שלום לכולם!

yinnon2

New member
שלום לכולם!

אני לא מעריץ גדול של פוליקר ועד לא מזמן לא כ"כ הערכתי אותו ולא הבנתי למה יש לו קיסריה.. ואז...בתחילת החודש הייתי בפולין,ובמיידאנק המדריכה הקריאה לנו קטעים מהספר שנכתב ע"י אמא של יעקב גלעד, ואז השמיעה לנו את "אפר ואבק" בגרסת הופעה חיה וזה היה מ-דהים!ממש התרשמתי מיהודה ועכשיו אני דיי מחבב אותו.. מה אתם חושבים על השיר הזה?

willo1

New member
אהלן ינון ../images/Emo70.gif

ברוך הבא
גם אני הייתי בפולין לפני חודש ומשהו (אולי קצת יותר אפילו) ואכן, השירים של יודה מקבלים הרבההה יותר משמעות שם.. בקשר לאפר ואבק, אם תסתכל בהודעות למטה תראה שמישהו אמר פה ש'אפר ואבק' זה ה-שיר של יודה. וגם- ואני אומרת את זה מלאא פעמים- הביצועים של השירים בקיסריה הם הכי יפים שיש. אגב, יש לך עוד דיסקים של יהודה?

willo1

New member
שווה לקנות את המיטב או משהו

שירים גדולים. אתה מוזמן לנתח את אפר ואבק. -עכשיו אני בדיוק נזכרת במקום שבו שמענו את השיר הזה... איזו עוצמה זה מקבל שם.. בדיוק חברה שלי אמרה לי לפני כמה ימים- זה היה באוטו היא שמה יהודה בפול ווליום, איזה כיף זה היה!- היא שמה את פרח ואמרה לי "נכון שזה מקבל משמעות אחרת לגמרי אחרי פולין? אז פרח אולי קצת פחות, אפר ואבק זה ממש זה. (אני קצת מתחילה לטחון את הנושא הזה
)

T a u r u s

New member
שיר חזק מאוד

משלב מוזיקה אופיינית למזרח אירופה עם מקצב שמזכיר טיקטוק גלגלים של רכבת נוסעים ישנה. טקס שלכאורה נשמע שמח הוא בעצם קינה. "יום אביב, ריחוח לילך... בין חורבות [ולא ברחובות] העיר שלך..."

willo1

New member
../images/Emo6.gif

בהתחלה בהתחלה , בפעמים הראשונות ששמעתי את אפר ואבק חשבתי שזה ברחובות חחחחח

T a u r u s

New member
ואם זה עוד מסע נואש...

אל הצריף, אל המגרש... מדהים שבשיר הזה המילים מתחברות למוזיקה כ"כ רגועה...

yinnon2

New member
כשהוא צועק את "לאן את נוסעת" בסוף

יש את ההרגשה הכי חזקה... ואז לסיום:"קחי מעיל,יהיה לך קר"..מרגש

oferbenda

New member
אני עשיתי עריכה לסרט של

המשלחת שלי לפולין, הכנסתי מספר שירים של פוליקר כחלק מהפסקול בעריכה אבל סיימתי עם הקטע "מי ימתיק לילותייך..." ועד סוף השיר. זה היה הסיום הכי חזק שיכולתי ליצור..ללא ספק שיר מדהים..

למעלה