שלום לכולם!

GiBsOn GiTaR

New member
שלום לכולם!

אז ככה, בדיוק היום אני וחבר שלי ישבנו וחשבנו על ענין המאבק בעד ההתנתקות. אנחנו לא בעד ולא נגד. אבל מה שכן, רצינו לשאול שאלה שמענינת אותנו. הימין, או יותר נכון, הימין הקיצוני, משקיע באין סוף רעיונות וגימיקים על מנת "לשווק" את עצמו. כמו:סרטים,צמידים,תיקים,סרטים לפלאפון, חולצות, סיכות, ועוד. רציתי לשאול: הרי לא חסר בשמאל אנשים אינטליגנטים, וגם לא חסר כסף. בינינו, הכתום שולט היום בכל מקום, פה ושם יש סרט כחול, וחבל. למה למשל לא מוציאים דברים בסיגנון הזה גם של חולצות צמידים ועוד? למרות שהסרט הכחול הוא גם לא משהו מיוחד, זה היה בעצם העתקה של הסרט הכתום. חוץ מזה שצמיד כחול כבר גם תפוס, למען פולארד אם אני לא טועה. אז מה אפשר לעשות? אפילו דוכנים אין.

GiBsOn GiTaR

New member
למה אף אחד לא עונה?

אין לכם תשובות שמכבדות אתכם אז לא עונים?

שלום,

קודם כל, אני מתנצל שלא קיבלת תשובה מוקדם יותר.... הסרט הכחול או הסרט הכחול לבן בא כמענה לסרט הכתום של מתנגדי ההנתקות. כפי שאתה כנראה יודע, הסרטים הכתומים, גם אם הם מעטים יצרו אשלייה שרוב המכוניות הן כתומות. (מעבר לכך שהכתום כצבע הרבה יותר בולט וכיו"ב) נוער שינוי ושלל ארגונים נוספים כמו שלום עכשיו והמפקד הלאומי יוצאים בתדירות גבוהה מאוד לפעילות של חלוקת סרטים כחול לבן בצמתים. אני יכול להעיד שבנוער שינוי בשבוע האחרון התקיימו 3 מבצעים כאלו. כמו כן, בעקבות מבצעים אלו הכחול מתחיל לתפוס ומתחילים לראות הרבה מכוניות כחולות גם כן. אל תשכח שהסרטים הכתומים כבר מחולקים למעלה מחצי שנה ואילו הסרטים הכחולים רק חודש וחצי. עוד חשוב לציין כי סרטים כחולים רבים נתלשים ממכוניות. באופן אישי, הורידו את הסרטים הכחולים ממכוניות משפחתי. עוד תופעה שניתקלים בה בזמן שמחלקים בצמתים היא הפחד מצד הנהגים לתלות את הסרטים על האנטה או על המראות הצדדיות מפחד שמה יסרטו את המכונית או ישברו את המראות. אני סבור שחלוקת הסרטים הכחולים ממשיכה לצבור תאוצה ומראה תוצאות יפות. הסרטים הכחולים נותנים קונטרה מכובדת לסרטים הכתומים.

GiBsOn GiTaR

New member
תראה, עם חלק דברים אני מסכים,

אבל: 1.את הסרטים הכתומים התחילו לחלק בין פסח ליום העצמאות(לפני 3 חודשים ולא חצי שנה) 2.זה לא נכון שזה "רק נראה" שיש יותר סרטים כתומים בגלל שכתום זה בולט. ספרנטו פחות או יותר בכביש ראשי, והיו הרבה יותר סרטים כתומים(זה פי 4 נראה לי). 3.גם סרטים כתומים נתלשים ממכוניות ואפשר אפילו לראות סימנים, ככה שזה לא ממש תירוץ. 4.הפחד של הנהגים שזה יהרוס להם את האוטו בכלל לא קשור, מה, רק שמאלנים מפחדים? זה לא קשור לדעתי. זה היה בענין הסרטים. חוץ מזה, אין שום פעילות, דוכני הסברה, גימיקים שונים(רק עם הילדים אפשר להרויח הון). מה בענין הזה?

תיקונים והוספות

1. טעיתי. לאחר בירור נוסף, החלו לחלק את הסרטים הכתומים לפני כ-8 חודשים. מינוף חלוקת הסרטים הכתומים אכן החלה לאחר יום העצמאות. 2. תלוי איפה אתה משקיף. במידה ותבחר ערים כמו ת"א-יפו, הרצליה, חיפה רעננה ועוד תמצא יותר סרטים כחולים מכתומים. בערים שעיקר אוכלוסייתן דתית תמצא לרוב יותר סרטים כתומים. (אך גם לשם כבר הגענו ואכן הוספנו להן גם גוון כחול
) 3. אני יכול להעיד, גם ברמה האישית וגם בסיקור בתקשורת, שתופעה מזויעה זו מתרחשת בעיקר על מכוניות "כחולות".ברמה האישית, מתנגדי ההנתקות הורידו את הסרטים הכחולים מכל מכוניות משפחתי. ובתקשורת, כמובן, כבר מדובר על ניפוץ שמשות, תלישת אנטנות, ריסוק מראות ועוד. 4. בשל טיעון 3, קיים היסוס מסוים בקרב תומכי ההנתקות לתלות סרט כחול. יש הבדל מהותי ועקרוני בין המאבק נגד תכנית ההנתקות, לבין הפעילות של התומכים בה. תכנית ההנתקות אושרה הן ע"י ממשלת ישראל והן ע"י כנסת ישראל. באופן טבעי, היקף המאבק, אופיו וכמות רבדיו גדולה יותר כשאתה נאבק נגד החלטה שכבר נקבעה למען ביטולה. לעומת זאת, לפי תפיסתי, פעילויות הסרטים כחול-לבן נועדו להוכיח מעבר לכל ספק כי יש רוב בעם לתכנית זו ולא לגרום לאישורה מחדש. (להלן הרוב הדומם) אין מאבק ציבורי רחב היקף עבור מהלך שכבר אושר ונחקק. כפי שכתבתי מקודם, נוצרה אשלייה של רוב כתום, והסרטים הכחולים נועדו לנפץ אשלייה זו. (דבר שכבר הם עושים) יוראי.

תמיר1991

New member
פשוט מאוד -

ההתנתקות תצא לדרך, ולדעתי יש לנו פחות מוטיבציה להשקעה מהכתומים. אבל זה לא אומר שאנחנו לא צריכים להשקיע בכלל, ועובדה שאנחנו כן משקיעים
יש מקום להרחיב את פעילותנו, אך אני חושב שלתומכים מספיק כרגע לצבוע את המדינה בסרטים כחולבנים... תמיר.

למעלה