שלום לכולם!

sailor m00n

New member
שלום לכולם!

נראה לי שקשב וריכוז זה הבעיה. כשהייתי תלמיד בכיתה בקושי הייתי מקשיב, לבגרויות למדתי לא הרבה לפני מועד המבחן והיה לי קשה. במבחנים עצמם לא תמיד הייתי מספיק. אני שוקל להתחיל ללמוד לפסיכומטרי בקרוב, אם יהיו לי הקלות. אני לא מאובחן כלוקה למידה או קשב וריכוז כי אף פעם לא נבדקתי. לכן שאלתי היא- האם מגיע לי הקלות בפסיכומטרי במידה ואני יאובחן כקשה קשב וריכוז? ואיפה אפשר לקבל אבחון? תודה לירן

zivadina

New member
למה להתחיל מן ההקלות ולא מן הטיפול?

האם אתה מעוניין ב"הקלות" או בטיפול בבעייה שלך? אצלנו, הבת עשתה אבחון של הפרעת קשב והתחילה טיפול בריטלין. ההתאמות (ולא הקלות) הגיעו אחרי המבחן הפסיכומטרי הראשון, כך שהיא עשתה פסיכומטרי שני עם התאמות. למרות האבחונים הרציניים שהוכרו לה על ידי משרד החינוך וזיכו אותה בהארכת זמן של 25%, הרי שועדת הבחינות של הפסיכומטרי הסכימה רק לתת לה הפסקה של 5 דקות בין פרק לפרק, מה שמאוד בלבל אותה. לסיכום: הציון הפסיכומטרי שלה במבחן המותאם היה נמוך ב-10 נקודות מן המבחן ה"רגיל". לעומת זה, בלימודים היא קפצה פלאים בגלל השימוש בריטלין מאמצע י"א, ועברה מתלמידה בינונית מאוד לתלמידה טובה שלומדת עכשיו בטכניון (עם עזרה כלקויות למידה). מסקנה: עדיף לטפל בהפרעת הקשב ולא לחפש "הקלות" שתלויות בשיקולים מוזרים מאוד של כל מוסד.

sailor m00n

New member
תודה זיוה../images/Emo13.gif

אבל לא בא לי להתחיל לקחת תורפות כל יום (לא בריא).

zivadina

New member
אסטרטגיות למידה הן הפתרון

בוא לא נתווכח על הבריאות, התרופות והקשר ביניהן. אנחנו מטפלים כאן במוסחות, היפראקטיביות ואימפולסיביות, שהם ליבת הבעייה של הפרעת קשב, וטיפול תרופתי בהם משפר את התפקוד בכל מישורי החיים, כולל הלימודיים. אצלי, הבת אובחנה רק באמצע י"א, התחילה טיפול בריטלין וקפצה ממעמד של תלמידה בינונית למעמד של תלמידה מצטיינת שלומדת עכשיו בעתודה בטכניון. היא בריאה נפשית הרבה יותר מאשר לפני תחילת נטילת הריטלין, ובריאותה הגופנית נשארה בדיוק אותו הדבר. כדי ללמוד ביעילות ללא עזרה תרופתית, מומלץ לך לשאול בפורום אסטרטגיות למידה.

sailor m00n

New member
מוסחות

לי אין בעיה של היפרקטיביות, היה לי כשהייתי מאוד קטן, עכשיו לא. הבנתי שיש אנשים שזה פוגע להם בעבודה, לי לא ואין לי בעיה לסיים דברים שאני מתחיל. אבל יש דברים שלא מעניינים אותי וקשה לי לעשות, למשל להקשיב בכיתה במשך זמן, לקרוא למשך זמן, אני זוכר שלמדתי מתמטיקה לפני שנה זה היה עינוי בשבילי להכין שיעורי בית והייתי עושה הפסקה בכל כמה דקות. אני עובד כבר 5 חודשים באיזה מקום ועדיין לא בדקתי משכורת כי אני תמיד דוחה את זה, כי אני לא מסוגל. אולי אני לא כ"כ רגוע כמו שאני נראה אבל אני ממש לא הופירקטיבי כבר הרבה שנים. אז לפי דעתך אני יש לי בעיית קשב וריכוז?

zivadina

New member
הפרעת קשב ורכוז ADHD

הפרעת קשב לא תמיד מתבטאת בקופצנות ותזזיתיות בולטות, ובכלל, שליש מן האנשים סובלים מהפרעת קשב טהורה, ADD, שאיננה משולבת בהיפראקטיביות ואימפולסיביות. כדי לדעת אם יש לך הפרעת קשב ורכוז, אתה צריך לעבור אבחון אצל פסיכיאטר, ולא אצל מישהו דרך האינטרנט. אתה מוזמן לקרוא כאן על אפיוני הפרעת קשב ורכוז, עם או ללא היפראקטיביות:

למעלה