שלום לכולם,

reembel

New member
לאנטון

אני מאמין שעברת את 5 יח"ל במערכות פיקוד ובקרה, ואתה יכול בעזרת הבגרות הזאת לקבל "עוזר חשמלאי", ואחרי 3 שנים נסיון אתה תקבל "חשמלאי מוסמך". האם העבודה בחשמל של מטוסים וציוד של מטוסים, נחשבת לוותק בניסון בעבודה בחשמל? כי שמענו בבית ספר מכמה חיילים שעשו להם בעיות ולא החשיבו להם את 3 השנים של השירות כנסיון. אני מקווה שאתה יודע, כי זה אי וודאות אצלנו. ואחד המדריכים הבכירים(נגד בקבה) אמר לנו שיש מקצוע כזה שנקרא חמש מוטס ואפילו לפני כמה שנים יצאו כמה מהטכני של ב"ש אליו, וזה דומה למכונאי מוטס, שהם גם לובשים סרבלי טיסה, ונעלי צוות אוויר ויוקר. אם אתה יודע על זה משהו, אשמח אם תעזור לי.

תן לי לנחש...

שלומי אמר לך את זה.כל מה שכתבת פה זה בדיוק מה שאמרו לנו בסוף שנה שעברה.בקשר לניסיון אני חושב שזה כן נחשב אבל רק בעוד שנתיים + אני יוכל לדעת את זה.בקשר לתעודת עוזר חשמלאי אני לא קיבלתי אותה עדיין... חמש מוטס שמעתי מאיזה חבר שלי שאמר לי שקיים כזה דבר אצלם אבל אף אחד לא קיבל את זה ובכלל זה נשמע לי די נדיר הקטע הזה.

mgd3

New member
אין כזה דבר חמש מוטס

יש רק מכונאי מוטס ול"א מוטס שזה אלקטרונאי אבל חשמלאי מוטס אין דבר כזה

חמש לא שווה חשמלאי

יש הבדל בין חמש לבין חשמלאי וכן יש דבר כזה חמש מוטס במסוקים.חשמלאי מוטס עדיין לא המציאו...

reembel

New member
ראינו "טכנאית קשר מוטס"

ראינו בחצרים ואפילו דיברנו איתה, היא היתה כבר מעל לשנה בצבא, ולא טסה אפילו פעם אחת בחיים שלה. אין לה סרבל טיסה והיא טכנאית רגילה בגף נש"ם, היא הוכשרה לזה במקרה הצורך.. ובוא אני אחדש לך, את התפקיד "מכונאי מוטס" גם חשמלי יכול לעשות, אנחנו היינו בחצרים וביררתי עם מפקד ההדרכה שלהם בינשופים(בלק-הוק). וזה אפשרי, פשוט זה ממש קשה, כי יש העדפה למכונאים, וצריך לעשות קורס הסבה של שנה וחצי. וזה וודאי!!! (גם דוד שלי משרת שם כמכונאי מוטס) ותשאל את שמעון אם הוא זוכר.

reembel

New member
לאנטון שוב...

חשמלאים בדרג א' עובדים בשעות קבועות?! או שיש משמרות ועובדים גם לילות ושבתות וחגים? ד"א, היכן אתה משרת ובאיזה טייסת?

קודם כל

אני משרת בתל נוף בטייסת 106 אם שמעת על כזאת.חשמלאים בטייסת עובדים שעות משתנות כמו כל הטייסת.אתה יכול לחזור לחדש בשש ויכול לחזור לחדר באחד עשרה וחצי בלילה.בהשכמה אתה קם עם כולם (בערך בשש).בטייסת טוראים ורב"טים עושים חצאים-שבת בבית שבת בבסיס וסמלים וסמלאים ראשונים עושים שלישים.כעיקרון אני בתור רב"ט יוצא לפעמים יותר טוב מחצאים או לפחות חצאים.

למעלה