שלום לכולם!!

הילד7

New member
שלום לכולם!!

אני מעוניין לקנת פיתון בורמזי אני רוצה להדגיש שאין לי כל ידע ואו ניסיון בגידול וטיפול בנחשים הייתי רוצה לדעת האם אתם ממליצים על הנחש הזה בתור התחלה?? או שכדי לי לקנות נחש אחר?? תודה לכל העונים!!

לא הייתי ממליץ על בורמזי...

בגלל כמה סיבות: א) הזכרים מגיעים לגודל של חמישה מטרים והנקבות מגיעות אפילו לשבעה מטרים. ב) פיתונים בורמזיים הם נחשים מאוד תוקפניים בהתחלה. ג) בשלב כלשהו הם עוברים לאכילת ארנבות ויש החושבים שזה אחזרי מאוד (תלוי בהחלטה שלך).

hod4

New member
פתן המוות

אני חושב שקצת היגזמת בגדלים הם תוקפים בחודשים הראשונים של חייהם ואחרי זה הם נירגעים

רן333

New member
לא הייתי ממליץ על פיתון בורמזי

כעל נחש ראשון. אמנם מדובר בנחש יפה ומרשים (לדעתי, לפחות), והאופי של פרטים רבים מאוד הוא שקט ונעים, אבל אני חושב שהנחשים האלה פשוט גדולים מדי עבור רוב המגדלים, ובמיוחד עבור מגדלים חסרי ניסיון. רוב האנשים פשוט לא מבינים את הגודל של החיות האלה. פיתון בורמזי שמואכל בכמויות מזון גדולות יכול להגיע לאורך של 3 מטרים תוך שנה. הנקבות יכולות להגיע תוך מספר שנים לאורכים מפלצתיים - מעל 4 מטרים - ולמשקל אדיר. נחש בגודל כזה קשה לטיפול מכמה סיבות. קודם כל, הוא דורש כלוב גדול מאוד ופריטי מזון ענקיים, ומייצר כמויות גדולות של צואה ושתן. וחשוב יותר: נחש בגודל כזה מהווה סכנה למגדל. אם הוא מתבלבל בין המזון שלו לבין המגדל שמגיש את המזון הזה - זה עלול להסתיים בצורה מאוד לא נעימה.

nevs

New member
מתכדר יכול להיות נחש ראשון מצויין

לפני הקנייה של כל נחש מומלץ לך לקרוא על הנחש באינטרנט כל חומר שתמצא שתלמד על הנחש ותוכל לגדלו בעתיד בצורה הטובה ביותר. אפשריות נוספות יכולות להיות קינג קליפורניה. מילקים למיניהם (ממליץ בחום). וכרכן תירס. כולם מינים רגועים אומנם קטנים יותר מהבורמזים אבל יפים ולא דורשים תנאים מיוחדים.

nevs

New member
המאמר הזה בעברית יענה לך על הכל

http://icb-reptiles.com/site/richtext.asp?RecordID=663 תהנה

הילד7

New member
תודה רבה המאמר נורא מעניין

האם יש אפשרות לקנות נחשים מהמגדל שכתב את המאמר??

nevs

New member
בצרוף מקרים חשוד

בדיוק לפני ימים מספר הייתה בקיעה ראשונה העונה של מתכדרים אצל המגדל שכתב את המאמר (ממה שאני יודע), תוכל ליצור איתו קשר כי בדיוק זה זה שכתב פה מעלי..:] רן333

רן333

New member
מאמר לא רע.

שפה עשירה וקולחת, סגנון כתיבה מצויין וצילומים יפים. כל הכבוד לכותב
. ובכל זאת - מילת הסתייגות: כפי שמצויין בפתיחת המאמר, הוא לא נכתב כמדריך לגידול. מומלץ לקרוא חומר מרשימת ההפניות שמופיעה בסוף המאמר.

מתכדר היא בחירה מצויינת לדעתי...

אני מגדל שניים כאלה ומבסוט עד השמיים...הייתי ממליץ לך ליקנות ממגדל פרטי,אחד בעל ניסיון במתכדרים וכן הייתי ממליץ בחום על רן שיחד עם הרכישה ממנו הוא ואנחנו עשויים ללוות אותך בזמן הגידול...לבטח יהיו לך שאלות ולכן אנו כאן...אז חברים כמו שאנחנו יודעים להמליץ על בית החיות וילד הגונגל אנו יודעים להמליץ בחום על רן,וכולם יודעים מה הם כישוריו וניסיונו אז אין צורך להיתבייש.מתכדר=אושר...לדעתי.

ינאי 15

New member
בתור התחלה ל א הייתי ממליץ לך

בתור התחלה עדיף משהו כמו קינג סנייק, כרכני טירס ואם מדברים על פיתונים אז הפיתון המתכדר כדי בשביל ההתחלה. מניסיון שלי (אני מגדל 3 פיתונים בורמזיים) אז שתדע שככל שהפיתון גדל וגדל הוא גם נהיה תוקפן יותר וכך צריך להאכיל אותו בהתאם. זה המון עסק והוצעות לגדל פיתונים בורמזיים ואולי באיזושהו שלב, תוך כמה שנים, כבר לא תצליח לגדל אותו, לחלק מן האנשים זה קורה והם מעבירים אותו למקומות יותר טובים ונוחים בשביל הנחשים עצמם, כגון: פינות-חי,נחשיות וגני חיות וכו'.

למעלה