שלום לכולם

bluesky22

New member
שלום לכולם

אני יודעת שיש פורופ השכן שלכם, שנקרא מזרח רחוק אבל החלטתי לנסות לשאול גם פה כי סביר להניח שיהיה מישהו שהיה באזור ויוכל לעזור לי. אז יש לי מספר שאלות: 1) כמה עלי לקחת כסף נזיל, מזומן עלי.. 2) כמה עלי לקחת בטרוולים. הטיסה היא להודו ותאילנד לחצי שנה. 3) כמה עולה בסך הכל כל הביטוחים: בריאות וחיים וגם החיסונים. 4) אני מתחילה רק ממחר לקחת את החיסון הראשון האם לא מאוחר לזה? 5) ושאלה קצת מפגרת אבל הסיבה שאני שואלת היא כי זו פעם ראשונה שלי בכלל לחו"ל כך שאין לי ממש מושג בדברים האלה. איך אני משלמת לאיסתא????? האם לשלם בדולרים? האם לשלם במזומן? או בויזה מה יותר משתלם.... בבקשה תעזרו לי!!!!! תודה רבה..

Yo-man

New member
בבקשה - מספר תשובות

1+2. בגדול צריך בערך לפי 400$ לחודש, תלוי ברמת הפינוק שאת מחפשת וכמות הקניות שתעשי. אני יצאתי עם 4000$ במזומן ובלי אגורה בטרוולר צ'קס. יש בזה סיכון אבל לי לא היתה בעיה לקחת אותו. כל אחד והעדפותיו. זה גם תלוי איפה את מתחילה - אם בהודו, הייתי לוקח לפחות את הסכום שאני צריך להודו במזומן; זו גם מדינה שאין בה הרבה פשיעה וגם מחוץ לערים הגדולות יכולים להיות קשיים לפרוט את הצ'קים. בתאילנד אין בעיה כזו ויש קצת יותר פשיעה (אבל עדין לא הרבה). בפיליפינים, למשל, רמת הפשע גבוהה ולא מומלץ להסתובב שם עם יותר מידי כסף מזומן. 3. מחירי ביטוח תבררי באיסתא ובסוכנויות אחרות, מחירי חיסונים תבדקי בקופת חולים, משרד הבריאות ובמרל"מ (מרכז רפואי למחלות מיוחדות בת"א, רחוב דפנה). 4. תלוי מתי את טסה (כאילו - דה ?!?!) 5. אם יש לך $$$ מיותרים, שלמי איתם אחרת התשלום הוא בשקלים לפי שער $$$ גבוה יותר מזה שתקבלי בבנק או אצל החלפנים. אם לעומת זאת אין לך את הכסף הזה, שווה לשלם באשראי ולחלק את הסכום לתשלומים. לאיזה מדינות את טסה ומתי ?

bluesky22

New member
תודה על התשובות../images/Emo8.gif

אני נוסעת עוד חודש ב- 26 ליולי.(סליחה שכחתי לציין) אמרת שאם משלמים בויזה אז לחלק לכמה תשלומים למה? אם אני משלמת בתשלום אחד זה לא יוצא יותר זול? זה לא משתלם? למי שמבוטח דרך מכבי אתם יודעים איפה עושים את החיסונים וכמה הקופה מסבסדת? כמה זה יוצא בערך?

Blueyes2

New member
איסתא לוקחים ריבית על כל תשלום

ככל שתשלמי יותר תשלומים - תשלמי יותר ריבית.. ככה הם חוסכים את ה 5% לויזה.. רק בגלל זה אני תמיד שילמתי בתשלום 1 .. אבל אם אין לך כסף כרגע ואיכשהו יהיה לך בזמן הטיול ( אצלי זה לא היה הגיוני כי מן הסתם לא עבדתי ) , אז עדיף לחלק לתשלומים.. לדעתי -עדיף לשלם באחד ולגמור עם זה..ככה את נוסעת בראש שקט בלי לחשב כמה יש לך בחשבון בשבילם.. לגבי חיסונים - ממה שקראתי אני יודעת שאפשר לקבל בקופת חולים מספר חיסון כמו צהבת A+B דרך מרשם מהרופא משפחה שלא עולה כסף מן הסתם. החיסונים הללו יותר זולים שם לעומת מרפאת מטיילים שלוקחת גם כסף על ייעוץ של רופא והרכבה.. בכל מקרה כדאי שתפני למרפאה כזו או למשרד הבריאות לייעוץ כי הצהבות לא מספיקות .. כדאי שתעשי זאת מהר כי לצהבת B יש צורך לקבל עוד זריקה כעבור חודש וזה מה שיש לך.. אם אין לך זמן לנסוע רחוק לכי בדחיפות למרפאה שלך לקבל לפחות את הצהבות.

תשובות

קחי בחשבון 700 דולר לחודש בתאילנד ו 500 לחודש בהודו. מתוך זה קחי איתך כ 600 דולר במזומן, 1500 בטרוולרס, ו 1500 תשאירי בחשבון בארץ - וקחי כרטיס אשראי לחיוב החשבון. ביטוחים - 1.8 דולר ליום + החיסונים והתרופות יוצא כ 2000 שקל. למה לשלם לאיסתא? הם לא חברת הנסיעות המועדפת עלי, לי אישית יש נסיון לא מוצלח איתם.

למעלה