפון, קב"ן משחרר על בעיות נפשיות. וועדת מצפון משחררת מטעמי מצפון. לגבי אם תלך לכלא, אם תסרב להתגייס (תסרב להתחייל), או לא תגיע ליום הגיוס (תהפך עריק) רוב הסיכויים שתגיע לכלא. לכן חשוב שתבהיר לנו את מצבך לאשורו כדי שנוכל לעזור.

אוקי

אז כמו שאמרתי אני אמור להתגייס שבוע, אני אישית נגד שימוש בנשק וכן גם באלימות שלחתי מכתב למפקדת לשכת הגיוס אליה אני שייך, לאחר שבוע זומנתי לקב"ן שם הוא לא קיבל את הסיבות שלי ואת האמונו שלי, הלשכה לא הסכימה להעמיד אותי בפני ועדן מצפון, ורוצים לגייס ותי כעת להיות לוחם בתותחנים, כמו שאמרתי כאן בעבר..אני אחזור שוב..איני מוכן לקחת חלק בפעילות שצה"ל עושה או מייצג, לא מוכן להחזיק נשק, והן לא להתגייס למסגרת עגומה זו.. עכשיו נשאלת השאלה מהי הפרוצדורה שאני אראה ועדת מצפון ביום גיוסי ? באיזה שלב אני מצהיר על היותי פצפפיסט ? אגב איני שולל את האופציה של שירות לאומי..האם לדווח על כך ? תודה בשנית עידן

Artboy

New member
היי

לפי דעתי הכי טוב זה שתלך לבקום ותבקש שם לראות קב"ן דחוף. תגיד שאתה סובל מבעיות נפשיות(על תגיד מצפון מן הסתם), שרע לך שאתה מחזיק נשק וכו'. פשוט תראה לקב"ן שלך ולצבא אין סיכוי לסגור שלוש שנים ביחד. בהצלחה - ועוד עצה, עדיף שתלך בקטע של המודכא מאשר בקטע של המצפון כי אז באמת תצטרך לשבת בכלא...ולא נראה לי ששווה לך... עוד פרטים ניתן למצוא באתר המצוין של פרופיל חדש www.newprofile.org

Mיקי_

New member
אתה ממליץ פה יותר מידי על קב"ן

ויציאה נפשית, לא לשם כך נועד הפורום, ולא דברים כאלו אנו מעודדים. אנא ממך שמור הערות כאלו למסרים האישיים.

Mיקי_

New member
אתה צריך להגיע למדור פרט

אין דבר כזה וועדת מצפון ביום גיוסך, וועדות מצפון מתכנסות אחת לכמה חודשים ואינן דבר שבשגרה. מה גם שאם לא עברת את שלב המכתב אין מצב שתגיע לוועדה. העלה את המכתב שלך שנוכל לראות על מה נפלת ולנסות לסייע לך. רוב הסיכויים שפשוט פעלת לא נכון. כדי להצהיר על שירות לאומי, זה לא עוזר בכל מקרה עד שמקבלים את הפטור, אבל להראות מחוייבות למדינה זה תמיד חיובי וחיובי פי כמה לא רק לשקול אלא גם לממש... שוב קב"ן לא אמור לפטור אותך מטעמי מצפון. ואיך התגלגלת לקב"ן זה לא ברור. פנה לראיון במדור פרט בהקדם האפרי, משם תוכל להגיע (עם ההדרכה הנכונה ולא לפעול יש מעין) לוועדת מצפון.

למעלה