שלום לכולם.

שלום לכולם.

אני יודעת שדשתם רבות בנושא הזה אך אני מוצאת עצמי שוב ושוב מהרהרת בו-תוכנית ההתנקות. לי ברור שהתוכנית הזו נועדה להכשיל את הליך השלום,נועדה להמשיך בקו שישראל כופה מהלכים על הפלסטינאים ולא בשיתוף איתם.נועדה להופך את עזה לגטו צבאי,עני ומבודד. ומצד שני-אולי זו הזדמנות שאסור להפסיד?אולי דווקא שיש קונצנזוס ענקי בעם לפנות התנחלויות צריך לתמוך בתוכנית ההתנקות?הרי העולם אינו מושלם,ולעפמים צריך להתפשר-אז לבנתיים עד שיהיה שלטון יציב במצד השני ומנהיג רודף שלום בצד שלנו,צריך להתפשר-צריך לתמוך בשרון. דבר שלישי(ואחרון..)אני נדהמת כל פעם מחדש מהפאסיביות של השמאל-אני מרגישה שמפלגת יחד הופכת להיות בובת החוטים של שרון-מוכנה למכור את כל ערכייה כי שרון מוכן לפנות את עזה. תהיה החלטת השמאל אשר תהיה-אסור לעצום עיניים
אסור ללכת אחרי שרון כי שרון בסופו של דבר יוביל אותו לשוקת של מים רעילים. השמאל חייב לקבל החלטה יחד,לפעול יחד ובאותו הזמן לשקם את עצמו,לבנות את עצמו-כבר שנים מדברים על תחיית השמאל והשמאל לא היה מת יותר מעכשיו. אבל זה מה שקורה שהאידיאליזם הכלכלי ננטש ויח"ד נמנעת בהצבעת אי אמון מי האמין שיגיע היום הזה?מי שהאמין שגם מפלגת השמאל הבלתי מעורערת תשבר? יש לי בטן מלאה כלפיי יח"ד והשמאל בכלל-ואני לא מפסיקה להקרע בין הצד שבי שרוצה לראות את המתנחלים מפונים,שרוצה לתת מרחב נשימה לפלסטינאים-להוכיח להם שהכוונות שלנו הן לסיום הכיבוש ומצד שני פחד,ממה שאריאל שרון מבשל לנו,ממה שתוכנית ההתנקות הזו בדיוק תניב.
 

עידו דו

New member
מצטרף לשאלה

כי אני חושב שמה שאריק שרון עושה זה עבודה בעיניים: הוא כאילו עושה את הדרך של השמאל (למרות שזו ממש לא הדרך) והוא נניח יוציא רק מעזה- והרי כולנו יודעים שזה לא יפתור כלום.. וככה הוא כאילו יוכיח "שהתכנית של השמאל" לא פועלת... והעם האדיוט יקנה... נכון שזה פראנואידי אבל אריק שרון הוכיח את זה שהוא ערמומי מליון פעם. תיאוריה שניה שלי היא שהוא הציע את תכנית ההתנתקות רק בשביל לשמור על הכיסא ורק מלחץ בנלאומי ובגלל זה עכשיו דוחים אותה ומנסים לדחות עוד ועוד... קיצר אני חושב שבכלל אריק שרון לא יבצע את התכנית והוא ידחה וידחה אותה עד הבחירות.
 
למעלה