שלום לכולם,

שלום לכולם,

אני די חדש פה,לא יצא לי לכתוב פה ,אני בעיקר קורא.הייתי שוחר עד לפני שנה...סיימתי את הטכני של ב"ש בתור חשמלאי.

תודה

אם לחשמלאים שביניכם יש איזשהן שאלות על הקורסים או לגבי השירות אני מקווה שאני יוכל לספק כמה תשובות

shimonev

New member
גם אני עכשיו סיימתי י"ב פיקוד בב"ש

איזה קורסים אני יכול לקבל?

כעיקרון כל שנה הקורסים משתנים

אבל כעיקרון אתה יכול לקבל את כל סוגי החמ"מ הקיימים:חמ"מ בז/רעם (F15/F15I),חמ"מ נץ/ברק (F16),חמ"מ יסעור,חמ"מ צפע (קוברה),חמ"מ פתן (אפאצ'י).אחד מהחמ"מ האלה אתה בטוח תקבל,אולי אפילו יותר מאחד.אני קיבלתי חמ"מ בז/רעם וחמ"מ יסעור.חמ"מ זה ראשי תיבות של חשמלאי מכשירן מטוסים/מסוקים.עוד קורס שאני קיבלתי שנה שעברה הוא צ"מ (ציוד מסווג).קיבלתי גם קורס בשם דרג א' שהא קורס די חדש.דרג א' הוא קורס שמשלב מכונות יחד עם חימוש והוא.אתה כבר יכול להבין שהקורס הזה הוא ממש לא כיף והשירות די קשה.אני יודע שיש קורס דרג א' בז ויש קורס דרג א' צפע.אני לא יודע אם עשו קורס כזה גם לF16.עוד קורס שאתה יגול לקבל הוא חמש.חמש הוא זה ששם את כל הטילים והפצצות על המטוס וגם מוריד אותם.אני קיבלתי קורס של חמש F16.במסוק היסעור חשמלאי הוא גם חמש למרות שאין בכלל חימוש על המסוק והעבודה היחידה שלו היא לטעון מוץ נורים שזה מערכת נגד טילים חום כלפי המסוק מקווה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול

shimonev

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo13.gif

נשאר לי לחכות לאוגוסט כדי לדעת איזה קורסים קיבלתי ובאיזה כיתה למדת בטכני?

אני למדתי באלק' 49 אם אתה מכיר

ושכחתי לציין שאני בחרתי בקורס חמ"מ בז/רעם מכל הקורסים שהציעו לי

כמו כן בגלל קורס דרג א' הזה

כל התקווה שהייתה לאנשים בטכני שכשהם קיבלו בסוף ט' את ההצבה לפיקוד ובקרה ולא למכונות וקיוו שעכשיו הם לא יהיו מכונאים ולא יקרעו להם את הצורה בצבא קצת ירדה לטימיון...קורס דרג א' יכולים לקבל חשמלאים ומכונאים כאחד...בתקופה שלי נפתח קורס דרג א' בז הראשון ולמזלי לא לקחו בכלל חשמלאים מהטכני נשלנו לקורס הזה אלא רק חשמלאים מטכני חיפה והולץ

mgd3

New member
אתה לא המשכת ל יג ו יד?

וחוץ מזה שביקרנו בנבטים אמרו לנו את זה אבל זה בולשיט כי לא לוקחים הרבה גם למכונות וגם לחשמל ועצה שלי אל תלכו בשום אופן להיות חמשים זה קריעת תחת בגדול

reembel

New member
לאנתון..

שלום לך. אני חשמלאי, ואני ממשיך י"ג- י"ד, יש תפקידים אחרים שאני אוכל לקבל בעצם היותי הנדסאי, כי הרי החשמלאים מקבלים גם הסמכות לעבוד עם אמפרים. ואיזה קורס אתה חושב שבעזרתו אפשר להתקדם טוב, ולצאת לקצונה?

reembel

New member
....

ומה בעצם קשה בתפקיד חמש??? השעות? התנאים? עבודה פיזית?!

אז ככה

ישנם 3 דרגים שונים שבהם אפשר לעבוד: דרג א'-טייסת ררג ב'-גפים שנותנים שירות לטייסות בכל הקשור לתיקון מכשירים,עבודה פיזית על המטוסים ושירות כזה או אחר למטוסים.ישנם גפים שעובדים רק על מכשירים וציוד ולא נוגעים במטוס ויש כאלה שמשלבים עבודה גם בטייסת כלומר באים לעבוד על תקלה מסויימת על המטוס ואז חוזרים לגף. דרג ד'-זהו דרג של מעבדות שבו אנשים יושבים במעבדות כל היום ומתקנים ציוד,מפרקים אותו לחלקים הקטנים ביותר.בדרג זה החיים הם ממש כמו עבודה עם הפסקות באמצע היום.אצלנו דרג ד' זה בסיס משל עצמו בתוך הבסיס שלנו והחיילים בו עושים יומיות. תפקיד החמש בטייסת הוא די קשה גם מבחינה פיזית ובעיקר בגלל שזו עבודה פיזית שנמשכת שעות ארוכות.אין בטייסת שעות קבועות ואתה לא יכול לדעת מתי תסיים את היום.

ממה שאני יודע

אין הבדל בין כאלה שסיימו י"ב לכאלו שהם טכנאים או הנדסאים מבחינת שירות.הייתי אחת איתי בקורס שסיימה יג' וקיבלה את אותו קורס כמוני למרות שאני רק סיימתי יב'.ההבדל הוא שכשהיא אם תרצה תיכנס לקבע תקבל בסיבות 6000 שקל ואני רק 4000.לצאת לקצונה אפשר בכל תפקיד,תלוי איזה קצונה אתה רוצה.אתה יכול לשרת כחשמלאי ואז לצאת לקורס קצינים ולחזור כקצין חימוש.

reembel

New member
התכוונתי

התכוונתי לקצונה טכנית כמובן, שקשורה במה שלמדתי. ברור שלא איזה קצין אפסנאות או קצין חינוך.

reembel

New member
מה לגביי

מה לגביי קורסים של חשמלאים שקשורים בחשמל תעשיתי, המקצוע שהוכשרנו אליו במסגרת הבית ספר, ז"א מבנים, סרטוטים, החלפת נורות, שקעים וכו'. ולא שקשורים במטוסים.

המטרה הראשונית שלך בזה

שקיבלו אותך לטכני הייתה שתשרת במערך הטכני של חיל האוויר ולכן גם כל הקורסים קשורים למטוסים ולכלי טייס אחרים.אם אתה רוצה ללכת לחשמל תעשייתי תנסה לעשות להם בעיות ואולי ישלחו אותך לבינוי מחלקת חשמל שהם עוסקים בכל הקטע של התקנת מערכות חשמל בבסיס ותיחזוקן של הקיימות.

דרך אגב,

בעבודה שלך כחשמלאי בטייסת בעיקר אתה עובד הרבה עם שרטוטים חשמליים וגם יוצא לך להחליף מספיק נורות...

למעלה