שלום לכולם

yasha31

New member
שלום לכולם

היי. אני עדיין פה למרות שלא כתבתי הרבה זמן. אבל אני מקפידה להתעדכן כל יום. רציתי לשאול האם מישהו נתקל במצב דומה לשלנו: כבר תקופה ארוכה (לא יודעת בדיוק כמה אבל בהחלט ארוכה) נעלמו לעומרי הטיקים לחלוטין, וחוץ מהתקפי זעם פה ושם כבר כמעט שכחנו מהתסמונת. פתאום, לפני 5 ימים הוא נדבק מילד מהגן בוירוס של חום בלבד ושיעול (למיטב ידיעתי בלי סטרפטוקוקים כי הרופא אמר שזה ויראלי) אבל הטיקים חזרו בצורה היסטרית. פשוט הכל ביחד, ווקליים ותנועתיים: קולות, פתיחה כל הזמן של הפה, אנחות, טלטול הראש. אם זכרוני אינו מטעה אותי ה"גלים" האלה היו מתחילים בהדרגה ולא הכל ביחד. האם יכול להיות שזה פרץ שוב בחומרה כזו בגלל הוירוס או החום? (החום היה ממוצע לגמרי. אפילו לא גבוה במיוחד) וזה היה ממש באותו יום שקיבל חום או שהעיתוי הוא מקרי לחלוטין(כי לטוראט יש הרי "גלים" והתופעות נעלמות וחוזרות לסירוגין)? אשמח לשמוע האם מישהו נתקל בתופעה דומה. וחוץ מזה אשמח שהגל הזה כבר יעבור...

הלנה

New member
הי יעל

אני אישית לא מכירה את התופעה, אבל לבן שלי בקושי יש טיקים... בכל אופן, מאחלת לך שהגל יחלוף כמה שיותר מהר ואני שמחה שלפחות היה לכם קצת רוגע...

בנבר

New member
היי יעל

התופעה שאת מתארת מאד מוכרת לנו.תמיד בשפעת או בכל מחלה פשוטה אחרת אצל בני ישנה החמרה של הטיקים .בדר"כ לאחר שהגוף התחזק הטיקים נחלשו בהדרגה,והדינמיקה של הפחתת הטיקים עם העליה בגיל נמשכת. לדעתי עם אתם רואים עכשיו הטבה במצבו כנראה שהמגמה הכללית תימשך. בהצלחה צביה.

נב3

New member
טיקים ווירוס חום ושיעול

לפני חודשיים קרתה גם אצל בני תופעה זהה. התיקים ירדו שלושה שבועות אחרי החום. כרגיל בנושא התפרצויות טיקים, לא ברור אם זה קשור. אני נוטה תמיד לחשוב כי מכיוון שיש לו נטייה לטיקים ווקליים, אם משהו מזעזע את השלווה במערכת הקול (שיעול) זה מהווה טריגר להתפרצות גל טיקים.

yasha31

New member
תודה על התגובות.../images/Emo24.gif

באמת חשבתי שזה לא יכול להיות ממש מקרי אם זה קרה באותו היום בדיוק. נותר באמת רק לקוות שזה יעבור מהר. קשה לראות אותו ככה. למרות שכשסבתא שלו שמרה עליו יום שלם, היא אמרה שלא ראתה בכלל טיקים, מה שמביא אותי לחשוב שאולי הוא מצליח להתגבר על הצורך לטייק בחברת אנשים שהם לא המשפחה המצומצמת (אבא, אמא, אחות) ואז הכל יוצא אצלנו. או שהיא סתם לא שמה לב. גם יכול להיות. אז שוב תודה- יעל.

יעל היי

גם שי ליד אנשים קרובים או רוחקים לא עושה טיקים רק ליד המשפחה הקרובה אליו [אחים או אבא ואני וחברים קרובים אליו הוא מוציא את הטיקים החוצה .הוא ידע איךלהתגבר על הטיקיפ לפני אנשים שהוא לא מכיר

למעלה